Stranica: 1/1.

MedoOS i Draftsight

PostPostano: 06 svi 2014, 23:03
Postao/la mist
Medo! Ti si tražio uputstva kako ga instalirati na Fedori.
Ajde malo propričaj kako ga je koristiti.

Recimo da imaš čovjeka koji je zadnjih 15 godina radio u AutoCAD-u. Kakva je međurazmjenjivost? Koliko treba da se nauči? Plusevi, minusi, razlike?

Radi se o mom ćaći, završni radovi u građevinarstvu i elektrotehnika: on bi još i savladao Draftsight, međutim, ako netko njemu pošalje file iz AutoCAD-a ili netko zahtijeva takav file, što da očekuje?

Re: MedoOS i Draftsight

PostPostano: 07 svi 2014, 05:47
Postao/la Suko
Mislim da ti Grof ima dosta iskustva s Draftsightom.

Re: MedoOS i Draftsight

PostPostano: 07 svi 2014, 17:02
Postao/la Grof
Draftsight je vrlo ok ako se radi s 2D crtezima. Postojece 3D crteze prikazuje dobro, ali nema naredbi za editiranje istih.
Ukratko i Draftsight i BricsCad za Linux su odlicne zamjene za AutoCAD. Obe aplikacije uredno citaju i pisu u DWG format, jer je on i njima nativni format. Također, obje su aplikacije komandno kompatibilne s Autocadom, tako da nema ucenja iceg novog ako se zna raditi s Autocadom. Osobno sam svoju legalizaciju napravio u Draftsightu, a sad ga koristim za potrebe energetskog certificiranja. Ako treba jos stogod, samo pitaj. :)

Re: MedoOS i Draftsight

PostPostano: 17 svi 2014, 00:24
Postao/la mist
Hmh, šta bi ćaći trebalo? Završni radovi u građevinarstvu (ne žbukanje) - znači struja. 2d dovoljan? Ne znam baš o tome... Probam instalirat materi na komp pa nek on baci oko.

Re: MedoOS i Draftsight

PostPostano: 28 svi 2014, 13:29
Postao/la Medo_os
Poz.

Sorry, bio sam malo po terenima tako da nisam zalazio po forumima.

U principu ti je Grof sve rekao.
2D je za sve vrste instalacija dovoljan, jer 3D ti treba samo ako ćeš raditi neke prezentacije ili fensi-šmensi ponude da dobiješ posao :)
Nitko od izvoditelja (onih normalnih) neće tražiti instalacije u 3D.
Samo crtanje u DS-u je jako slično kao i u ACAD-u i prilagodba ide jako brzo.
Iskreno, i dalje crtam u ACAD-u jer imam puno posla oko legalizacija i certificiranja, pa zbog tečnosti posla sam još na ACAD-u, ali sam se malo igrao u DS-u i kasnije ću kad malo posao olabavi polako prebaciti sve u DS.

Ne zaboravi da trebaš 32 bitni sustav. Netko je spominjao da na 64 bitnom SUSE je radio ok, ali da ne bi otac bacio komp kroz prozor jer mu neki bug obriše 3 sata posla, bez obzira na autosave, ja bih ipak išao na 32 bitni sustav.

Ako se bavi završnim radovima, pretpostavljam da će dobiti podloge od projektanata i u njima crtati instalacije?
U tom slučaju nemaš beda.

Ako što zapne pitaj.