Grof je napisao/la:
Radije bih kroz par brojeva složio školicu programiranja i rada u npr. QT Creator-u koji je dostupan svima, te učio naraštaje takvoj kreaciji kroz puno jednostavnih primjera .
Takvo što bih volio da imaju moja djeca (i ja osobno).
I ja bi isto to... casopis treba ljude nauciti nekim osnovama da ih privuce da se tome posvete i informirati, nece sigurno iskusni programeri uciti iz casopisa, ali to je samo moje misljenje kava
Istina, no evo iz moje perspektive čitatelja - uvijek sam volio čitati eduktivna štiva u informatičkim časopisma.
Naime, svrha takvog teksta nebi bilo "naučiti programera progamirati" nego zanimljiv tekst koji bi pomalo educirao čitatelja, i informirao ga o tome kako započeti programirati u tom jeziku uz pomoć tog IDE-a tj. cilj je da ga se potakne da isproba programirati i slično.
Imam ja jednan prijedlog. Možda jedna prežvakana tema.
Jel može u jednom od budućih brojeva biti slaganje HTPC-a?
To ste vjerojatno imali već sto puta. Ne znam da li ste koristili i Linux jer vas nisam prije redovitije čitao.
Pa, ako nije bilo dugo, a pogotovo ako nije bilo sa Linuxom ....
Neka mala kanta, jeftina. Npr, u ovom broju ste imali test ASR-ovih Net Top kompova. Onaj sa Nvidijom ION mi izgleda zgodno.
Suko je napisao/la:Imam ja jednan prijedlog. Možda jedna prežvakana tema.
Jel može u jednom od budućih brojeva biti slaganje HTPC-a?
To ste vjerojatno imali već sto puta. Ne znam da li ste koristili i Linux jer vas nisam prije redovitije čitao.
Pa, ako nije bilo dugo, a pogotovo ako nije bilo sa Linuxom ....
Neka mala kanta, jeftina. Npr, u ovom broju ste imali test ASR-ovih Net Top kompova. Onaj sa Nvidijom ION mi izgleda zgodno.
Svakako dobra ideja, nisam siguran kad je bio test nekakvog HTPC-a ili vodič za njegovo slaganje u časopisu VIDI, no kad bi se tu ukomponirala Linux niša bio bi to zgodan tekst po mom mišljenju.
No opet, tu je nadležan hardver tim a ne ja pa slobodno šaljite na tnovak@vidi.hr (novi glavni urednik) ili na službeni mail redakcije http://www.vidilab.com/kontakt/ prijedlog za tu specifičnu temu.
ReiKo je napisao/la:
Svakako dobra ideja, nisam siguran kad je bio test nekakvog HTPC-a ili vodič za njegovo slaganje u časopisu VIDI, no kad bi se tu ukomponirala Linux niša bio bi to zgodan tekst po mom mišljenju.
No opet, tu je nadležan hardver tim a ne ja pa slobodno šaljite na tnovak@vidi.hr (novi glavni urednik) ili na službeni mail redakcije http://www.vidilab.com/kontakt/ prijedlog za tu specifičnu temu.
ReiKo je napisao/la:
Super! Thanks!
Onda ćemo pisati mail uredniku.
Svakako. Osim toga , podrška za open source rubriku bi trebala ići i njemu pošto je svima drago pa i g. Novaku kad vidi koliko je ova zajednica aktivna i kako je zapravo VIDI napravio veliki korak uvođenjem "Open Source" rubrike.
Sad će uskoro VIDI dvobroj na kioske, napucan Open Source sadržajem odnosno jako dobrim Open Source temama u samoj "Open Source" rubrici.
Upravo sada radim na Open Source vodičima za sljedće brojeve a prvijenac će biti - Kako koristiti Linux terminal, odnosno sve njegove tajne, savjeti vezani uz njega i tips'n'tricks
Nadam se da ste zadovoljni smjerom u kojem se razvija "Open Source" rubrika u časopisu VIDI
nisan dosad kupova i čita VIDI ,uglavnom san čita PC Play i nešto malo Bug, ali mislim da je došlo vrime da "isprobam" VIDI...pogotovo open source-a radi