25 ožu 2013, 15:06
Lutherus je napisao/la:System wide use flagovi koje koristim
USE="X bzip2 threads -ldap -tk ntpl ntplonly kpathsea -qt -gtk"
25 ožu 2013, 15:08
25 ožu 2013, 15:34
25 ožu 2013, 15:46
Me_young_Gentoo_user_2-3_y_ago_on_Gentoo_fourums:
Now now much is my system faster if i use " this and this flag" and compile for "this CPU", throw out "this and that"? Does it even pay out to compile for the sake of performance.
Veteran_Gentoo_user:
Unfortunately the performance gain is not sufficient and not something that you'll notice.
Another_veteran_Gento_user:
Performance is one of the most stupid reasons to use Gentoo.
me:
Valuable lection learned. :)
25 ožu 2013, 15:47
Lutherus je napisao/la:Na nekoliko mjesta na ovome forumu a najviše ovdje sam ti objasnil da kernel od 500kb nećeš imati. Najmanji mogući kernel je 750kb i njega je moguće napraviti no ti taj kernel nećeš koristiti. Taj kernel nema ništa. Ima samo jedan jedini driver koje ne može biti kao modul a to je procesor. Taj kernel nema ni kernel command line.
25 ožu 2013, 15:57
banned klokan je napisao/la:Lutherus je napisao/la:Na nekoliko mjesta na ovome forumu a najviše ovdje sam ti objasnil da kernel od 500kb nećeš imati. Najmanji mogući kernel je 750kb i njega je moguće napraviti no ti taj kernel nećeš koristiti. Taj kernel nema ništa. Ima samo jedan jedini driver koje ne može biti kao modul a to je procesor. Taj kernel nema ni kernel command line.
Nemoguce ?
Cemu sluzi initramfs ?
Eloop sta mislis koliko clanaka sad mogu postati ovdje koji govore o letecim krokodilima ? Da li to znaci da oni postoje ?
Ja sam osobno se uvjerio u 5-7% vece performanse koje sam dobio sa gentoo, i svako ko kaze da performanse nemaju veze ja cu mu odgovoriti neka instalira gentoo kako se spada, ko i ovima nubovima koje citiras
Daj link na tu temu pa ces viditi kako je rasprava nastavila a ne samo kopirati iz nje sto ti pase...
25 ožu 2013, 16:00
jasox je napisao/la:
Tih 5-7% je neprimjetno. I dalje vrijedi ona linuxasi najmanje cijene svoje vrijeme. Al opet ako se nesto sve to ima nekog smisla.
25 ožu 2013, 16:03
banned klokan je napisao/la:jasox je napisao/la:
Tih 5-7% je neprimjetno. I dalje vrijedi ona linuxasi najmanje cijene svoje vrijeme. Al opet ako se nesto sve to ima nekog smisla.
Znas kako mi je zao sto nemam kameru da snimim gentoo kako radi na mojoj jeftinoj konfi...
Tih 5-7%, vjeruj mi, osijete se u svakom kliku, u svakom potezu ili odazivu
time()
25 ožu 2013, 16:11
25 ožu 2013, 16:11