Switch to full style
Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)
Odgovori

Kubuntu 15.10

23 lis 2015, 14:57

Ukratko.
Sinoć sam instalirao Kubuntu 15.10. Prvi utisci su obećavajući i moram reći jako pozitivni.
Sve za sad radi glatko, doduše imao sam jedan pad plasme, ali mojom krivicom, ništa strašno ništa ekstremno,povratila se posle 1min kao da se ništa nije desilo.
Instalacija prošla bez nekih većih problema. Svi programi su manje više povukli podešavanja s prethodnog Kubuntua 14.04, pošto sam dao Home folder i dalje da bude isti (imam ga na zasebnoj particiji).
Plasma 5 , moram reći ništa specijalno (na prvi pogled), po koje podešavanje više, ali nešto što odmah upada u oči je daleko bolje radi. Dakle, posle par minuta korisnika kompletno oduševi :) i više ni ne pomisli da se vrati na KDE4.
Opterećenje procesora je zaista minimalno, u mirovanju se kreće oko 2-3%

Sve u svemu, ne znam, ni šta da pišem o ovom izdanju. Otvorio sam temu, pa ukoliko neko ima šta reći slobodno.

p.s. najgore je pisati o distribuciji koja radi i oko koje nema problema.

Re: Kubuntu 15.10

23 lis 2015, 15:04

Meni neradi libreoffice 5 i još uvjek nema aktivne dropbox ikone u trayu. Sve drugo dela ko puška.

Re: Kubuntu 15.10

23 lis 2015, 19:22

Kako bre ne radi??? Mislim nije mi jasno. Meni radi odlično. Doduše jesi li skinuo 32 ili 64 ? Pošto ja imam 64 (mislim, možda je to u pitanju) ili ti je jednostavno DVD s greškom ...

Re: Kubuntu 15.10

23 lis 2015, 20:49

@Max Bunker
Da bi ikonice radile, potreban je paket xembed-sni-proxy. Dali su ubacili taj paket u ovu verziju plasme ja nzm. Ako ti je to za isprobavanje, možeš probati ovako - morat ćeš se uhvatiti terminala:
Kod:
sudo add-apt-repository ppa:tehnick/xembed-sni-proxy

Kod:
sudo apt-get update

Kod:
sudo apt-get install xembed-sni-proxy

i pokreneš naredbom:
Kod:
xembedsniproxy

ako radi, tu naredbu dodaš u startup programe.
Javi.

Re: Kubuntu 15.10

24 lis 2015, 13:15

eQuivalent je napisao/la:Kako bre ne radi??? Mislim nije mi jasno. Meni radi odlično. Doduše jesi li skinuo 32 ili 64 ? Pošto ja imam 64 (mislim, možda je to u pitanju) ili ti je jednostavno DVD s greškom ...


64 bit verziju koristim, s time da sam ga downloadao dok je još bio debelo u beta fazi , i odonda samo nadograđujem povremeno kad upalim taj pc ( tj kad pokrenem kubuntu na tom pc-u , jer je gore pun kufer distri za isprobavanje ). Greške se vuku odtada , a morat ću kad tad opaliti i clean install pa možda onda bude bolje.

@vision

Hvala za savjet , budem probao kad uhvatim vremena za to. No koliko čitam okolo to je rašireniji problem o kojem se zna diskutirati i na dropbox i na kde forumu pa se i tamo predlažu razne mogućnosti za rješenja, no meni nijedna dosad nije pomogla. Srećom dropbox radi kao i sinhronizacija tako da taj nedostatak ikone i nije neka greda osim kaj nevidim status sinhronizacije. Možda se i to riješi nakon instala finalne verzije.
Odgovori