Stranica: 2/3.

Re: AMD/ATI problem sa instalacijom

PostPostano: 19 vel 2013, 12:14
Postao/la Lutherus
Koja je matična? Možeš napisati Proizvođaća i model grafičke?
Mislim od nove mašine.

Re: AMD/ATI problem sa instalacijom

PostPostano: 19 vel 2013, 12:30
Postao/la 4ndY
Radeon HD 3600 već je vrlo stari grafički čip i možda među najbolje podržanim sa slobodnim radeon driverima tako da tu ne bi trebalo biti problema. Meni desktop verzija radi sasvim zadovoljavajuće... (Nije mi jasno iz gornjeg posta radi li se o laptopu ili desktopu...)

U svakom slučaju, jedini problem može stvarati matična i njezin BIOS (jer niti CPU niti GPU nisu nekomaptibilni s Linuxom).

Re: AMD/ATI problem sa instalacijom

PostPostano: 19 vel 2013, 13:09
Postao/la drone
Ako sam dobro shvatio, kupio je novi komp za sina i taj ne radi. Nije laptop nego desktop, ali nema veze. Isto tako mu nove distre ne rade ni na staroj AMD/ATI desktop konfiguraciji.

Da, trebalo bi navesti točne podatke za novi komp, pogotovo za matičnu i grafičku pa možda netko ponudi instant rješenje :)

Re: AMD/ATI problem sa instalacijom

PostPostano: 19 vel 2013, 13:24
Postao/la Lutherus
Grafička je u ovoj priči nebitna. Bitna je matična :mrgreen: pogotovo ako je Asus, MSI ili gigabythe.

Re: AMD/ATI problem sa instalacijom

PostPostano: 19 vel 2013, 15:19
Postao/la PunoIme
Ma sve je to OK ! Bilo bi monotono da sve radi kako treba . Isto tako znam da je problem u tvornicama koje se slijepo drže Microsofta kao velikog igrača . Ja stvarno obožavam Linux i laptop mi uglavnom služi za isprobavanje svih mogućih i nemogućih distribucija. Samo što sam navikao da mi radi od prve. Barem što se tiče butanja. A kasnije mi zezancija sa programima nije problem.

Re: AMD/ATI problem sa instalacijom

PostPostano: 19 vel 2013, 15:26
Postao/la Lutherus
Pusti to. To je nebitno. Koja je ploča? Dal ima UEFI?

Re: AMD/ATI problem sa instalacijom

PostPostano: 19 vel 2013, 16:32
Postao/la PunoIme
Znači..radi se o stolnom PC-u ...nije laptop. Ovaj novi za sina niti ne želim čačkati ( nema terije uopće da ga dirnem... :lol: ). Ovaj moj je sa gygabit pločom, http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=2500#ov .

sad sam zamijenio grafiku i sad je gore ATI HD 2400. Procesor je 4400 ( dual core) i 2 giga rama. I nemam jedan poklopac od kućišta rofl

Re: AMD/ATI problem sa instalacijom

PostPostano: 19 vel 2013, 16:49
Postao/la Lutherus
Ako baš želiš Ubuntu onda uzmi 12.04.2 odavde http://releases.ubuntu.com/precise/
12.04 i 12.10 imaju manjih problema sa bootanjem na specifičnom hadrveraju.
Kad upališ komp i kad se pojavi pozdravni zaslon sa kojeg se ulazi u bios obavezno uđi u boot izbornik i biraj prvo UEFI : ime tvog optičkog pogona. Ako nema te opcije onda biraj samo optički pogon i nemaš potrebe za kemijanjem sa acpi=off i nomodeset.

Re: AMD/ATI problem sa instalacijom

PostPostano: 19 vel 2013, 18:09
Postao/la PunoIme
Paa...pošto sam riješio moj strašni problem...red je da i napišem kako. Prvo sam probao sve što sam pronašao na netu...acpi=off ( onda se podiže ali ne gasi-naravno),...acpi=ht (ne pomaže)...acpi=noirg(ne pomaže)...pnpacpi=off (ne pomaže)...noapic (ne pomaže)...nolapic (ne pomaže)....nomodset (ne pomaže)....bilo kakvo podešavanje u Biosu (ne pomaže).....
I..onda "pci=noacpi" ! Šljaka. Ubacio u gksudo gedit /etc/default/grub....samo sam dodao nakon GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet pci=noacpi"...i sudo update-grub ! I to je to ! Malo sam se napatio ali mi nije žao. I..da...stavio sam Mint Debian 12.1.

Re: [RIJEŠENO] AMD/ATI problem sa instalacijom

PostPostano: 19 vel 2013, 21:03
Postao/la bertone
Super .. sad je ostao još samo jedan problem, bočna stranica na kejsu rofl
.. koji je model kejsa pa da riješimo i to :mrgreen: