Stranica: 1/2.

Firefox 60.3, video buffering... nema filmova

PostPostano: 07 stu 2018, 21:44
Postao/la rudar
Otkako je Debian 9 (Stretch, stable) preko službenih repozitorija ponudio nadogradnju web preglednika Firefox, više ne mogu gledati filmove sa svojih omiljenih siteova (mogu navesti o kojim se siteovima radi, ali možda bi to bila nekorektna reklama). Napominjem samo da su u pitanju standardni cjelovečernji filmovi, koje obično preuzimaju sa servera Openload. Ne snimam ih u računalo, nego ih gledam on-line. Uvodna reklamica koja traje dvadesetak sekundi prođe bez problema, ali kad treba početi film, onda sve zapne i krug se vrti beskonačno dugo... engleski rečeno, video buffering.

Ako gledam cjelovečernje fimove s You-tubea, nema nikakvih problema, ali ne želim s You-toubea, nego sa siteova s kojih sam navikao. Provjerio sam kod susjeda na drugom računalu, gdje je instaliran MS Win 7 Professional kao operativni sustav, a Google Chrome kao web-preglednik, i nema nikakvih problema: filmovi se mogu normalno gledati, ništa ne zapinje, ne javlja se buffering. Provjerio sam zatim svoju (bežičnu) internet vezu, kao i USB web-stick, i sve je u redu, download ide do 14 MB/s, a upload 1.5 MB/s; kod susjeda je download službeno višestruko manji, a stvar hoda. Zato ne vjerujem da bi mi kabelsko spajanje bitno popravilo stvar, tim više što sam donedavno normalno gledao filmove.

Kad sam se uvjerio da je s hardverom sve u redu, potražio sam rješenje za softverski problem (pri čemu ne želim proći downgrade i vratiti se na stariju inačicu Firefoxa). Kod mene je sad Firefox 60.3, pa sam pokušao nadograditi na Firefox Quantum 63.1 preuzevši ga izravno s weba i instaliravši ga. Nažalost, sve je ostalo isto; filmovi JAKO zapinju. Zatim sam uklonio FF Quantum 63.1 i vratio postojeću verziju iz Debianovog Stable repozitorija, 60.3 (redovito obnavljam i nadograđujem sustav po njihovim uputama).

Provjerio sam kroz program
htop
, kao i kroz
Kod: Označi sve
inxi -v 5
ima li neke posebne potrošnje memorije ili neke druge nepravilnosti kad se otvaraju ti filmovi, ali sve je u redu; imam 4 GB RAM-a, a potrošnja nikad ne prelazi 1 GB (pa i manje).

Vidio sam ovdje https://support.mozilla.org/en-US/questions/1168957 prijedlog da se problem riješi povećanjem media.cache_readhead_limit, što sam učinio, ali uzalud. Na kraju sam pustio live verziju Linux Mint 19 (Tara), gdje je Firefox 63 web preglednik, ali vidio sam da je problem isti: video buffering, ne mogu gledati filmove sa siteova koji ih preuzimaju sa servera Openload (Youtube je u redu, ali meni nije zanimljiv).

Budući da sam zasad iscrpio sve ideje, molim za pomoć.

Re: Firefox 60.3, video buffering... nema filmova

PostPostano: 08 stu 2018, 20:25
Postao/la rudar
Danas sam pokušao isto s laptopom, na kojem još otprije isprobavam MX Linux. Preglednik je također Firefox, verzija 63.0.1. Prvi film prošao je dobro, odnosno nakon desetak minuta gledanja sve je bilo u redu, bez zastoja. Onda sam namjerno pošao na drugi site i izabrao drugi film, ali tu je zapelo odmah nakon uvodne reklamice. Mali krug u sredini vrti se beskonačno... nema filma.

Pokrenuo sam zatim Firefox u safe modeu (dok se pokreće Firefox, treba držati Shift), ali bilo je zatim još gore, film se uopće nije mogao otvoriti. Onda sam zamijenio preglednik i instalirao Google Chrome. Bez ikakve promjene; krug se vrti i vrti... i beskrajno sporo se pokreće film. Maknuo sam Chrome i zadržao samo Firefox, čini se da problem nije do web preglednika.

S obzirom da nema rezultata, odlučio sam pričekati dva-tri dana. Možda se sam router treba malo "ohladiti". Budući da je prije nekoliko dana bilo problema i s praćenjem TV programa preko Max TV-a (učestali prekidi, na dvije-tri sekunde smrzne se slika) prijavio sam smetnju. Automatski tehničar je "preuzeo" stvar, vidio sam da se router nekoliko puta resetirao i TV program je sad u redu, bez prekida i smetnji. Što se weba tiče, sve funkcionira normalno osim ovih filmova... "živi" tehničar nije mogao pomoći, pa ću pričekati nekoliko dana i izdržati bez filmova, možda je u pitanju neki zamor materijala, ne znam :hmm

Re: Firefox 60.3, video buffering... nema filmova

PostPostano: 08 stu 2018, 21:13
Postao/la NoMaam
Kod mene ista stvar i to već dulje vrijeme. Sreća u nesreći :-D :-D pa postoje druge alternative :zvizdi .
Da ih ne reklamiram :-D . Nisam bio siguran šta je ali ja sam pomislio da je problem u samoj stranici. Zbog toga sam odustao od nje.

Pozz

Re: Firefox 60.3, video buffering... nema filmova

PostPostano: 09 stu 2018, 08:01
Postao/la Cooleech
Nisam čitao sve u detalje, ali...
Na openloadu često gledam raznorazne serije koje uglavnom nisu full HD, iskustvo je kako kad; nekad radi uredo, a često treba ostaviti po pola sata da se "kešira". Stvar je do opterećenosti servera.

Re: Firefox 60.3, video buffering... nema filmova

PostPostano: 09 stu 2018, 08:12
Postao/la oldman
Probaj kako radi preko mobitela , kao hot spot. Ako preko moba radi, onda znaš da ti je linija/router u banani.

Re: Firefox 60.3, video buffering... nema filmova

PostPostano: 09 stu 2018, 08:56
Postao/la rudar
oldman je napisao/la:Probaj kako radi preko mobitela , kao hot spot. Ako preko moba radi, onda znaš da ti je linija/router u banani.


Hvala na savjetu, ali uvjeren sam da linija/router nije izvor problema. Max TV normalno radi, mogu skidati sve aplikacije standardnom brzinom. Za probu sam krenuo učitavati cijeli instalacijski DVD Debiana koji ima 3.7 GB, i trebalo je dvadesetak minuta da se skine, prosječnom brzinom od 1.6 MB/s. Kod susjeda je brzina nešto ispod 500 KB/s, a svejedno gleda filmove bez problema.

Tražim drugo rješenje; mislim da je Cooleech u pravu i zapinju serveri. Ili, kako sam prije pisao, pauzirati nekoliko dana, da se neki misteriozni cache očisti, pa pokušati opet.

Re: Firefox 60.3, video buffering... nema filmova

PostPostano: 09 stu 2018, 08:59
Postao/la rudar
NoMaam je napisao/la:Kod mene ista stvar i to već dulje vrijeme. Sreća u nesreći :-D :-D pa postoje druge alternative :zvizdi .
Da ih ne reklamiram :-D . Nisam bio siguran šta je ali ja sam pomislio da je problem u samoj stranici. Zbog toga sam odustao od nje.

Pozz


Misteriozno! Nisam baš shvatio o kojim se alternativama govori, pa molim privatnu poruku, ako baš nije za javnost. Obećajem diskreciju :)

Sudeći pak po komentarima drugih posjetitelja tih filmskih siteova, čini se da stranice rade normalno, nitko se nije žalio u zadnje vrijeme da bilo što zapinje (žale se samo na kvalitetu filmova, ali to je nešto posve drugo).

Re: Firefox 60.3, video buffering... nema filmova

PostPostano: 09 stu 2018, 09:02
Postao/la rudar
Cooleech je napisao/la:Nisam čitao sve u detalje, ali...
Na openloadu često gledam raznorazne serije koje uglavnom nisu full HD, iskustvo je kako kad; nekad radi uredo, a često treba ostaviti po pola sata da se "kešira". Stvar je do opterećenosti servera.


Istina, kvaliteta slike je vrlo visoka, to jest HD, 720. Ali, čudi me što mogu gledati neki spot na drugom siteu koji je iste ili još veće kvalitete (1080), a sve ide normalno, ništa ne zapinje. Tu čak nije problem ni u dužini, jer spot traje desetak minuta, a film oko dva sata, jer film često ne mogu ni početi gledati bez ove gnjavaže...

A istina je i to da sam pisao dugo i detaljno (vrag je u detaljima! :-D ), želeći iznijeti baš sve što sam pokušao...

Re: Firefox 60.3, video buffering... nema filmova

PostPostano: 09 stu 2018, 09:14
Postao/la rudar
Usput, pada mi na um još jedna misao: je li možda uzrok problema što se uvijek spajam preko istog računala, pa kućni router pamti istu adresu i zato neki sadržaj zapinje?

Konkretno, gledam te filmove preko desktop računala i gotovo uvijek spajam se na web samo preko tog računala. Međutim, sinoć sam za probu pokrenuo laptop, spojio se preko laptopa (gdje je instaliran MX Linux, ali nije stvar do distre) i prvi nasumice izabrani film mogao sam gledati bez problema. Kad sam njega namjerno prekinuo, nakon petnaestak minuta, i pokrenuo drugi, onda se opet sve beskrajno usporilo.

Dakle, da nije možda do različite "adrese" računala? Može li to imati kakve veze?

Re: Firefox 60.3, video buffering... nema filmova

PostPostano: 09 stu 2018, 13:28
Postao/la bertone
Kad smo već kod novog Firefoxa... da li netko ima problema sa spremanjem slika?
Neke slike (bez obzira na veličinu) se normalno spreme desni klik+spremi sliku kao, dok se neke ne skinu nego treba napraviti reload slike da bi se skinula do kraja.

slika

Prvo su shebali addons "image toolbar" (nije više kompatibilan) koji je savršeno obavljao funkciju pojedinačnog skidanja slika, a sad ovo pface

PS. Ja za sad još nisam naišao na problem sa videom, ali ni nisam neki reprezentativni primjerak gledatelja videa prek interneta tak da...