Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)
17 svi 2014, 05:30
Pa vjerojatno je sredio Bumblebee. Identičan problem sam i ja imao na svom laptopu. Kad se uredi Bumblebee dalje bude OK. Samo se meni nije dalo više s tim zezati pa sam ugasio Nvidiu u BIOSU. Ionako ju ne koristim.
17 svi 2014, 06:16
I na kolko ti temperaturu radi laptop ?
17 svi 2014, 06:25
Nisam gledao al se gotovo nikad ne pali ventilator. Mislim da se ne penje iznad 50 C.
Dok mi je Nvidia radila istodobno s Intelicom (bez Bumblebeea) isla je preko 80 C.
Samo Bumblebee je znao biti zeznut za sloziti. Pa sam odustao od gnjavljenja s tim jer Nvidiu ionako nikad ne koristim.
17 svi 2014, 09:51
Ne bih da pametujem, ali sto si kupio laptop sa dodatnom karticom, ukoliko je ne koristis? Mislim to je samo bacanje para.
17 svi 2014, 10:12
Zato što sam ga kupio dok je još Optimus bio u povojima i zato što sam mislio da laptop ima samo Nvidiu, a ne hibrid. Onda je još bilo takvih laptopa.
17 svi 2014, 10:13
eQuivalent je napisao/la:Ne bih da pametujem, ali sto si kupio laptop sa dodatnom karticom, ukoliko je ne koristis? Mislim to je samo bacanje para.
Jbg.. sad ti moram reći da pametuješ
.. naše (naša) tržišta su zadnja rupa na svirali proizvođačima hardvera, naše trgovce najčešće zaboli ona stvar za kupca i bitno im je jedino ušićariti što veću lovicu.. tako da možda laptopa bez dodatne grafičke kartice nije ni bilo za kupiti ili je taj s dodatnom bio jeftiniji od onoga bez.. razloga može biti tisuću..
Ja sam svog HP-a (bez dodatne grafičke) naručio i čekao nekih tri tjedna (i hvala trgovcu na susretljivosti), ali cijena je bila mizerno manja (možda dvoji čevapi) nego da sam uzeo isti model sa AMD/ATI grafičkom..