Evo me nazad!
Nakon godina i godina (sad već preko 10) korištenja raznih Debianoida, kako sam nabavio neki pretpotopni Macbook Pro, zainteresirao sam se za mekov operativni sistem. Na laptopu to stvarno radi super i trackpad je najbolji ikad, uopće mi ne nedostaje miš i ima dosta dobrih stvari, a opet kužim Unix podlogu svega, i tako...
Ajde, na stolni komp sam hackintosh složio Catalinu...
Znači, užas.

Ova defaultna aplikacija za particioniranje je slaba, uopće ne mogu cijelu particijsku tablu izbrisati, taj disk management je strašno pojednostavljen. Wine je isto ubi bože kompliciraniji i zakukuljeniji nego kad ga koristim na linuxu, al ajde i to sam skužio. Libreoffice sam se morao mučit sa skriptama da napravim odvojene launchere za Writer i Calc!!
Žena je neki dan došla, kaže "de makni taj mek, vrati nazad linux, ne mogu se na ovo privikavat, ne da mi se", i tako sam vratio nazad Linux Mint XFCE

Mogu reć da mi fali jedino što linux generalno nema rješen ovaj airplay nikako, jer sam sa stolne kante putem airplaya mogao mirrorat ekran na Samsung tv u boravku i gledat filmove koje pokrećem na kompu, a prikazuje na tvu, eto to mi stvarno fali, a ovo ostalo...
Mislim, super je to, kao zatvoren sistem, puno profi aplikacija postoji nativno za mac os, poput Logica, Smaarta, Resolum Arene, i tako nekih specijaliziranih programa, Dante Virtual Sound card isto postoji za mac os, al za ove obične - surfam i gledam filmove, žao mi je - za stolni komp i dalje bilokoja linux distra mi je jednostavno puno solidnija i brže radi "out of the box" na običnom računalu, a ne da se mučim sa gašenjem pol opcija po biosu, tj uefiju