Stranica: 1/2.

Kaffeine nema slike ni tona

PostPostano: 26 sij 2018, 11:34
Postao/la targavz
Instalirao sam Kaffeine no nakon sto uredno poskenira sve tv programe dalje od toga nista ne radi. Uredno da informaciju sto je na programu trenutno ali od slike i tona nista samo crni ekran.

Re: Kaffeine nema slike ni tona

PostPostano: 26 sij 2018, 13:04
Postao/la bertone
A koji je hardverski dio priče?

Re: Kaffeine nema slike ni tona

PostPostano: 26 sij 2018, 13:49
Postao/la targavz
Usb dvbt stik Max Power. Radi sa Me Tv zna se ponekad desiti da se ne pokrene prilikom pokretanja programa pa sam htio isprobati Kaffeine kojeg svi sugeriraju .

Re: Kaffeine nema slike ni tona

PostPostano: 26 sij 2018, 13:52
Postao/la Cooleech
Nekom logikom, rekao bih da ti fale codeci. Ne znam dal' Kaffeine u sebi nosi codece poput, recimo, VLC-a pa možda griješim.. :pogled_dolje

Re: Kaffeine nema slike ni tona

PostPostano: 26 sij 2018, 13:56
Postao/la targavz
Nemam spoznaju koliko su programi preko centra softvera za Ubuntu azurirani bojim se da bas i neki nisu i da je to moguci razlog.

Re: Kaffeine nema slike ni tona

PostPostano: 26 sij 2018, 14:20
Postao/la bertone
Znači od onda je još boriš sa tim MaxPowerom (odabrali su ime kao da pričamo o aditivu za dizelaše :-D ) i Kaffeinom? Vl@do se bavio TV-om na Linuxu pa ti možda on može pomoći.

Re: Kaffeine nema slike ni tona

PostPostano: 26 sij 2018, 14:55
Postao/la jurastublic
Jesi li prije skeniranja pokrenuo "Television>Configure>Update scan data over internet" ?
Obično je takva situacija (bira programe - nema slike i tona) kada nema signala na određenoj frekvenciji - možda su pogrešne?
MeTV čita frekvencije iz svoje posebne datoteke i nema veze s kaffeinom.

Evo jednog zipovanog scanfilea u privitku. Ide u /.kde/share/apps/kaffeine/ kao datoteka scanfile.dvb
To je ako Update preko interneta ne bude radilo.
BTW. kad neki gui program ne radi, pokreni ga preko terminala. Obično tada dobiješ nekakve informacije o greškama koje mogu pomoći.

Re: Kaffeine nema slike ni tona

PostPostano: 26 sij 2018, 15:27
Postao/la targavz
bertone je napisao/la:Znači od onda je još boriš sa tim MaxPowerom (odabrali su ime kao da pričamo o aditivu za dizelaše :-D ) i Kaffeinom? Vl@do se bavio TV-om na Linuxu pa ti možda on može pomoći.

Stavljao sam ja i druge dvbt stikove (Not only tv i TVR 801 ) ali uvijek je bio identican problem sa Kaffeinom . Me tv radi ali dosta zna da tako kazem zaspati pa nece ponekad da slusa . Inace ako mi uspije nesto sto sam pokrenuo ovih dana da mi Windows aplikacije rade na Ubuntu onda bi bila puna saka brade ako s time i proradi DVB Viewer . Dvb Viewer daleko najbolji program s kojim sam se susreo na Windowsu i koj je u stanju snimati sve programe s istog frekvencijskog kanala u isto vrijeme . To nisam dozivio niti sa jednim drugim programom svi na zalost mogu samo snimati trenutno odabrani program . Samo za sada nema uspjeha po pitanju rada windows aplikacija u kompu gdje je Ubuntu Mate. Stavio sam temu jucer viewtopic.php?f=25&t=13456

Re: Kaffeine nema slike ni tona

PostPostano: 26 sij 2018, 15:30
Postao/la jurastublic
Zaboravio sam nadodati da treba kod uređaja odabrati hr-All.

Re: Kaffeine nema slike ni tona

PostPostano: 26 sij 2018, 15:46
Postao/la Vl@do
Odustao sam od TV kartice i antena od kako sam instalirao KODI. Na sve distre je legao već po navici, čak i na Raspberry pi. Instaliraš Croatia on Demand dodatak i uživaj.