Sada je: 26 stu 2020, 11:42.
Diskusije usko vezane uz PCLinuxOS i Mandriva distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Mageia 2
10 srp 2012, 14:25
Kako je moja Fedora 17 opterećena političkim i nekim tehničkim problemima odlučio sam s nastavkom distrohopinga. Dio ovog posta je i u Fedora temi kao nastavak prethodnog posta o problemima s Fedorom.
Evo izvješća.
Instalacijski medij Mageie2 se nije htio butati bez obzira na uredne md5 i verifikaciju nakon sporohodnog prženja. Javlja da mu fali init...nešto i init..još nešto drugo. Dobro, ne dam se obeshrabriti. Na brzinu skidam live sliku od 703 MB, koju k3b ne želi snimiti na cd, veli, nema mjesta. Ne znam dal postoji overburn za prženje iso slike i ne želim se time bahćati te pržim tih 703 na dvd. (Svi usb stckovi su mi zauzeti). Olakšanje. Live se uredno diže, pa malo istraživanja i čačkanja. Slijedi instalacija. Instalater je OK. Zlatna sredina, ima i gorih i boljih. KDE radi glatko. Zvuka nema. Stiže uz malo podešavanja. Probavam video. Dragon je predinstaliran, pa ajd da vidim kak radi videoplayer, a da nije VLC. Ne sjeda mi nikako, a čini mi se da slika i zvuk nisu baš sinhronizirani. Instaliram VLC, sad sam već k'o doma. Ona asinhronost zvuka i slike me sve više zabrinjava. Probavam razne video formate, ali opet zvuk kasni. szbunjen Wtf? Posumnjah na podešenja zvuka, codece, playere, ali intuitivno čačkanje nije pomoglo.Ista verzija KDE-a, playera, codeca, zvuka je uredno radila na prethodnim distrama, a sad zvuk kasni iritantno i negledljivo. :nee .
Vrijeme mi ističe i u žurbi pokušavam podesiti dozvole na ostalim diskovima, ali rutina ne prolazi i opet izgubih puno vremena, da na kraju ne uspijem riješiti tako inače jednostavnu stvar. Dakle, nedostatak vremena za rješavanje problema+zahebancija s dozvolama+nemogućnost normalnog gledanja videa rezultirala je vraćanjem imagea Fedore. (Hvala Clonezilli i onom tko je izmisli)

Vjerujem da su ti problemi riješivi, ali trenutno mi treba kde distra gdje osnovne funkcionalnosti rade Out of the Box, a fino podešavanje mogu ostaviti za kasnije.
Ako netko zna kako popraviti ovo kašnjenje zvuka, neka se slobodno javi.
Osim tih problema, Mageia mi se čini OK.( nakon samo jednog dana korištenja, doduše)
Where there is a gui there's a way.
Avatar
Postovi: 2322
Postovi: 2322
Pridružen/a: 08 ožu 2010, 20:26
Lokacija: JustPine
Podijelio/la zahvalu: 56 puta
Primio/la zahvalu: 64 puta
Spol: M
OS: CimetMint 18.1
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.