bertone je napisao/la:A sa GTX-om 940MX će se naigrati

Razlika između integrirane grafičke i GTX940MX je ogromna, znam jer sam provjeravao 3dmark testove za nju i usporedio je sa Radeonom kojega sam imao u prošlom laptopu i točno znam što bi mogao igrati na tome, recimo Skyrim bi na tome dobro igrao u Full HD rezoluciji, a to je igra sa kraja 2011 i prilično popularna, druge igre oko toga godišta i ranije bi mogao sasvim lijepo igrati sa tom grafičkom. Normalno da neće na tome igrati Witchera 3, ali ove igre tipa 2012 i ranije definitivno bi mogao solidno igrati. Na integriranoj grafičkoj bi mogao igrati Tetris
Gle, mislim da si promašio bit onoga što sam napisao... tema nije "ja sam u pravu, a ti nisi" i obrnuto... već da se za 200-300€ može kupiti kvalitetan polovni laptop za razliku od cjenovno istog ili i skupljeg novog koji je manje kvalitetan (ali je "nov"). Međutim taj manje kvalitetan i nov neće takav ostati nakon 2-3 godine korištenja, dok onaj polovni, ali kvalitetni će ostati isti onakav kakav je bio kad si ga i kupio.
Puno je i do samog korisnika, ja ne znam što drugi rade sa laptopima, ali ja sam imao prošli laptop 5.5 g, onaj prije njega 3 g i oba su izgledala gotovo kao novi nakon toga, bez oštećenja i škripanja, par ogrebotina na poklopcu i jednim dijelom izbrisane naljepnice od znoja ruku su im bila jedina oštećenja, a korišteni su svaki dan intenzivno i prevoženi na desetke puta sa autobusima i autima tako da im nije bilo strano ni intenzivno treskanje, ne znam što moraš raditi bilo kojem laptopu da za par godina izgleda kao otpad ili sam ja oprezniji od drugih u korištenju
Ako ga rijetko ili nikada ne čisti, baca okolo, zalupi poklopcem redovno i općenito šutira što bi se reklo neće ni najbolji ostati kao novi nakon par godina. On je rekao da će ga koristiti kao desktop pa bi kod njega wear trebao biti minimalan.
A ako je smisao tvoje replike i bila da je tvoj prijedlog IdeaPada za 600€ bolja investicija (možda i je) onda je obrazloži činjenicama pa će čovjek (ljudi) sami iz onog što sam ja napisao i što si ti napisao procijeniti što je bolje za njih... jer ovo gdje ti dam link na neki model laptopa gdje komentiram garanciju od 12 mjeseci, a ti na to repliciraš vrstom LCD matrice nema smisla

Da na to sam mislio pa evo i zašto to mislim:
-8 GB RAM vs 4 GB RAM
-256 GB SSD vs 500 GB običan HDD koji je isto polovan vjerojatno
-IPS ekran vs TN ekran (vidljivo bolja slika)
-GTX940MX 4 GB VRAM vs Intel onboard grafička (svemirska razlika u potencijalu za igranje)
-Dodatni trošak za kupovinu još 4 GB RAMa i eventualnu zamjenu diska
-Garancija ostvariva lokalno u Srbiji
-Srbija nije u EU i da naruči neki od laptopa izvana morao bi platiti carinu i porez vjerojatno
Jedino gdje je ThinkPad nešto bolji je procesor i to je to. Sve ostalo je na strani IdeaPada 510, a ni njegov i3-6100U nije loš, nije Celeron nekakav. Eto to su moji argumenti