Stranica: 1/5.

Greska pri instalaciji ATI drivera (FEDORA)

PostPostano: 25 stu 2011, 20:32
Postao/la ThinkLinux
Prilikom instalacije ATIjevih drivera dobivam sljedecu gresku:

Uninstalling any previously installed drivers.
Unloading radeon module...
ERROR: Module radeon is in use
Unloading drm module...
ERROR: Module drm is in use by radeon,ttm,drm_kms_helper
[Message] Kernel Module : Trying to install a precompiled kernel module.
[Message] Kernel Module : Precompiled kernel module version mismatched.
[Error] Kernel Module : Kernel module build environment not found - please consult readme.
[Reboot] Kernel Module : dracut

Normalno instalacije je pokrenuta kroz root ovlasti i Xorg je ugasen (init 3) Da li zna tko sta je u pitanju?

Re: Greska pri instalaciji ATI drivera (FEDORA)

PostPostano: 25 stu 2011, 21:53
Postao/la shicy
koliko vidim, moraš izbacit module radeon i drm iz kernela...
vidi kako to izvest u fedori...mislim da je nešto sa "modprobe -r" ili tako nešto...nisam 100% siguran...baci oko na gugl

Re: Greska pri instalaciji ATI drivera (FEDORA)

PostPostano: 25 stu 2011, 23:02
Postao/la ThinkLinux
modprobe -r -v drm radeon

A sad pitanje doticna naredba ne funkcionira zato sto su navedeni moduli (drm i radeon ) ucitani u sustav tako da ih nemogu izbaciti (FATAL ERROR drm in use) vrijedi i za radeon. Kako da se logiram a da ne ucitam doticne module? Gledao sam na prijavi ali ne mogu naci console da se prijavim bez ukljucivanja svih modula za grafiku

Re: Greska pri instalaciji ATI drivera (FEDORA)

PostPostano: 26 stu 2011, 01:09
Postao/la shicy
sa ctrl+alt+F2 se prebaciš u konzolu (2.) i tu se ulogiraš kao root te sa "pkill x" ubiješ x (grafiku) i onda opališ modprobe ;)

Re: Greska pri instalaciji ATI drivera (FEDORA)

PostPostano: 26 stu 2011, 06:42
Postao/la Lutherus
:nothing

Re: Greska pri instalaciji ATI drivera (FEDORA)

PostPostano: 26 stu 2011, 08:08
Postao/la drade
Shicy je napisao/la:sa ctrl+alt+F2 se prebaciš u konzolu (2.) i tu se ulogiraš kao root te sa "pkill x" ubiješ x (grafiku) i onda opališ modprobe ;)


Elegantnije je:
Kod: Označi sve
init 3

Re: Greska pri instalaciji ATI drivera (FEDORA)

PostPostano: 26 stu 2011, 09:16
Postao/la shicy
hvala na informaciji, i meni će koristit :)

Re: Greska pri instalaciji ATI drivera (FEDORA)

PostPostano: 26 stu 2011, 09:51
Postao/la glaskoncILLa
nece, debianu su po defaultu svi initi od 2 do 5 isti. :)

Re: Greska pri instalaciji ATI drivera (FEDORA)

PostPostano: 26 stu 2011, 09:55
Postao/la shicy
u tom slučaju, drade, hvala na dezinformaciji rofl

Re: Greska pri instalaciji ATI drivera (FEDORA)

PostPostano: 26 stu 2011, 09:58
Postao/la drade
glaskoncILLa je napisao/la:nece, debianu su po defaultu svi initi od 2 do 5 isti. :)


Kod: Označi sve
init 1


:P