Sada je: 27 sij 2021, 19:53.
Audio, video, codeci...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Davno sam koristio ovaj player još u prijašnjoj Songbird inkarnaciji, slučajno sam naletio na njega pa sam ga odlučio ponovno malo isprobati.
Inače, koristim Clementinu, volim je i najbliža je onome što želim, ali s vremena na vrijeme malo "prošvrljam" po drugim playerima u potrazi za boljim. Uzaludno za sada.

Da se vratim na Nightingale.
Screenshot s njihove stranice:
slika
Izgled je ono što ga diže iznad ostalih Linux-prisutnih playera. Također mogućnost promjene skinova, a ovisno o njmu (ili feathersu kako interno zovu skinove) ima lijepe, masne play, stop i ostale gumbe, te donekle zadovoljavajuću estetiku, najbolju među Linux playerima. Moje pohvale tu prestaju i dolaze meni nevažne mogućnosti. Prikazuje video i svira shoutcast radio. Internetom barata daleko iznad mojih potreba i zapravo ima integrirani browser u sebi. Koristi tabove, što će nekome biti korisno i zanimljivo. Oslanja se na library i playliste i defaultno ne nudi svirku iz mapa, što je po meni potpuni dealbreaker. Doduše postoji addon "directory browser" koji malo popravlja stvar, ali nedovoljno. Bilo bi nepošteno ne spomenuti mnoštvo addona odnosno ekstenzija koje proširuju i popravljaju funkcionalnost ovog playera. Ali opet, ništa što bi mi dramatično popravilo utisak. Ne želim omalovažavati trud uložen u cijeli projekt, ali vjerujem da bi s dobrom podrškom za "mapno" sviranje i malo veće mogućnosti prilagodbe, dobili mnoštvo novih korisnika. Ovako mi staromodni korisnici ispadamo iz igre.
Uglavnom, nakon dva dana isprobavanja deinstaliram Nightingale na opet par godina.

Tehnikalije i detalje potražite na njihovoj stranici: http://getnightingale.com/
Where there is a gui there's a way.
Avatar
Postovi: 2322
Postovi: 2322
Pridružen/a: 08 ožu 2010, 20:26
Lokacija: JustPine
Podijelio/la zahvalu: 56 puta
Primio/la zahvalu: 64 puta
Spol: M
OS: CimetMint 18.1
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.