ALSA - headphones, front panel, nema zvuka

Audio, video, codeci...

Moderator/ica: Sokac

ALSA - headphones, front panel, nema zvuka

PostPostao/la pingu dana 31 kol 2009, 09:37

Ne mogu dobiti zvuk na front panelu kučišta. Archlinux i Fedora 11 imaju defultnu nemodificiranu ALSA-u. Ubuntu miksa front mixer skupa sa line-out stražnjim izlazom zvučne kartice i time mogu čuti zvuk na front panelu kučišta. Na koji način se može ALSA tako konfigurirati?

Archlinux - Alsa mixer
slika

Ubuntu - Alsa mixer
slika
pingu

Re: ALSA - headphones, front panel, nema zvuka

PostPostao/la glaskoncILLa dana 31 kol 2009, 10:05

pa, vjerujem da ce ti za to biti potrebno instalirati jos pokoji paket, moja zvucna takodjer radi po defaultu, ali nema sve opcije koje inace ima.
nakon instalacije envy24control paketa (koji je sad dio alsa-utils ako se ne varam), osim sto sam dobio kontrolni panel vezan za envy based kartice, i u defaultnom sucelju su se pojavile dodatne opcije.

tako da brijem da to ovisi o samom chipsetu i paketima vezanima za njega koji u ubuntuu vjerovatno dolaze po defaultu.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
glaskoncILLa

PostPostao/la pingu dana 31 kol 2009, 10:57

Imam instaliran alsa-utils. I alsamixer mi pod chip prikazuje: SigmaTel STAC9274D. Mislim da imam sve potrebno za konfiguraciju.
pingu

PostPostao/la glaskoncILLa dana 31 kol 2009, 11:22

pitanje je da li alsa utils rjesava tvoj problem i to nije vezano za samo prepoznavanje kartice, naime i moja kartica je prepoznana out of the box, ali sve sto radi je to da svira, nema nikakvih mogucnosti podesavanja osim jacine zvuka.

dakle, ono sto tebi treba je neki utility paket kojim dobijes mogucnost podesavanja.
i da, sad sam se sjetio, envy24 nije u alsa-utils nego u alsa-tools/alsa-tools-gui, postoji mogucnost da bi se i ti usrecio sa tim jer mi se nekako cini da je tu zbuksano vise utility paketa zajedno, pa prouci..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
glaskoncILLa

PostPostao/la charuga dana 04 sij 2010, 11:32

nema zvuka.tj.mikrofon mi ne radi.
pokusavam preko winea spojiti se na ventrilo i to radi ali tu nastupa problem.

slika

a kada postelam postavke i pokusam test dobijam sljedecu obavijest

slika

ne bi mi trebao ventrilo na linuxu da se malo razumijem u sam OS ali polako okrecem poznanike da pokusaju probati linux (mint8) pa mi je tesko sa njima razgovarati na ventrilu i gledati u windoze :mrgreen:

nije da se.............ma hvalim se :D
na staru godinu sam pridobio dvoje ljudi na linux a sinoc jos jednoga i ne namjeravam stati,potruditi cu se (posto ne znam kako drugacije)preokrenuti sto vise ljudi na to da koriste sto vise linux i nadam se time pridonijeti popularizaciji ovoga odlicnoga OS-a.

edit:
rijesilo se samo nakon sta sam obrisao ventrilo i wine i ponovio radnju :)
kako?
ne znam :misli
charuga

Spol: m

Ne radi interni mikrofon skype (rješeno)

PostPostao/la ipernar dana 09 sij 2010, 21:50

Meni nije radio interni mikrofon na laptopu i problem sam uspio rješiti na jedan tricky way....

Al je fora u tome da kad sam restarto komp opet nije mic radio... arrgh
"Microsoft asks us to imagine a world with no walls. Well then why would we need Windows?"
ipernar

Spol: M

Natrag na Linux i multimedija

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.