Imam pc amd 4400 ( AM2 )....2 giga rama (DDR2) i ATI HD 3600 video karticu. Imao sam instaliran Ubuntu 10.04 i želim 12.04. Ali neće se ništa butati sa CD-a /USB-a ?Samo pokaže što ima u opcijama i kada odaberem (npr. da se instalira ili da ga podigne u live modu)....samo blinka i stoji.
lspci -nnk | grep -iA3 vga
punoime@punoime-desktop:~$ lspci -nnk | grep -iA3 vga
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: ATI Technologies Inc Mobility Radeon HD 3600 Series [1002:9598]
Kernel driver in use: fglrx_pci
Kernel modules: fglrx, radeon
01:00.1 Audio device [0403]: ATI Technologies Inc RV635 Audio device [Radeon HD 3600 Series] [1002:aa20]
punoime@punoime-desktop:~$
Netko mi je napisao da bi trebao flešati bios...ali...kupio neki dan novi PC ( za sina)...najnovija ploča,proc,grafika...isto sve ATI/AMD...nema šanse da se instalira bilo što novije od 10.04....Na starom laptopu sa Intel konfiguracijom sve se instalira i leti kao ludo. Gledao po stranim forumima sve nekakva kvazi objašnjenja. Ništa nisam uspio napraviti.
Sve sam (prije par godina) normalno instalirao do 10.04. Nakon te , počevši od 10.10 jednostavno neće.Probao sa dvadesetak dvd-ova i usb stikova..jednostavno ne želi.Kada sam neki dan 10.04 nadogradio sa 12.04 ( upgrade distribucije sa Update Menagerom ) sve je radilo kao zvijer...ali ne želi butati sa DVD-a ili usb-a. 10.04. ili 8.10....diže bez problema. Gledao sam na forumima ima ona opcija sa F6...pa se upiše acpi=off i enter. Nakon toga mi pokrene na par sekundi i zaglavinja... Može mala pomoć kako te novije distre da podignem na ovoj mojoj kanti.Hvala !
Sada je: 27 sij 2021, 14:51.
Moderator/ica: Moderatori/ce
28 post(ov)a
•
Stranica: 1/3. • 1, 2, 3
acpi=off nomodeset
Ali to ti Canonical ne želi riješiti, probaj openSUSE ili LMDE
Ali to ti Canonical ne želi riješiti, probaj openSUSE ili LMDE
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site

iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
LMDE Mate bi ti trebao proći, imao sam sličan (isti ako stane nakon odabira instalacija/live) problem kad sam na poslu prije nekih dva tjedna morao doći do podataka koji su bili spremljeni pod drugim korisnikom; Ubuntu 12.04 i 12.10, Sabayon, Knoppix, Linux Mint Mate i Xfce 13 i 14 nisu prolazili (to mi je bilo pri ruci) da bi na kraju LMDE Mate prošao bez problema, konfiguracija je izgrađena oko Gigabyitove FM1 MBO i A8 CPU.
Uspio nekako instalirati Mint xfce 13 ( Ubuntu) pomoću one acpi=off. Međutim..komp se ne želi sam ugasiti...a kada se podiže moram uvijek ručno upisivati tu komandu u boot meniju. Probao i LMDE...ista stvar. OpenSuse još nisam. Mislim da baš zbog ovakvih pi3darija ljudi i odlaze sa Linuxa. Mislio sam da su se ovakve stvari riješile prije 10 godina. Gledam i na stranim forumima masa ovakvih 3ayebancija. Ili smo baš prisiljeni koristiti samo Intelove proizvode. Na njima sve radi.
Sit sam više i AMD-a i svega. Neki dan sam riknuo masu love za novi stroj ...pa čak niti na njega ne mogu niti jedan Linux normalno instalirati osim 10.04. Fak ! Nema mi druge..na laptopu linux a na "velikom" Windowsi...i gotovo ! Nema druge.

Zato ti i jesam preporučio openSUSE jer Ubuntu i Mint su ista distra samo je kod Minta nešto ispravljeno i promijenjen GUI, LMDE je Mint baziran na Debianu, a openSUSE je distra za sebe i prava profi distra.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site

iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
A čudesni
- Kod: Označi sve
nomodeset
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Ako staviš acpi=off u boot parametar, jasno da se komp/laptop nece sam gasit. 
Inače, boot parametar koji ti radi možeš upisat u grub.cfg, tako da ne moraš svaki put iznova to upisivat.
Pokušaj sa nomodeset što ti je sumski naveo.

Inače, boot parametar koji ti radi možeš upisat u grub.cfg, tako da ne moraš svaki put iznova to upisivat.

Arch Linux Install Script
Hash Checker
I've seen some idiots back in my days but you man... you're special!
Hash Checker
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my days but you man... you're special!
Cooleech je napisao/la:Ako staviš acpi=off u boot parametar, jasno da se komp/laptop nece sam gasit.
čć hrvatska slova su to

zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware

Sve sam ja to tako i napravio...Ali ? jednostavno ova moja ploča/čipset/grafika...što li ....ne želi da radi kako treba i Bog ! Na starijem kompu koji je iz vremena 2007. ( isto sve AMD/ATI)...radi sasvim normalno. Na novom koji sam kupio neki dan (isto ATI/AMD) nema teorije. Vjerojatno postoji nekako rješenje, ali mi nije jasno da na najnovijoj konfiguraciji sa najnovijom distrom se ne želi butati. Takve me stvari zaista izluđuju i nemam više niti vremena-niti živaca da po cijele dane tražim nekakva rješenja za nešto što je trebalo biti ispravljeno prije 100 godina. Na moju kantu sam bubnio Windowse i koristim ga za igre..a na laptopu ostaje LInux. I znam da više nikada u životu ne kupujem ništa što nije Intel. Točka !
Hvala svima na pomoći.

Ja sam došao do zaključka da je bolje prvo guglati, pa tek onda kupovati, nikako ne obratno 
Što se tiče boot parametara, ima ih hrpetina. Dok mi je laptop bio nov morao sam koristiti neku kombinaciju boot parametara jer je isto bilo problema. Poslije se to riješilo i dodatni parametri mi više nisu potrebni. Radi se o tome da acpi=off isključi kompletan acpi, pa je normalno da ti ništa od njegovih funkcija neće raditi, kako je Cooleech rekao. Međutim, često je dovoljno pronaći jednu ili više problematičnih funkcija i njih isključiti.
Ovdje imaš neke smjernice i pojašnjenja zašto dolazi do problema:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1613132
https://wiki.archlinux.org/index.php/Acpi
https://wiki.archlinux.org/index.php/DSDT
Inače, nije ništa neobično da Linux s najnovijim hardverom ne radi dobro, pa treba pričekati dok čiko Linus i ekipa nakucaju podršku. Ponekad problem riješi neki hacker entuzijast sa strane. Najveći problem je u proizvođaču takvog hardvera.

Što se tiče boot parametara, ima ih hrpetina. Dok mi je laptop bio nov morao sam koristiti neku kombinaciju boot parametara jer je isto bilo problema. Poslije se to riješilo i dodatni parametri mi više nisu potrebni. Radi se o tome da acpi=off isključi kompletan acpi, pa je normalno da ti ništa od njegovih funkcija neće raditi, kako je Cooleech rekao. Međutim, često je dovoljno pronaći jednu ili više problematičnih funkcija i njih isključiti.
Ovdje imaš neke smjernice i pojašnjenja zašto dolazi do problema:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1613132
https://wiki.archlinux.org/index.php/Acpi
https://wiki.archlinux.org/index.php/DSDT
Inače, nije ništa neobično da Linux s najnovijim hardverom ne radi dobro, pa treba pričekati dok čiko Linus i ekipa nakucaju podršku. Ponekad problem riješi neki hacker entuzijast sa strane. Najveći problem je u proizvođaču takvog hardvera.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
28 post(ov)a
•
Stranica: 1/3. • 1, 2, 3
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.