Sada je: 15 ruj 2019, 17:07.
Audio, video, codeci...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Inglourious je napisao/la:
Instaliralo je sve to ali mi se u smplayeru pod output driver nije pojavila opcija vaapi.


Jesi upgradeao SMPlayer preko PPA? Ako jesi imaš li u njemu pod General-Multimedia Engine izbor od mplayera i mpva? Mpv ti treba da bi imao vaapi.
Avatar
Postovi: 2808
Postovi: 2808
Pridružen/a: 23 ruj 2013, 21:19
Podijelio/la zahvalu: 41 puta
Primio/la zahvalu: 177 puta
Spol: M
OS: Ubuntu 18.04 LTS
JH-IM je napisao/la:
Inglourious je napisao/la:
Instaliralo je sve to ali mi se u smplayeru pod output driver nije pojavila opcija vaapi.


Jesi upgradeao SMPlayer preko PPA? Ako jesi imaš li u njemu pod General-Multimedia Engine izbor od mplayera i mpva? Mpv ti treba da bi imao vaapi.


Pod multimedia engine izaberem mpv, ali se prilikom svakog restarta programa on vrati na default.

Čak i kad odaberem mpv i kliknem na apply, u output driver imam samo ove opcije: slika
Postovi: 23
Postovi: 23
Pridružen/a: 17 ožu 2016, 15:25
Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: Linux Mint 17.3
Je li tebi mpv instaliran?

Kod: Označi sve
dpkg -l | grep mpv
Avatar
Postovi: 2808
Postovi: 2808
Pridružen/a: 23 ruj 2013, 21:19
Podijelio/la zahvalu: 41 puta
Primio/la zahvalu: 177 puta
Spol: M
OS: Ubuntu 18.04 LTS
JH-IM je napisao/la:Je li tebi mpv instaliran?

Kod: Označi sve
dpkg -l | grep mpv


Ovo je output:

Kod: Označi sve
ii  mpv                                                         2:0.15.0+git7~trusty                                amd64        mplayer/mplayer2 based video player


Kada pokušam ponovo da ga instaliram kaže mi da već imam najnoviju verziju.
Postovi: 23
Postovi: 23
Pridružen/a: 17 ožu 2016, 15:25
Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: Linux Mint 17.3
Odaberi ručno putanju kao što je na slici
slika
Valjda imaš opciju "ostali". U onom desnom prozoru odabereš putanju, kod mene je /usr/bin/mpv

Pozz
Sinko moj, vidiš što ti je život ....
Avatar
Postovi: 774
Postovi: 774
Pridružen/a: 30 ruj 2013, 12:12
Podijelio/la zahvalu: 41 puta
Primio/la zahvalu: 38 puta
Spol: M
OS: Xubuntu 19.10
Hvala svima na pomoći. Probao sam sve vaše savete, čak i istestirao Mint 18, ali sam se ipak vratio na 17.3. Iskren da budem ne znam šta je tačno rešilo problem, ali playback sada ide mnogo bolje (ne znam da li zbog sveže reinstalacije minta ili nečeg drugog), i dalje ima sitnih prekida ali zanemarljivo u odnosu na ranije. Hvala još jednom.
Postovi: 23
Postovi: 23
Pridružen/a: 17 ožu 2016, 15:25
Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: Linux Mint 17.3

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.