openSUSE 12.1

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bikerbj
Spol: M

Re: openSUSE 12.1

Post Postao/la bikerbj »

kad upišem nomodeset radi mi samo u text modu ali sliku nikako da dobijem......
sa acpi=off dobijem nekakve šarice po monitoru ali sliku nikako.....osim naravno one koja je pri
kod butanja normalna......probao sam svašta ali više nisam pametan šta da radim.....
kako da instaliram suse a da poslije reboota dobijem normalnu sliku......

a ja mulac uzeo novu grafu...reko idem probat ati ajmeeee........
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Taj problem smo imali mi u udruzi SOK, također sa ATI karticama, ali samo na Debianu. Ubuntu na njima radi out-of-box. Sad rade na svim distrama koje tamo koristimo, a što se točno napravilo, najbolje će ti znat objasnit Shicy. Nešto ih je zaj*bavao driver kojeg je, valjda, trebalo instalirat prije nego se sredi xserver.. neznam, lupam napamet.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
shicy

Post Postao/la shicy »

ovako, problem u udruzi sok je riješen na način da smo u konzoli instalirali fglrx sa Debianovog wikija, i time smo dobili grafiku.
poslije smo napravili ovo: makli fglrx, instalirali firmware-linux-nonfree i reinstalirali mesu (libgl1-mesa-dri paket) što je isto radilo :)
sad, je li ista stvar i kod suse a, ne znam...
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

bootaj sa nomodeset, pa instaliraj kernel-firmware
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
csx

Post Postao/la csx »

stefan je napisao/la:
csx je napisao/la:thnx ali sutra branim jedan projekt na faksu pa mi treba suse koji radi tak da se ne usudim zezati sa tim :D

budem isprobao dup sutra navecer ;)
@csx si rjesio probleme?
updejtano na 4.8 :mrgreen:
_samir

Post Postao/la _samir »

imam pitanje jedno prije nekoliko dana sam uradio
Updejt na KDE 4.8
i imo sam nekih errora pokusao ih zaobici tamo vamo nije moglo i uradim reinstall.

Sada koristim kde: Platform Version 4.7.2 (4.7.2) "release 5"

e moje pitanje je da li mogu sad odma opet da uradim updejt na kde 4.8 ili da prvo uradim na neki "manji" 4.7.3 pa onda tek na 4.8
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

odma na 4.8, samo prvo ukloni sve KDE 4.7 repozitorije
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 48#p112448
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

e pa ja na svoju kantu nemogu stvit nijedan linux os.....jednostavno mi taj ati krv pije.....najradije bih opet kupio novu grafu
samo nvidi-u......jer ovo neide i bok......
do dalje sam na windowsima.......
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

bikerbj je napisao/la:e pa ja na svoju kantu nemogu stvit nijedan linux os.....jednostavno mi taj ati krv pije.....najradije bih opet kupio novu grafu

paaa nemoj koristiti ati property driver već fino uzmi radeon driver + mesa 3d, razlika bude u nekih 5 do 15 fps-a a radi toga nitko neće umrijeti.
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

Lutherus je napisao/la:
bikerbj je napisao/la:e pa ja na svoju kantu nemogu stvit nijedan linux os.....jednostavno mi taj ati krv pije.....najradije bih opet kupio novu grafu

paaa nemoj koristiti ati property driver već fino uzmi radeon driver + mesa 3d, razlika bude u nekih 5 do 15 fps-a a radi toga nitko neće umrijeti.

stvar je u tome što ja poslije restarta nemogu dobit nikakvu sliku samo neke šare po monitoru....
Odgovori