Jako mi je žao što moj prvi post/thread na ovakvom forumu mora biti ovakve vrste no molio bih znalce za malu pomoć jer sve solucije koje sam pokušao guglanjem stranih foruma su zakazale

Naime prije jedno 2 tjedna sam se odlučio na odvažan potez i maknuo windowse sa laptopa i prešao na Linux (Ubuntu 14.04 LTS).
Sve radi kako treba i super sam zadovoljan dok se jučer nisam pokušao logirat i završio u login screen loop-u...
sustav sam update-ao redovito i nisam imao problema inače i neznam zašto se ovo odjednom zbiva.
1) probao sam upisat krivi password te sustav vrati da je password kriv znači upisujem pravi za vrijeme loopa
2) napravio sam
- Kod: Označi sve
sudo service lightdm restart
3) probao sam se ulogirat preko terminala i uspio i mogu uć ali ne u grafički desktop (pardon na izrazu još sam preveliki noob da znam sve terminologije)
4) provjerio sam prava home direktorija i imao sam adekvatna prava na oba accounta
chown -R [user-name]:[user-name] /home/[user-name]
5) napravio sam novog usera i mogu se ulogirat normalno pomoću grafičkog sučelja, znači pretpostavka je da se je nešto zeznulo u , bubnut ću, konfiguracijskoj datoteki za mog prvog usera
neznam kako otvoriti i pogledati error logove da bi mogao usporediti bilo što na što naletim da je različito kad natipkam
ls -lah
Pomalo gubim živce jer sam neiskusan pa ako itko ima bilo kakav savjet bio ih prezahvalan.
P.S. ako sam fulao mjesto za post threada molim modove da me presele na adekvatno mjesto