Grafičko sučelje podešavanje...
Moderator/ica: Moderatori/ce
- plavi zmaj77
- Spol: M
Grafičko sučelje podešavanje...
Znači,mene zanima kako najbolje raditi ovakva sučelja(ovo je samo za primjer):
http://www.youtube.com/watch?v=MN5VIVNSJ5I
Koji window manager koristiti,koju distribuciju da do te mjere prilagodim sučelje?Pretpostavljam da moram compiz instalirati,dali su još obavezni proprietary driveri za grafičku?
Dali bi se to moglo npr. na tradicionalnim distrama poput Minta i Ubuntua?
Slobodno budete općeniti u vašim odgovorima.
Nekako bi mi bilo najdraže da čim više toga bude predinstalirano.
http://www.youtube.com/watch?v=MN5VIVNSJ5I
Koji window manager koristiti,koju distribuciju da do te mjere prilagodim sučelje?Pretpostavljam da moram compiz instalirati,dali su još obavezni proprietary driveri za grafičku?
Dali bi se to moglo npr. na tradicionalnim distrama poput Minta i Ubuntua?
Slobodno budete općeniti u vašim odgovorima.
Nekako bi mi bilo najdraže da čim više toga bude predinstalirano.
>get pc with linux preinstalled
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
Re: Grafičko sučelje podešavanje...
pa to i je ubuntu sa običnim kompiz efektima i ništa više. za njih ti treba 3d akceleracija tako da ako ti free driveri to ne podržavjau, trebaš imati vlasničke. Možeš sve to napraviti na bilo kojoj distri, sa bilo kojim DE-om, ali mislim da češ najmanje problema imati na mate, gnome, kde i xfce.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- PunkBastard
Istražuj, linux is about exploring.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
- plavi zmaj77
Zašto ne si napraviti takvo lijepo sučelje?Bertone je napisao/la:A koja je korist od toga![]()
Btw.šta da instaliram za one widgetse?
>get pc with linux preinstalled
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
KDE. Plasmoidi su ugradjeni u Plasmu, a efekti u KWin.
plavi zmaj77 je napisao/la:Zašto ne si napraviti takvo lijepo sučelje?Bertone je napisao/la:A koja je korist od toga![]()
Sučelje treba biti jednostavno i pregledno, sve ostalo odvlaći pažnju i smanjuje produktivnost ..
- PunkBastard
I zato se GUI uređuje, da si posložiš sve tako da budeš što produktivniji i da pritom sve to super izgleda.Bertone je napisao/la:plavi zmaj77 je napisao/la:Zašto ne si napraviti takvo lijepo sučelje?Bertone je napisao/la:A koja je korist od toga![]()
Sučelje treba biti jednostavno i pregledno, sve ostalo odvlaći pažnju i smanjuje produktivnost ..
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Bertone je napisao/la:Sučelje treba biti jednostavno i pregledno, sve ostalo odvlaći pažnju i smanjuje produktivnost ..
Nema veće religije od istine!