Stranica: 1/1.

Mint 19 xfce 64 nakon instalacije boota u initramfs prompt

PostPostano: 07 kol 2019, 17:47
Postao/la jurastublic
Je li tko naletio na ovo i kome da pišem bug report?

Instalacija Linux Minta 19.2 xfce 64bit. S prijašnjim mintovima nije bilo toga problema. Nakon završetka instaliranja boota u crni ekran, u initramfs liniju. Ovaj put je OEM instalacija ali koliko se sjećam, isto mi je Mint 19.1 prije par mjeseci na drugom računalu radio takvu grešku u normalnoj instalaciji (ali možda je bila oem, nisam 100% siguran).

Stvar je lako popraviti, samo se u grubu obriše sve sa "ignore UUID=blabla" da se može bootati, a kad se podigne, obriše se to isto u /etc/default/grub i pokrene update-grub. Shvaćam da pokušavaju prilikom reboota spriječiti računalo da reboota s usb sticka i zato stave liniju "ignore UUID sticka" ali iz nekog razloga grub i dalje pokušava pokrenuti rootfs sa usb-a. Pokušao sam i sa izvađenim i sa umetnutim stickom ali uvijek bude reboot u crni ekran initramfs-a.

Kontam da je do gruba jer ne postavlja pravilan root UUID po zadanim parametrima. Ili možda mintovci nisu dobro podesili parametre? Jer nisam to provjeravao, samo bih prepravio i aj dalje. Vidim da na netu ima "ignore uuid" stvari ali jedino ovo je dovoljno blizu: https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=272360
Zanima me dešava li se to ljudima u zadnje vrijeme?