Sada je: 30 ruj 2020, 11:21.
Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Evo moj problem:
Kada se mint (14 64 bit) boota prikazuje mi neki msg "Can't load file:AMD-Microcode"
i kada sam instalirao microcode ništa od programa nije radilo i stalno sam imao dependency problem koji sam riješio ali opet nijedan program nije radio
i tako sam obrisao microcode,i radio je normalno do nekidan kad mi je stalno javljao I/O error na disku

jucer sam pokušao instalirati 32-bit verziju,ali opet isti error sa microcode-om,a disk je uredu

Može pomoć? imam AMD Athlon II
#!/bin/bash
coffee=0

while [ `date +%H%M` -lt 0800 ]; do

coffee=$((coffee + 1))

done
exit
Postovi: 855
Postovi: 855
Pridružen/a: 21 lip 2012, 20:36
Lokacija: /home/donji_miholjac -> /home/varazdin
Podijelio/la zahvalu: 14 puta
Primio/la zahvalu: 19 puta
Spol: M
OS: Debian 10 Buster / KDE
Koliko vidim, microcode je update za CPU firmware.. Jesi li što takvoga radio? BIOS update, možda?
Arch Linux Install Script
Hash Checker
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.

I've seen some idiots back in my days but you man... you're special!
Avatar
Moderator
Postovi: 6369
Moderator
Postovi: 6369
Pridružen/a: 13 stu 2010, 21:12
Lokacija: /hrvatska/split/.../9/7
Podijelio/la zahvalu: 272 puta
Primio/la zahvalu: 348 puta
Spol: M
OS: Arch MATE/Xfce/LXDE
Cooleech je napisao/la:Koliko vidim, microcode je update za CPU firmware.. Jesi li što takvoga radio? BIOS update, možda?


Ne.bios je onaj koji je bio na matičnoj kad sam ju kupio,nisam radio update :|
#!/bin/bash
coffee=0

while [ `date +%H%M` -lt 0800 ]; do

coffee=$((coffee + 1))

done
exit
Postovi: 855
Postovi: 855
Pridružen/a: 21 lip 2012, 20:36
Lokacija: /home/donji_miholjac -> /home/varazdin
Podijelio/la zahvalu: 14 puta
Primio/la zahvalu: 19 puta
Spol: M
OS: Debian 10 Buster / KDE
Pozdrav!

Na dual boot win 7/ linux mint windowsi su otišli k vragu (očekivano!). Imam podijeljen hard pola win, pola linuxove particije. Formatirao sam win 7 particiju i ponovo podigao win, linux particije nisam dirao.

Problem: Ne radi mi boot loader. Kad palim komp više ne mogu izabrati koji OS ću pokrenuti nego se pokreću win 7. Kako to namjestiti da opet radi? szbunjen
Linux je radio bez problema, mislim da nema potrebe ponovo ga instalirati.
Avatar
Postovi: 186
Postovi: 186
Pridružen/a: 26 pro 2012, 02:20
Lokacija: 45°26'21" N, 17°11'46"E
Podijelio/la zahvalu: 17 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: Linux Mint 14 Nadia/win7
Treba instalirati Grub na MBR, ponovna instalacija Windowsa ga je prepisala.
Na našem wikiju je opisano kako se to radi, pročitaj:
http://wiki.open.hr/wiki/Sve_%C5%A1to_t ... ootloaderu

Ako ti negdje zapne, javi. Sretno :D
Avatar
Site Admin
Postovi: 6511
Site Admin
Postovi: 6511
Pridružen/a: 06 lip 2009, 23:16
Lokacija: Online
Podijelio/la zahvalu: 621 puta
Primio/la zahvalu: 630 puta
OS: Kubuntu & Manjaro
Ovo sam ti našao za Ubuntu pa možda dela i pod Mintom: https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T440p
Intel Core i5-4300M
Intel HD Graphics 4600
16GB DDR3L
1xSanDisk X400 512 GB & 1x240GB Intel 2500 Pro
15.6" FHD IPS anti-glare
6 & 9 cell Li-Ion battery
OS: kako kada
Slika: dio kolekcije

***

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Avatar
Site Admin
Postovi: 10645
Site Admin
Postovi: 10645
Pridružen/a: 01 kol 2012, 12:39
Podijelio/la zahvalu: 578 puta
Primio/la zahvalu: 821 puta
Spol: M
OS: LinuxMint Cinnamon
Već smo imali, pogledaj ovdje: viewtopic.php?f=8&t=8577&hilit=easybcd
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.

jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Avatar
Moderator
Postovi: 5818
Moderator
Postovi: 5818
Pridružen/a: 25 ožu 2012, 14:29
Lokacija: ~/kauč
Podijelio/la zahvalu: 155 puta
Primio/la zahvalu: 251 puta
Spol: M
OS: Mint 17.3 Cimet
Riješeno - ponovo instalirao linux Mint i sada sve radi! :mrgreen:
Avatar
Postovi: 186
Postovi: 186
Pridružen/a: 26 pro 2012, 02:20
Lokacija: 45°26'21" N, 17°11'46"E
Podijelio/la zahvalu: 17 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: Linux Mint 14 Nadia/win7
dklaja je napisao/la:Riješeno - ponovo instalirao linux Mint i sada sve radi! :mrgreen:

Drago mi je da si rijesio problem, ali mislim da reinstalacija nije bila potrebna.
Neznam detaljno za problem, ali prakticnije bi bilo da si iskopao problem i popravio ga. :)
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
Avatar
Postovi: 2232
Postovi: 2232
Pridružen/a: 29 lis 2012, 07:57
Podijelio/la zahvalu: 8 puta
Primio/la zahvalu: 21 puta
OS: SLCKWR 14.1
Heisenberg je napisao/la:
dklaja je napisao/la:Riješeno - ponovo instalirao linux Mint i sada sve radi! :mrgreen:

Drago mi je da si rijesio problem, ali mislim da reinstalacija nije bila potrebna.
Neznam detaljno za problem, ali prakticnije bi bilo da si iskopao problem i popravio ga. :)


Pokušavao sam ponovo instalirati grub i namjestiti dual boot, ali nije mi polazilo za rukom.
Zbog toga mi je reinstalacija bila jednostavnije riješenje.
Avatar
Postovi: 186
Postovi: 186
Pridružen/a: 26 pro 2012, 02:20
Lokacija: 45°26'21" N, 17°11'46"E
Podijelio/la zahvalu: 17 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: Linux Mint 14 Nadia/win7

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.