Ideja u Fusion Linux-u je da promoviramo što više slobodan softver i da sve što radimo radimo sa slobodnim alatima. Dakle GIMP i Inkscape za grafiku kako bi source datoteke mogli dijeliti s ostatkom zajednice.
Također svi materijali koje koristimo trebaju biti pod slobodnim licencama, sva grafika, fontovi i wallpaperi trebaju biti pod GPL, Creative Commons ili public domain licencama.
Ako nekome nije jasno zašto neka slobodno pita.
Sada je: 16 tra 2021, 22:12.
Moderator/ica: Moderatori/ce
Hugo je napisao/la:Evo malo artworka. Tu je wallpaper, logo, i ikona za mint menu:
http://dl.dropbox.com/u/7179550/fusion_artwork.tar.gz
Svaka čast Hugo, ovo odlično izgleda. Post na google grupu je bio moderiran (zbog spama) ali sada je propušten. Jučer sam cijeli dan bio offline zbog inventure u firmi, bljak

Dangerous Lickz je napisao/la:Danas sam malo po netu tražio one RPM creatore.
Uglavnom shit to shita.
A ja mrzim terminal, jel kada pratim tut, menu uvijek neće nešto u pola tuta :/
Ugl.
Našao sam Rust, i sve super, samo kada kliknem makeRPM on izbaci poruku da je RPM uspješno kreiran ali u
/home/xxxx/rust/RPMS (tako nešta) nema nikakvog RPMa.
Zna li tko rješenje?
Zaboravi na gui, nema toga gui-a koji može napraviti paket koji treba jer je svaki paket specifičan i nema "magičnog gui-a" koji će sve posložiti kako treba jer sa svaki paket slaže ručno dio po dio.
Zato treba sjesti i naštrebati kako se to radi.
Ono što ti mogu pomoći je da vidiš kako se rade jednostavi paketi pa onda kreneš dalje.
Prvo instaliraj Fusion na posebnu particiju ili u virtualnu mašinu da imaš sve alate spremne.
Nakon toga javi kada si spreman pa ćemo nastaviti. Ali svakako pročitaj detaljno (par puta) link koje ti je Grof dao.
UPDATE;
I 5 sekudi nakon toga pogledam post na Fedora Planet-u (http://planet.fedoraproject.org/) i vidim da baš pišu o GUI alatu za RPM

http://feedproxy.google.com/~r/Affixme/~3/0GsIoMJtyvI/
Već probao Rust, sve radi super.
Danas ću (ako stigem) staviti ovdje link na gnome-about update, a ostale ću kasnije!
Pa malo testirajte ako nije problem
Danas ću (ako stigem) staviti ovdje link na gnome-about update, a ostale ću kasnije!
Pa malo testirajte ako nije problem

기분이 무료로 사용 리눅스 
Linux korisnik broj 518617!

Linux korisnik broj 518617!
valent je napisao/la:Hugo je napisao/la:Evo malo artworka. Tu je wallpaper, logo, i ikona za mint menu:
http://dl.dropbox.com/u/7179550/fusion_artwork.tar.gz
Svaka čast Hugo, ovo odlično izgleda. Post na google grupu je bio moderiran (zbog spama) ali sada je propušten. Jučer sam cijeli dan bio offline zbog inventure u firmi, bljak
Dali logo i ikona za mint menu možda moraju biti u svg formatu? Pitam, jer sam sve napravio u Gimpu, a Gimp nema mogućnost spremanja u svg.
I ako imaš kakvih ideja i poboljšanja, slobodno reci.
I evo još nešto. Iz onog paketa "generic-logos-14.0.1", sam malo izmjenio plymouth, tj. dodao sam fusion logo, pa pogledaj:
http://dl.dropbox.com/u/7179550/plymouth.tar.gz
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Hugo je napisao/la:Dali logo i ikona za mint menu možda moraju biti u svg formatu? Pitam, jer sam sve napravio u Gimpu, a Gimp nema mogućnost spremanja u svg.
Samo otvoris ikonu u inkscapeu i snimis ko .svg ako treba.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052 je napisao/la:Hugo je napisao/la:Dali logo i ikona za mint menu možda moraju biti u svg formatu? Pitam, jer sam sve napravio u Gimpu, a Gimp nema mogućnost spremanja u svg.
Samo otvoris ikonu u inkscapeu i snimis ko .svg ako treba.
Znam. Ali tada ne bi bilo isto kao kada bi cijeli logo bio napravljen u Inkscapeu, jer se ne bi vidjeli slojevi i kako je što rađeno. No to i nije previše bitno, pretpostavljam..

One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Hugo je napisao/la:Znam. Ali tada ne bi bilo isto kao kada bi cijeli logo bio napravljen u Inkscapeu, jer se ne bi vidjeli slojevi i kako je što rađeno. No to i nije previše bitno, pretpostavljam..
Pa nije ti uopce bitno ako ne mislis tu ikonu mjenjati u inkscapeu, ako ces je doradjivati samo u gimpu onda te se ne tice.
A sto se tice ikona one se inace rade uglavnom u inkscapeu, prouci ga malo i probaj u njemu raditi, skroz je jednostavan.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052 je napisao/la:Hugo je napisao/la:Znam. Ali tada ne bi bilo isto kao kada bi cijeli logo bio napravljen u Inkscapeu, jer se ne bi vidjeli slojevi i kako je što rađeno. No to i nije previše bitno, pretpostavljam..
Pa nije ti uopce bitno ako ne mislis tu ikonu mjenjati u inkscapeu, ako ces je doradjivati samo u gimpu onda te se ne tice.
A sto se tice ikona one se inace rade uglavnom u inkscapeu, prouci ga malo i probaj u njemu raditi, skroz je jednostavan.
Koristim Inkscape već neko vrijeme, i znam raditi u njemu neke stvari, samo mi Gimp više odgovara..

Hugo je napisao/la:Koristim Inkscape već neko vrijeme, i znam raditi u njemu neke stvari, samo mi Gimp više odgovara..Koristim i Xaru, koja mi je još jednostavnija od Inkscape-a.
Xara kazes... zanimljivo. Koje su prednosti i mane naspram inkscapea? Usporedi ih malo.
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.