Sada je: 26 stu 2020, 22:31.
Diskusije usko vezane uz Fedora i srodne distribucije (RHEL, CentOS...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Razmišljam o prelasku na Fedoru i tamo vidim da je 14 stable tj. final verzija, a da je 15 u beti. E, sad, je li to itko probao? Koja je bolji izbor?
Avatar
Site Admin
Postovi: 4519
Site Admin
Postovi: 4519
Pridružen/a: 07 ožu 2009, 17:00
Podijelio/la zahvalu: 98 puta
Primio/la zahvalu: 189 puta
Spol: M
OS: w10, ubuntu, macos
Koliko sam ja pokopčo na 15 beti imaš Gnome3/Shell, samo ne znam dali je to ista verzija koja postoji na gnome.org ili neka druga.
"How come things that happen to stupid people always happen to me?" -- Homer
Avatar
Postovi: 376
Postovi: 376
Pridružen/a: 22 lip 2010, 16:47
Lokacija: Selo
Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: Fusion / XP
iweb je napisao/la:Razmišljam o prelasku na Fedoru i tamo vidim da je 14 stable tj. final verzija, a da je 15 u beti. E, sad, je li to itko probao? Koja je bolji izbor?


Fedora je ionako bleeding edge, stoga ne preporučujem još k tome i betu za bilo što ozbiljnije osim testiranja. ;)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Avatar
Moderator
Postovi: 4059
Moderator
Postovi: 4059
Pridružen/a: 15 svi 2008, 18:05
Lokacija: Hamburg, DE
Podijelio/la zahvalu: 111 puta
Primio/la zahvalu: 183 puta
Spol: M
OS: Fedora/KDE
kažu još 15 dana,pa se isplati pričekati.
Lutherus
Lutherus
Imam 15 na usb hardu , i uz manje poteškoće radi dobro - ali radije pričekaj do izlaska ...
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Avatar
Moderator
Postovi: 1779
Moderator
Postovi: 1779
Pridružen/a: 10 ruj 2010, 11:20
Podijelio/la zahvalu: 9 puta
Primio/la zahvalu: 92 puta
Spol: M
OS: openSUSE Factory KDE
Mi netko moze pomoci sa Fedorom? Naime imao sam Arch instaliran , i odlucio sam malo promjeniti i staviti betu Fedore 15, ali samo mi je crni ekran nakon što prodje odabir bootanja. To mi se događa i sa novim Ubuntuom 11.04, ali ostale distre mi rade. :roll: i isprobao sam bootati i sa cd i sa USB-ani sve isto.
Postovi: 10
Postovi: 10
Pridružen/a: 19 svi 2011, 17:27
Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
može li i meni neko reći kako da u fedori 15 naštimam dsl konekciju koliko ja vidim nema te opcije ili se varam!
No pain,no pain!
Avatar
Postovi: 680
Postovi: 680
Pridružen/a: 04 pro 2010, 14:04
Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 5 puta
OS: Guess!
Krunovk je napisao/la:Mi netko moze pomoci sa Fedorom? Naime imao sam Arch instaliran , i odlucio sam malo promjeniti i staviti betu Fedore 15, ali samo mi je crni ekran nakon što prodje odabir bootanja. To mi se događa i sa novim Ubuntuom 11.04, ali ostale distre mi rade. :roll: i isprobao sam bootati i sa cd i sa USB-ani sve isto.


Otvori kao root /etc/default/grub datoteku, i dodaj acpi_osi=Linux u ovu liniju, da izgleda ovako:

Kod: Označi sve
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="acpi_osi=Linux"


spremi, i update-aj grub sa:

Kod: Označi sve
update-grub


I slijedeći put kad budeš pokretao OS, samo podesi osvjetljenje sa tipkama namjenjenim za to.

Kod Live CD-a, kad ga pokreneš, dobiješ onaj izbornik gdje biraš dali želiš pokrenuti Live CD, ili ga želiš instalirati, itd. Tu samo stisneš "e" za editiranje grub linije i dodaš acpi_osi=Linux na kraj linije, i kasnije samo podesiš osvjetljenje..
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Avatar
Postovi: 2478
Postovi: 2478
Pridružen/a: 28 vel 2010, 18:13
Lokacija: Đubrovnik
Podijelio/la zahvalu: 11 puta
Primio/la zahvalu: 7 puta
Spol: M
OS: Linux
@zagortenay:
?
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Avatar
Moderator
Postovi: 1779
Moderator
Postovi: 1779
Pridružen/a: 10 ruj 2010, 11:20
Podijelio/la zahvalu: 9 puta
Primio/la zahvalu: 92 puta
Spol: M
OS: openSUSE Factory KDE
Hugo je napisao/la:
Krunovk je napisao/la:Mi netko moze pomoci sa Fedorom? Naime imao sam Arch instaliran , i odlucio sam malo promjeniti i staviti betu Fedore 15, ali samo mi je crni ekran nakon što prodje odabir bootanja. To mi se događa i sa novim Ubuntuom 11.04, ali ostale distre mi rade. :roll: i isprobao sam bootati i sa cd i sa USB-ani sve isto.


Otvori kao root /etc/default/grub datoteku, i dodaj acpi_osi=Linux u ovu liniju, da izgleda ovako:

Kod: Označi sve
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="acpi_osi=Linux"


spremi, i update-aj grub sa:

Kod: Označi sve
update-grub


I slijedeći put kad budeš pokretao OS, samo podesi osvjetljenje sa tipkama namjenjenim za to.

Kod Live CD-a, kad ga pokreneš, dobiješ onaj izbornik gdje biraš dali želiš pokrenuti Live CD, ili ga želiš instalirati, itd. Tu samo stisneš "e" za editiranje grub linije i dodaš acpi_osi=Linux na kraj linije, i kasnije samo podesiš osvjetljenje..


Probao i nista mi ne otvora sa 'e' , to sam probao sa live cdom od fedore. Morat cu za Ubuntu probat, problem je sto nemam fedoru uopce instaliranu, jer ne dogadja mi se nista poslje izabiranja da li cu ici bootat sa cd-a.
Postovi: 10
Postovi: 10
Pridružen/a: 19 svi 2011, 17:27
Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.