VIDI časopis - prijedlozi za članke

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

ReiKo

Re: VIDI časopis - prijedlozi za članke

Post Postao/la ReiKo »

zole052 je napisao/la:
Grof je napisao/la: Radije bih kroz par brojeva složio školicu programiranja i rada u npr. QT Creator-u koji je dostupan svima, te učio naraštaje takvoj kreaciji kroz puno jednostavnih primjera ;).

Takvo što bih volio da imaju moja djeca (i ja osobno).
I ja bi isto to... casopis treba ljude nauciti nekim osnovama da ih privuce da se tome posvete i informirati, nece sigurno iskusni programeri uciti iz casopisa, ali to je samo moje misljenje kava
Istina, no evo iz moje perspektive čitatelja - uvijek sam volio čitati eduktivna štiva u informatičkim časopisma.

Naime, svrha takvog teksta nebi bilo "naučiti programera progamirati" nego zanimljiv tekst koji bi pomalo educirao čitatelja, i informirao ga o tome kako započeti programirati u tom jeziku uz pomoć tog IDE-a tj. cilj je da ga se potakne da isproba programirati i slično.
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

mislim da je ta ideja za programiranje oke ali da nebi trebala trosit mjesto u open source rubrici nego u VIDI skoli ili insideru
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

speedy je napisao/la:mislim da je ta ideja za programiranje oke ali da nebi trebala trosit mjesto u open source rubrici nego u VIDI skoli ili insideru
Da, i to je dobar prijedlog!
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

Imam ja jednan prijedlog. Možda jedna prežvakana tema.
Jel može u jednom od budućih brojeva biti slaganje HTPC-a?
To ste vjerojatno imali već sto puta. Ne znam da li ste koristili i Linux jer vas nisam prije redovitije čitao.
Pa, ako nije bilo dugo, a pogotovo ako nije bilo sa Linuxom ....
Neka mala kanta, jeftina. Npr, u ovom broju ste imali test ASR-ovih Net Top kompova. Onaj sa Nvidijom ION mi izgleda zgodno.
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Suko je napisao/la:Imam ja jednan prijedlog. Možda jedna prežvakana tema.
Jel može u jednom od budućih brojeva biti slaganje HTPC-a?
To ste vjerojatno imali već sto puta. Ne znam da li ste koristili i Linux jer vas nisam prije redovitije čitao.
Pa, ako nije bilo dugo, a pogotovo ako nije bilo sa Linuxom ....
Neka mala kanta, jeftina. Npr, u ovom broju ste imali test ASR-ovih Net Top kompova. Onaj sa Nvidijom ION mi izgleda zgodno.
Svakako dobra ideja, nisam siguran kad je bio test nekakvog HTPC-a ili vodič za njegovo slaganje u časopisu VIDI, no kad bi se tu ukomponirala Linux niša bio bi to zgodan tekst po mom mišljenju.

No opet, tu je nadležan hardver tim a ne ja pa slobodno šaljite na tnovak@vidi.hr (novi glavni urednik) ili na službeni mail redakcije http://www.vidilab.com/kontakt/ prijedlog za tu specifičnu temu.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

ReiKo je napisao/la: Svakako dobra ideja, nisam siguran kad je bio test nekakvog HTPC-a ili vodič za njegovo slaganje u časopisu VIDI, no kad bi se tu ukomponirala Linux niša bio bi to zgodan tekst po mom mišljenju.

No opet, tu je nadležan hardver tim a ne ja pa slobodno šaljite na tnovak@vidi.hr (novi glavni urednik) ili na službeni mail redakcije http://www.vidilab.com/kontakt/ prijedlog za tu specifičnu temu.
Super! Thanks!
Onda ćemo pisati mail uredniku.
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Suko je napisao/la:
ReiKo je napisao/la: Svakako dobra ideja, nisam siguran kad je bio test nekakvog HTPC-a ili vodič za njegovo slaganje u časopisu VIDI, no kad bi se tu ukomponirala Linux niša bio bi to zgodan tekst po mom mišljenju.

Super! Thanks!
Onda ćemo pisati mail uredniku.
Svakako. Osim toga , podrška za open source rubriku bi trebala ići i njemu pošto je svima drago pa i g. Novaku kad vidi koliko je ova zajednica aktivna i kako je zapravo VIDI napravio veliki korak uvođenjem "Open Source" rubrike.

Hvala.
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Mali update :

Sad će uskoro VIDI dvobroj na kioske, napucan Open Source sadržajem odnosno jako dobrim Open Source temama u samoj "Open Source" rubrici.

Upravo sada radim na Open Source vodičima za sljedće brojeve a prvijenac će biti - Kako koristiti Linux terminal, odnosno sve njegove tajne, savjeti vezani uz njega i tips'n'tricks ;)

Nadam se da ste zadovoljni smjerom u kojem se razvija "Open Source" rubrika u časopisu VIDI :)
shicy

Post Postao/la shicy »

nisan dosad kupova i čita VIDI ,uglavnom san čita PC Play i nešto malo Bug, ali mislim da je došlo vrime da "isprobam" VIDI...pogotovo open source-a radi ;)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

ReiKo je napisao/la: Nadam se da ste zadovoljni smjerom u kojem se razvija "Open Source" rubrika u časopisu VIDI :)
Osobno mislim da ide u pravom smjeru!

Evo, recesija sve više grebe po HR i po nama, tako da open source postje sve više aktuelna tema.

BTW, moraš se nekako domoći prvog reviewa Goolgeovog OS-a kad izađe!!! 8-)
Odgovori