Sada je: 08 kol 2020, 19:15.
Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Shicy je napisao/la:cd /boot
# rm vmlinuz-verzija System.Map-verzija itd sve fajlove novog kernela i onda
# update-grub


Ovo mi je zadržaj /boot mape:
Kod: Označi sve
config-3.10-2-amd64       initrd.img-3.2.0-4-amd64.old-dkms
config-3.2.0-4-amd64      System.map-3.10-2-amd64
grub                      System.map-3.2.0-4-amd64
initrd.img-3.10-2-amd64   vmlinuz-3.10-2-amd64
initrd.img-3.2.0-4-amd64  vmlinuz-3.2.0-4-amd64


Daj malo baci oko, je li ova naredba ok:
Kod: Označi sve
su
rm *3.10*; update grub


@ Bertone - jep, nema spavanja (noć nije prošla najbolje). Đava me gonija na novi kernel. Neprestano pratim rasprave po forumu i probleme korisnika i još uvijek mislim novo=bolje :nee
Od sada se držim samo starog kernela, svaki put mi je patnja oko naštimavanja grafike sbatine


Edit: nakon updatea se ne prikazuju ni thumbnaileovi slika
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.

jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Avatar
Moderator
Postovi: 5818
Moderator
Postovi: 5818
Pridružen/a: 25 ožu 2012, 14:29
Lokacija: ~/kauč
Podijelio/la zahvalu: 155 puta
Primio/la zahvalu: 251 puta
Spol: M
OS: Mint 17.3 Cimet
Jedina zamjerka estetici su nove ikone wifi appleta (prevelike i mutne)

slika
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.

jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Avatar
Moderator
Postovi: 5818
Moderator
Postovi: 5818
Pridružen/a: 25 ožu 2012, 14:29
Lokacija: ~/kauč
Podijelio/la zahvalu: 155 puta
Primio/la zahvalu: 251 puta
Spol: M
OS: Mint 17.3 Cimet
calisto053 je napisao/la:@ Bertone - jep, nema spavanja (noć nije prošla najbolje). Đava me gonija na novi kernel. Neprestano pratim rasprave po forumu i probleme korisnika i još uvijek mislim novo=bolje :nee
Od sada se držim samo starog kernela, svaki put mi je patnja oko naštimavanja grafike sbatine


Znam kako ti je, u deset dana sam dva puta radio čistu instalaciju jer mi je bilo neisplativo gubiti vrijeme na popravljanje .. a zašto sam išao dizati kernel sa 3.2.0 na 3.8.5 (prvi put) i NV driver sa 304 na 319 nemam pojma.. valjda mi je bilo prelijepo što OS radi super pa kad me neće nitko drugi idem onda sam sebe zaje** slika
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T440p
Intel Core i5-4300M
Intel HD Graphics 4600
16GB DDR3L
1xSanDisk X400 512 GB & 1x240GB Intel 2500 Pro
15.6" FHD IPS anti-glare
6 & 9 cell Li-Ion battery
OS: kako kada
Slika: dio kolekcije

***

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Avatar
Site Admin
Postovi: 10574
Site Admin
Postovi: 10574
Pridružen/a: 01 kol 2012, 12:39
Podijelio/la zahvalu: 576 puta
Primio/la zahvalu: 795 puta
Spol: M
OS: LinuxMint Cinnamon
@calisto: jesi probao koristiti drugu temu ikonica?
Arch Linux Install Script
Hash Checker
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.

I've seen some idiots back in my days but you man... you're special!
Avatar
Moderator
Postovi: 6363
Moderator
Postovi: 6363
Pridružen/a: 13 stu 2010, 21:12
Lokacija: /hrvatska/split/.../9/7
Podijelio/la zahvalu: 272 puta
Primio/la zahvalu: 345 puta
Spol: M
OS: Arch MATE/Xfce/LXDE
Calisto, kod mene je grafika Intelova, integrirana, odnosno:

Graphics: Card Intel 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller X.Org 1.12.4 Res: 1680x1050@59.9hz

Možda zato nema problema, nevolje s Nvidiom su dobro poznate. Doista ne znam detalje, ali pamtim da uoči ovakvih nadogradnji redovito preporučuju odgovor da se zadrži postojeće (ako se slučajno tijekom postupka postavi pitanje), pa je moglo poći nešto naopako ako si birao samo novo.

Vidio sam zapravo samo jednu sitnicu koja mi se sad ne sviđa. Ikonice koje prikazuju neki PDF sadržaj ili sliku (.jpg, .tiff) su prazne. Prije sam vidio na samoj ikonici sličicu sadržaja koji predstavlja, a sad imam samo donji naslov i to je sve. Sve se, naravno, otvara i pretražuje bez problema, ali fale mi sličice. Imate li neki savjet na brzinu? :hmm
Avatar
Postovi: 893
Postovi: 893
Pridružen/a: 27 ruj 2012, 12:39
Podijelio/la zahvalu: 62 puta
Primio/la zahvalu: 100 puta
Spol: M
OS: Debian Mate
Calisto@ Edit: nakon updatea se ne prikazuju ni thumbnaileovi slika

Evo, kod mene je sličan problem, kako sam spomenuo malo prije.
Avatar
Postovi: 893
Postovi: 893
Pridružen/a: 27 ruj 2012, 12:39
Podijelio/la zahvalu: 62 puta
Primio/la zahvalu: 100 puta
Spol: M
OS: Debian Mate
Pa vjerojatno trebate preinstalirati thumbnailer.
Avatar
Site Admin
Postovi: 16087
Site Admin
Postovi: 16087
Pridružen/a: 03 tra 2008, 18:09
Lokacija: Svugdi me ima. Slavonija uglavnom.
Podijelio/la zahvalu: 503 puta
Primio/la zahvalu: 531 puta
Spol: M
OS: Mint 17 Cinnamon
Suko je napisao/la:Pa vjerojatno trebate preinstalirati thumbnailer.


Evo, pokušavam, tražim, lutam po forumu LMDE i vidim da ima još korisnika sa sličnim problemom. Ništa strašno, ali... it's a bit annoying. :lol:
Avatar
Postovi: 893
Postovi: 893
Pridružen/a: 27 ruj 2012, 12:39
Podijelio/la zahvalu: 62 puta
Primio/la zahvalu: 100 puta
Spol: M
OS: Debian Mate
I ja upravo upgradeam svoj LMDE, nadam se da ništa neće krenut po zlu ..
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
Avatar
Postovi: 1222
Postovi: 1222
Pridružen/a: 22 lip 2009, 23:04
Lokacija: Katoličke Čaire
Podijelio/la zahvalu: 8 puta
Primio/la zahvalu: 6 puta
Spol: M
OS: Archlinux
Gnome vjerojatno ima svoj thumbnailer. Ne znam napamet kako se zove. To će vjerojatno znati google. (gnome thumbnailer bi pretpostavio da se zove)
On je zaslužan za te sličice.
Provjeri najprije u Nautillusovim postavkama da li je slučajno isključen thumbnail preview. Ako je, stavi kvačicu na njega pa bi trebalo prikazivati sličice.
Ako nije to probaj deinstalirati pa ponovno reinstalirati gnomeov thumbnailer. Onda bi trebao davati sličice. Moguće je da će trebati još neka radnja da se postojeći thumbnailovi osvježe da se sve prikaže kako treba.
Eto, ne znam koliko si me uspio pohvatati.
EDIT:Evo literature:
http://askubuntu.com/questions/164055/gnome-3-not-displaying-thumbnails
Možda samo treba promijeniti permissione na ~/.cache/thumbnails
Kod: Označi sve
sudo chmod 777 -R .cache/thumbnails
Avatar
Site Admin
Postovi: 16087
Site Admin
Postovi: 16087
Pridružen/a: 03 tra 2008, 18:09
Lokacija: Svugdi me ima. Slavonija uglavnom.
Podijelio/la zahvalu: 503 puta
Primio/la zahvalu: 531 puta
Spol: M
OS: Mint 17 Cinnamon

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.