Sada je: 19 ruj 2019, 15:46.
Diskusije usko vezane uz Fedora i srodne distribucije (RHEL, CentOS...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pozdrav,
molim za pomoć. Malo prije mi je F18 ponudila update koji sam ja prihvatio. Dok je to trajalo otišao sam nešto drugo raditi. Kad sam se vratio zatekao sam "screen saver" sa satom. Sat nisam uspio maknuti da dođem do logina nego se na ekranu pojavilo: ":-( oh no! something has gone wrong ..."
Sa ctrl + alt + del mogu doći do restart, shutdown i ostalo.
Restartanje dođe do istog mjesta. Kad se treba pojaviti gnome login opet "oh no! something..."
Od kernela imam sada upravo update-ani 3.8.1.xxx i dva 3.7.9.xxx, naravno ni jedan ne pomaže, bilo koja opcija zaglavi na dizanju gnoma (3.6.3)
S obzirom da sam relativno neiskusan linuxaš - pitanje je - kaj sad?
Postovi: 86
Postovi: 86
Pridružen/a: 19 tra 2012, 18:06
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 5 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: OpenSuse 13.1
uh, i mene ovo zanima...nešto sam danas eksperimentirao sa gnome fallbackom u debian sidu i događa mi se ista stvar. mislio sam da je do mene i do "gimnastike" koju je ovaj debian preživio pa sam mrtav-hladan instalirao xfce koji radi bez greške...
Avatar
Postovi: 8792
Postovi: 8792
Pridružen/a: 28 lip 2009, 22:49
Podijelio/la zahvalu: 194 puta
Primio/la zahvalu: 236 puta
Spol: M
OS: Slackware
Ako imaš nvidijine ili AMD-ove vlasničke drivere, probaj ih maknut. Jel možeš doći do konzole? (Ctrl+Alt+F2)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Avatar
Moderator
Postovi: 4059
Moderator
Postovi: 4059
Pridružen/a: 15 svi 2008, 18:05
Lokacija: Hamburg, DE
Podijelio/la zahvalu: 111 puta
Primio/la zahvalu: 183 puta
Spol: M
OS: Fedora/KDE
mogu do konzole, imam Intel G41 grafiku, što bih mogao napraviti u konzoli?
Postovi: 86
Postovi: 86
Pridružen/a: 19 tra 2012, 18:06
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 5 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: OpenSuse 13.1
codegun je napisao/la:mogu do konzole, imam Intel G41 grafiku, što bih mogao napraviti u konzoli?


Logiraj se kao root u konzoli i napiši:
Kod: Označi sve
grep EE /var/log/Xorg.0.log


Pa probaj pročitati zašto ti ne starta X-e. Ako ima grešaka (EE), onda nam probaj c/p ovdje.

Ne znam kako sad pristupaš forumu, no možeš to ovako snimiti kad si u Fedori:
Kod: Označi sve
grep EE /var/log/Xorg.0.log > /var/tmp/xerrors.txt

pa onda kasnije iz tog fajla c/p ovdje.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Avatar
Moderator
Postovi: 4059
Moderator
Postovi: 4059
Pridružen/a: 15 svi 2008, 18:05
Lokacija: Hamburg, DE
Podijelio/la zahvalu: 111 puta
Primio/la zahvalu: 183 puta
Spol: M
OS: Fedora/KDE
ovo bi moga bit bug u gnomeu. idem i ja vidit šta moj sid kaže.
Kod: Označi sve
# grep EE /var/log/Xorg.0.log
   (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[   785.841] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
[   785.844] (EE) Failed to load module "sis" (module does not exist, 0)
[   785.845] (EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)


ne pari se ništa loše, jer koristim vesa driver...

dmesg daje ovo
Kod: Označi sve
[   45.230463] gnome-settings-[3550]: segfault at 40 ip ae3b76e0 sp bfdc9bbc error 4 in libmouse.so[ae3b5000+9000]
[   46.227549] gnome-settings-[3589]: segfault at 40 ip ae43d6e0 sp bfc7eddc error 4 in libmouse.so[ae43b000+9000]
[   48.800043] wlan0: no IPv6 routers present
[  259.050826] gnome-settings-[4133]: segfault at 40 ip ae3a36e0 sp bffc5d2c error 4 in libmouse.so[ae3a1000+9000]
[  260.260890] gnome-settings-[4159]: segfault at 40 ip ae3cf6e0 sp bff27ffc error 4 in libmouse.so[ae3cd000+9000]
[  750.550458] gnome-settings-[4932]: segfault at 40 ip ae38d6e0 sp bfa06b9c error 4 in libmouse.so[ae38b000+9000]
[  751.766136] gnome-settings-[4980]: segfault at 40 ip ae3776e0 sp bfa8e7ac error 4 in libmouse.so[ae375000+9000]
[  779.542832] gnome-settings-[5272]: segfault at 40 ip ae4156e0 sp bf90c1fc error 4 in libmouse.so[ae413000+9000]
[  780.760518] gnome-settings-[5305]: segfault at 40 ip ae3576e0 sp bf88fb1c error 4 in libmouse.so[ae355000+9000]
[ 3161.971401] gnome-settings-[7888]: segfault at 40 ip adab26e0 sp bfa09a1c error 4 in libmouse.so[adab0000+9000]
[ 3163.259832] gnome-settings-[7932]: segfault at 40 ip adb906e0 sp bf9368fc error 4 in libmouse.so[adb8e000+9000]
Avatar
Postovi: 8792
Postovi: 8792
Pridružen/a: 28 lip 2009, 22:49
Podijelio/la zahvalu: 194 puta
Primio/la zahvalu: 236 puta
Spol: M
OS: Slackware
hvala na pomoći, to ću probati danas popodne.
Jučer na večer sam u međuvremenu instalirao KDE i Cinnemon i zanimljivo oba rade.
Sad imam izložbu raznih desktopa ali ja hoču svoj gnome jer me ovi prilično živciraju.
Gnome i dalje ne radi...
probati ću ove "predložene mjere" pa ću javiti
Postovi: 86
Postovi: 86
Pridružen/a: 19 tra 2012, 18:06
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 5 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: OpenSuse 13.1
to nisu mjere, samo naredbe pomoću kojih ćeš nam dati uvid u to što ti se događa s računalom ;)
na Debian Sidu ovo pomaže:
Kod: Označi sve
...When I get that message, I switch to a console and remove the user file in .config/dconf and then login into Gnome just fine. I then discovered that this survives further logins and reboots UNLESS I change a setting, either directly with the DConf Editor or System Settings.
Avatar
Postovi: 8792
Postovi: 8792
Pridružen/a: 28 lip 2009, 22:49
Podijelio/la zahvalu: 194 puta
Primio/la zahvalu: 236 puta
Spol: M
OS: Slackware
ma znam da nisu mjere, htio sam samo zvučati ko političar
vidim tu u podacima profila dijeljenje zahvala: kako se to dijeli?
Postovi: 86
Postovi: 86
Pridružen/a: 19 tra 2012, 18:06
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 5 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: OpenSuse 13.1
samo klikneš ovaj botun "Zahvali" ;)
Avatar
Postovi: 8792
Postovi: 8792
Pridružen/a: 28 lip 2009, 22:49
Podijelio/la zahvalu: 194 puta
Primio/la zahvalu: 236 puta
Spol: M
OS: Slackware

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.