Dostupan VLC 2.0

VLC Media Player, jedan od vodećih multimedijskih svirača otvorenog koda na sve tri popularnije platforme (Windows, Linux, Mac), objavljen je u verziji 2.0, pod kodnim imenom “Twoflower“. Novo izdanje veliki je preokret; razvijatelji kažu da su ga napisali iznova – predstavljeno je posve novo korisničko sučelje koje kombinira više mogućnosti unutar jednog prozora, navodno je mnogo brže i lakše proširivo.

Ova bitna nadogradnja donosi i brže dekodiranje na mašinama s više jezgri, putem grafičkog čipa ili na mobilnom hardveru. VLC je otprije poznat po podršci za velik broj različitih formata, a sada je dodatno proširen za HD i 10 bitne kodeke. Prošireni su i podržani uređaji, uključujući BluRay, koji je ipak još uvijek u eksperimentalnoj fazi.

vlc2-0

Redizajniran je i upravitelj titlovima, koji sada imaju kvalitetniji prikaz. Navedimo još podršku za video datoteke unutar RAR arhiva, nove video filtere, proširene mogućnosti vezane uz video izlaz te više stotina ispravljenih grešaka iz prethodne verzije.

VLC 2.0 možete preuzeti s web adrese http://www.videolan.org

Autor: I. G.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

8 Komentara

Dodaj svoj

Nećete ni dobiti najnoviju verziju dok god se ne isproba i spaketira na Ubuntuove službene repozitorije. To zna potrajati.
Dodajte VLC-ov PPA pa ćete moći.

U repozitorijima za ubuntu 12.04 se već nalazi vlc 2.0.1.

Ako ga želite instalirati na ubuntu 11.10 morate dodati ppa:n-muench/vlc.

Umjesto tog ppa možete dodati ppa:videolan/stable-daily, ali ovaj ppa ne sadrži sve što je potrebno za hardversko dekodiranje.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.