Sada je: 30 ruj 2020, 09:31.
Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus je napisao/la: Valve je negodoval a onda se desilo čudo. Bug reportovi većine Ubuntu korisnika ili su billi NE RADI!, eventualno uz to priložen screenshoot, vrlo često hadrverski problemi i problemi sa vlasničkim driverima. Dok su reportovi hackera bili detaljnii puni informacija koje su pomogle u razvoju i izlasku iz bete.


Upravo tako! U tome je dobar dio biti!
Bez korisnika koji imaju jača znanja o Linux sustavu nema neke vajde ovih vlasnikašima kakvi su Valve i Canonical.
Neće dobivati nikakve bug reportove, nikakve pomoći pri pronalaženju grešaka, jer su korisnici kojima su se on okrenuli, zapravo hrpa hijena koji samo grabe, ali ništa ne vraćaju.
Uspjeti će samo oni koji se okrenu I slobodnoj zajednici i naprave dobru suradnju s njom.

Valveu bi trebao biti bitniji Steam na Archu, openSUSE-u, Fedori negoli na Ubuntu. Ubuntu daje kvantitetu korisnika, a ostel distre daju kvalitetu korisnika. Mislim da je Valveu za što uspješniji razvoj proizvoda jako bitna ova kvalitativna manjina. Odnosno sve firme koje misle svoj razvoj temeljiti na FOSS-u, a uronjene su u vlasnička rješenja i takva na kraju pružaju trebaju jako balansirati i davati dobru podršku slobodnoj zajednici (i vraćati u organizam zvan FOSS). Samo kvantitaivni pottrošači - konzumenti njihovog sadržaja im neće biti dovoljni, jer se FOSS razvija kao živi organizam, bez kontrole od strane jednog vlasnika, te ako firma misli koristit FOSS za svoj stalni rad i razvoj, onda to treba stalno pratiti i prilagođavati se promjenama. Nema šanse da to uspiju bez slobodne zajednice kao stalne podrške. Nema šanse!

Zato su i custom Android ROM-ovi uvijek bolji od origigi Android rješenja ;)
Avatar
Site Admin
Postovi: 9983
Site Admin
Postovi: 9983
Pridružen/a: 04 pro 2007, 08:00
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 155 puta
Primio/la zahvalu: 256 puta
Nedavno je bilo vrlo zgodno predavanje zašto će core distribucije opstati a mainstream ne, zašto je na serveru bolje imati Gentoo nego Ubuntu. Predavač je čak i lijepo obrazložil zašto je za krajnjeg korisnika bolji Opensuse.
Lutherus
Lutherus
Lutherus je napisao/la:Nedavno je bilo vrlo zgodno predavanje zašto će core distribucije opstati a mainstream ne, zašto je na serveru bolje imati Gentoo nego Ubuntu. Predavač je čak i lijepo obrazložil zašto je za krajnjeg korisnika bolji Opensuse.

Link please :?
:D
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.

Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Avatar
Postovi: 6781
Postovi: 6781
Pridružen/a: 06 lis 2011, 01:29
Lokacija: ~$
Podijelio/la zahvalu: 145 puta
Primio/la zahvalu: 58 puta
Spol: M
OS: Ovisi za sta

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.