Sada je: 21 ruj 2019, 18:26.
Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Packman repository je trenutno offline
Kod: Označi sve
Timeout exceeded when accessing 'http://ftp.gwdg.de/pub/linux/packman/suse/openSUSE_13.1/repodata/repomd.xml'.

Abort, retry, ignore? [a/r/i] (r):
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Avatar
Moderator
Postovi: 4366
Moderator
Postovi: 4366
Pridružen/a: 28 sij 2009, 18:46
Lokacija: Istra/Rijeka
Podijelio/la zahvalu: 86 puta
Primio/la zahvalu: 148 puta
Spol: M
OS: openSUSE 13.1 KDE
Oduvijek koristim sleep i to na gumb. Dakle, stisnem gumb, komp ode na spavanjac, kad ga ustrebam opet, stisnem i evo ga.
Tako već desetljeće, neovisno o OS-u. Nakon zadnjeg updatea vidim da se ovaj diže od nule, provjerim, nema sleepa, nudi samo odjavu ili power off.

Odem u Power management i vidim ovo:
slika

Normalno, odem na Startupandshutdown, gdje mi kažu da Powerdevil ne radi.
Pokušam pokrenuti, veli nije moguće. Provjerim da li je uopće instaliran, nije.
Idem probati instalirati, a yast zauzvrat traži deinstalaciju mnoštva kdebase 4 stvari:
slika
Tu lagano odustajem i idem pitati nekog pametnijeg.
Zna li tko što o tome?
:sokiran :hmm
Where there is a gui there's a way.
Avatar
Postovi: 2322
Postovi: 2322
Pridružen/a: 08 ožu 2010, 20:26
Lokacija: JustPine
Podijelio/la zahvalu: 56 puta
Primio/la zahvalu: 64 puta
Spol: M
OS: CimetMint 18.1
Jesi što kad mijenjao oko repozitorija?
Avatar
Postovi: 1795
Postovi: 1795
Pridružen/a: 15 sij 2014, 09:37
Lokacija: Zaljev svetaca
Podijelio/la zahvalu: 68 puta
Primio/la zahvalu: 177 puta
Spol:
OS: Leap 15 / Linux Mint 19
@Fugu

fglrx driveri? ako si skoro radio update , downgrade
kao sto je vision napisao , postoji mogucnost da si "pokupio" pm-utils paket. sa drugog repozotorija pokusaj downgrade (ako je uopste instaliran) a mozes ga i obrisati jer kada je instaliran systemd ga pokrece po defaultu. Ako ga nema korisiti kernel opcije

ako se ne snadjes - Leap :-D

na zalost nemam vise ni jedan laptop sa 13.2 da detaljnije pogledam ali ako se dobro sjecam od 13.2 pm-utils nisu po defaultu prisutni
People disagree with me. I just ignore them.
Avatar
Postovi: 364
Postovi: 364
Pridružen/a: 30 kol 2014, 18:34
Podijelio/la zahvalu: 17 puta
Primio/la zahvalu: 38 puta
Spol: M
OS: suse, Arch
Nisam ništa mjenjao oko repozitorija, zapravo zadnjih mjeseci isključivo mail, surf, sm-player i povremeni update.
Stvarno nije bilo izazivanja sudbine...

Driveri su vlasnički.
Pm-utils sam izbrisao, no nema razlike.
Pričekat ću još neko vrijeme, možda kakav update riješi problem, tak i tak nemam baš vremena za dublje istraživanje.

Sa Leapom mi se baš ne žuri, s 13.2 mi je baš bilo dobro, funkcionalno i oku ugodno. Jedino malo sporo u određenim segmentima, ipak mi je komp star. Ne znam je li Leap "teži" od 13.2, pa moram i o tome voditi računa. Ne odustajem od KDE-a.
Where there is a gui there's a way.
Avatar
Postovi: 2322
Postovi: 2322
Pridružen/a: 08 ožu 2010, 20:26
Lokacija: JustPine
Podijelio/la zahvalu: 56 puta
Primio/la zahvalu: 64 puta
Spol: M
OS: CimetMint 18.1
Što se tiče Leap vs 13.2, teško je reći koji je "teži", ali imam dojam da je KDE5 lakši od KDE4!
Koristim Leap i nemam primjedbe. Par mušica ima, zasad ih svjestno izbjegavam, ali vjerujem da će se brzo popraviti. Možda su već popravljene ali ja ih i dalje izbjegavam... ;)
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Avatar
Moderator
Postovi: 4366
Moderator
Postovi: 4366
Pridružen/a: 28 sij 2009, 18:46
Lokacija: Istra/Rijeka
Podijelio/la zahvalu: 86 puta
Primio/la zahvalu: 148 puta
Spol: M
OS: openSUSE 13.1 KDE
Hvala na infu, kad ulovim vremena možda isprobam Leap, vidjet ću još.
Zapravo, troumim se da li da malo pomladim računalo jačim procesorom i možda memorijom većeg takta uz ulog od parsto kuna te upitno ubrzanje ili kupim novu mb, nešto sa sata3/ddr3/usb3/i3 što je najmanje 2 tisućice.
Ili da ostavim kako je sad. :hmm
Where there is a gui there's a way.
Avatar
Postovi: 2322
Postovi: 2322
Pridružen/a: 08 ožu 2010, 20:26
Lokacija: JustPine
Podijelio/la zahvalu: 56 puta
Primio/la zahvalu: 64 puta
Spol: M
OS: CimetMint 18.1

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.