Sada je: 15 ruj 2019, 17:12.
Audio, video, codeci...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Instalirao sam Kaffeine no nakon sto uredno poskenira sve tv programe dalje od toga nista ne radi. Uredno da informaciju sto je na programu trenutno ali od slike i tona nista samo crni ekran.
Postovi: 43
Postovi: 43
Pridružen/a: 16 ožu 2015, 09:51
Podijelio/la zahvalu: 14 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: m
OS: ubuntu Mate 14:04
A koji je hardverski dio priče?
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T440p
Intel Core i5-4300M
Intel HD Graphics 4600
16GB DDR3L
1xSanDisk X400 512 GB & 1x240GB Intel 2500 Pro
15.6" FHD IPS anti-glare
6 & 9 cell Li-Ion battery
OS: kako kada
Slika: dio kolekcije

***

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Avatar
Site Admin
Postovi: 10238
Site Admin
Postovi: 10238
Pridružen/a: 01 kol 2012, 12:39
Podijelio/la zahvalu: 573 puta
Primio/la zahvalu: 746 puta
Spol: M
OS: LinuxMint Cinnamon
Usb dvbt stik Max Power. Radi sa Me Tv zna se ponekad desiti da se ne pokrene prilikom pokretanja programa pa sam htio isprobati Kaffeine kojeg svi sugeriraju .
Zadnja izmjena: targavz; 26 sij 2018, 15:09; ukupno mijenjano 2 put/a.
Postovi: 43
Postovi: 43
Pridružen/a: 16 ožu 2015, 09:51
Podijelio/la zahvalu: 14 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: m
OS: ubuntu Mate 14:04
Nekom logikom, rekao bih da ti fale codeci. Ne znam dal' Kaffeine u sebi nosi codece poput, recimo, VLC-a pa možda griješim.. :pogled_dolje
Arch Linux Install Script
Hash Checker
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.

I've seen some idiots back in my days but you man... you're special!
Avatar
Moderator
Postovi: 6222
Moderator
Postovi: 6222
Pridružen/a: 13 stu 2010, 21:12
Lokacija: /hrvatska/split/.../9/7
Podijelio/la zahvalu: 266 puta
Primio/la zahvalu: 323 puta
Spol: M
OS: Arch MATE/Xfce
Nemam spoznaju koliko su programi preko centra softvera za Ubuntu azurirani bojim se da bas i neki nisu i da je to moguci razlog.
Postovi: 43
Postovi: 43
Pridružen/a: 16 ožu 2015, 09:51
Podijelio/la zahvalu: 14 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: m
OS: ubuntu Mate 14:04
Znači od onda je još boriš sa tim MaxPowerom (odabrali su ime kao da pričamo o aditivu za dizelaše :-D ) i Kaffeinom? Vl@do se bavio TV-om na Linuxu pa ti možda on može pomoći.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T440p
Intel Core i5-4300M
Intel HD Graphics 4600
16GB DDR3L
1xSanDisk X400 512 GB & 1x240GB Intel 2500 Pro
15.6" FHD IPS anti-glare
6 & 9 cell Li-Ion battery
OS: kako kada
Slika: dio kolekcije

***

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Avatar
Site Admin
Postovi: 10238
Site Admin
Postovi: 10238
Pridružen/a: 01 kol 2012, 12:39
Podijelio/la zahvalu: 573 puta
Primio/la zahvalu: 746 puta
Spol: M
OS: LinuxMint Cinnamon
Jesi li prije skeniranja pokrenuo "Television>Configure>Update scan data over internet" ?
Obično je takva situacija (bira programe - nema slike i tona) kada nema signala na određenoj frekvenciji - možda su pogrešne?
MeTV čita frekvencije iz svoje posebne datoteke i nema veze s kaffeinom.

Evo jednog zipovanog scanfilea u privitku. Ide u /.kde/share/apps/kaffeine/ kao datoteka scanfile.dvb
To je ako Update preko interneta ne bude radilo.
BTW. kad neki gui program ne radi, pokreni ga preko terminala. Obično tada dobiješ nekakve informacije o greškama koje mogu pomoći.
Privitak/ci
scanfile.dvb.tar.gz
(62.98 KiB) Preuzeto 47 put/a.
Avatar
Postovi: 1893
Postovi: 1893
Pridružen/a: 16 tra 2011, 08:34
Lokacija: i grupa Film
Podijelio/la zahvalu: 45 puta
Primio/la zahvalu: 338 puta
Spol: M
OS: Mint 10 LXDE itd...
bertone je napisao/la:Znači od onda je još boriš sa tim MaxPowerom (odabrali su ime kao da pričamo o aditivu za dizelaše :-D ) i Kaffeinom? Vl@do se bavio TV-om na Linuxu pa ti možda on može pomoći.

Stavljao sam ja i druge dvbt stikove (Not only tv i TVR 801 ) ali uvijek je bio identican problem sa Kaffeinom . Me tv radi ali dosta zna da tako kazem zaspati pa nece ponekad da slusa . Inace ako mi uspije nesto sto sam pokrenuo ovih dana da mi Windows aplikacije rade na Ubuntu onda bi bila puna saka brade ako s time i proradi DVB Viewer . Dvb Viewer daleko najbolji program s kojim sam se susreo na Windowsu i koj je u stanju snimati sve programe s istog frekvencijskog kanala u isto vrijeme . To nisam dozivio niti sa jednim drugim programom svi na zalost mogu samo snimati trenutno odabrani program . Samo za sada nema uspjeha po pitanju rada windows aplikacija u kompu gdje je Ubuntu Mate. Stavio sam temu jucer viewtopic.php?f=25&t=13456
Postovi: 43
Postovi: 43
Pridružen/a: 16 ožu 2015, 09:51
Podijelio/la zahvalu: 14 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: m
OS: ubuntu Mate 14:04
Zaboravio sam nadodati da treba kod uređaja odabrati hr-All.
Avatar
Postovi: 1893
Postovi: 1893
Pridružen/a: 16 tra 2011, 08:34
Lokacija: i grupa Film
Podijelio/la zahvalu: 45 puta
Primio/la zahvalu: 338 puta
Spol: M
OS: Mint 10 LXDE itd...
Odustao sam od TV kartice i antena od kako sam instalirao KODI. Na sve distre je legao već po navici, čak i na Raspberry pi. Instaliraš Croatia on Demand dodatak i uživaj.
Avatar
Moderator
Postovi: 5770
Moderator
Postovi: 5770
Pridružen/a: 28 lis 2011, 23:31
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 199 puta
Primio/la zahvalu: 250 puta
Spol: M
OS: Arch i samo Arch Xfce

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.