Switch to full style
Igranje pod Linuxom.
Odgovori

[RIJEŠENO] Problem sa Wine-om i instalacijom

08 svi 2017, 20:25

Pozdrav svima. Nakom jedno N-tog puta (prestao sam brojati nakon 10-og) sam opet instalirao friski Arch u nadi da cu full time prijeci na njega, jer jednostavno mi Ubuntoidi ne leze, a Manjaro odbija suradnju samnom u svakom mogucem pogledu. Stoga ponovo sam krenuo u akciju da osposobim jednu jedinu igru koju igram, a to je Path of Exile. Znaci frisko instaliran arch, yaourt podesen (da noob sam za instaliranje AUR paketa preko pacmana) i cam imam i reddit guide za intalaciju PoE-a ali jednostavno mene ocito nitko ne voli i svi odbijaju suradnju.
Pratio sam guide korak po korak, ali kada treba instalirati "directx9 usp10 msls31" jednostavno sve krene nizbrdo. Directx mi izbaci error i ne instalira ga, iako on kaze kada rucno trazim preko GUI-a da je on instaliran na najnoviju verziju. A za ostalo dvoje mi izbaci mrtvi error uvijek "sha256sum mismatch! Rename /home/audio/.cache/winetricks/msi2/InstMsiA.exe and try again. "
Probao sam i sa winetricksom-git i isti rezultat sam dobio. Ne znam vise ni sam kamo krenuti, kako da osposobim PoE da radi, kako got, ali samo da radi da napokon mogu se maknuti sa ovog mrtvog sranja od windowsa.
Pa eto ako mi ikako mozete pomoc bio bih vam iznimno zahvalan, platim cugu ako ste u blizini Zg-a takoder! :kava
Hvala unaprijed i zivi bili.

Re: Problem sa Wine-om i instalacijom

09 svi 2017, 05:56

Ovo sve ti je puno lakše raditi sa playonlinuxom,nego sa vajnom:GUI način,lakše instalirati directx i ostale dodatke,lakše zadati RAM grafičke(ovo što oni rade preko naredbi u terminalu,instalira se igra svaka u posebni direktorij pa je lakše brisati ako zatreba,directx ti neće instalirati u sam OS itd.

Re: Problem sa Wine-om i instalacijom

09 svi 2017, 05:58

Zaboravih napomenut da sam probao i to, i da isto kada treba instalirati te druvere kaze doslo je do problema i crash. Nemam pojma zas i zbog cega se to dogada stvarno :(

Re: Problem sa Wine-om i instalacijom

09 svi 2017, 20:18

Odeš na stranicu gamersonlinux: https://www.gamersonlinux.com ,upiši path of egxile,vidi članke,imaš tutorijal kako je tip instalirao igru.Vidi još i da kažu da za igru trebaš imati i drajvere za grafičku.

Re: Problem sa Wine-om i instalacijom

15 svi 2017, 18:18

sve sam probao i prije nego sto si napisao. Na kraju sam nasao gdje je stekalo. Nisam imoo dobre lib32-nvidia library-e te nakon reinstalacije istih i par jos dodatnih stvari koje sam nasao na forumu od PoE-a uspio sam ga pokrenuti i cak je i veoma igrivo. Daleko od win verzije ali ajde barem radi! Hvala svima. Tema je rjesena!
Odgovori