Stranica: 1/1.

[RIJEŠENO] Web Camera Philips SPC210NC/00 ne radi

PostPostano: 27 kol 2010, 08:30
Postao/la andrei
Pozdrav,
koristim Philips SPC210NC/00 kamreicu i Ubuntu je jednostavno lijepo prepozna, ali ju ne mogu koristiti ni sa Skypom ni sa Google Chatom u GMailu. Već sam dosadan sam sebi s tom kamreom ali me interesira kako da to popravim :roll:

Hvala unaprijed

Re: Web Camera Philips SPC210NC/00 ne radi

PostPostano: 27 kol 2010, 11:30
Postao/la zole052
Kako znas da ti je prepoznao ako neradi skype? :) Sta ti u Cheeseu radi? Daj ispis lsusb da vidimo o kojoj kameri se tocno radi a prema tome sto ti izbaci lsusb mozes i to malo proguglati...

I evo jadna stvar na srecu... probaj pokrenuti skype iz terminala sa:
Kod: Označi sve
LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype

u dosta slucaja ljudi tako moraju porenuti skype pa mozda i ti :)

Re: Web Camera Philips SPC210NC/00 ne radi

PostPostano: 27 kol 2010, 12:24
Postao/la andrei
zole052 je napisao/la:Kako znas da ti je prepoznao ako neradi skype? :) Sta ti u Cheeseu radi? Daj ispis lsusb da vidimo o kojoj kameri se tocno radi a prema tome sto ti izbaci lsusb mozes i to malo proguglati...

I evo jadna stvar na srecu... probaj pokrenuti skype iz terminala sa:
Kod: Označi sve
LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype

u dosta slucaja ljudi tako moraju porenuti skype pa mozda i ti :)


RADII!! :D Hvala puno! A zakaj je to? :)

Re: Web Camera Philips SPC210NC/00 ne radi

PostPostano: 27 kol 2010, 14:29
Postao/la zole052
andrei je napisao/la:RADII!! :D Hvala puno! A zakaj je to? :)

Valjda govori skypeu da koristi taj v4l1compat.so

Sada otvori gedit i pastaj unutra taj redak
Kod: Označi sve
LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype

snimi i nazovi ga recimo 'skype.sh' pa desni klik na taj file pa properties pa permissions pa oznaci allow executing file as program i onda u svom meniju nedaj da ti pokrece skype nego da ti pokrene tu skriptu koju si napravio tako da normalno pokreces skype iz menija.

E sada za gmail neznam meni radi iako trebam pokrenuti skype na isti nacin ko i ti.

Re: Web Camera Philips SPC210NC/00 ne radi

PostPostano: 27 kol 2010, 19:34
Postao/la andrei
Hehe evo ga sve zamjenjeno, čak i u auto runu :) Sad se mogu Skajpat sa slikom. Ovo s gmailom ću još probati proguglati pa ću vidit. Javim ako što nađem.

Pozdav ;)

[EDIT par sekundi poslije] Samo treba dodat isti kod ispred komande za preglednik...

Re: [RIJEŠENO] Web Camera Philips SPC210NC/00 ne radi

PostPostano: 23 stu 2010, 20:07
Postao/la mijalic
Web camera sa Ugrađenim microfonom WiewMate Pro 1.3M Webcam W5202-72000
Imao sam isti problem sa videom preko Skypa i rješio sam ga koristeći gornju naredbu
LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype i izradio po uputama ovu skriptu.
Jedino nisam uspio skriptu ubacit u onaj meni Apliccation- Internet-Skype da mi zamjeni postojeću već sam je spremio na desktop i pokrenem je sa klikom na nju i zatim na prozorćiću klikom na RUN.

Može li detalnjije pojašnjenje kako da je ubacim u onaj meni?
I zna li netko da li za moju kameru postoji gspca driver za Google talk jer mi na istom radi zvuk ali ne i video?

Re: [RIJEŠENO] Web Camera Philips SPC210NC/00 ne radi

PostPostano: 23 stu 2010, 20:28
Postao/la madone
Odi u Sustav > Postavke > Glavni izbornik > Aplications > Internet i otvori skype.
Tamo umjesto naredbe upiši putanju do skripte, recimo
Kod: Označi sve
sh /home/mijalic/Desktop/skype-skripta

Re: [RIJEŠENO] Web Camera Philips SPC210NC/00 ne radi

PostPostano: 23 stu 2010, 21:20
Postao/la mijalic
Evo sam to napravio a umjesto upisivanje komande za putanju sam kliknuo na BROWSE i tamo je odabrao na mjestu gdje se nalazi.Odmah isprobao i proradilo. Hvala najlijepša na brzom odgovoru i pravim uputama !

Re: [RIJEŠENO] Web Camera Philips SPC210NC/00 ne radi

PostPostano: 24 stu 2010, 00:30
Postao/la andrei
mijalic je napisao/la:Evo sam to napravio a umjesto upisivanje komande za putanju sam kliknuo na BROWSE i tamo je odabrao na mjestu gdje se nalazi.Odmah isprobao i proradilo. Hvala najlijepša na brzom odgovoru i pravim uputama !


Upisao putanju ili klikom na browse svejedno... :D Drago mi je da su upute bile jasne :D