Sada je: 18 ruj 2019, 00:20.
Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Čestitke, Vl@do! Ovo su mali trikovi pravih majstora. Tko ne može napraviti rašlje, može jednostavno koristiti žicu za roštilj:
slika
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.

jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Avatar
Moderator
Postovi: 5818
Moderator
Postovi: 5818
Pridružen/a: 25 ožu 2012, 14:29
Lokacija: ~/kauč
Podijelio/la zahvalu: 155 puta
Primio/la zahvalu: 250 puta
Spol: M
OS: Mint 17.3 Cimet
calisto053 je napisao/la:...žicu za roštilj...

Imam baš takvu "mrežu", ali samo sam jednom stavio ribu u nju. Nije mi se to nikako sviđalo. Pljeskavice i vratinu nisam ni pokušavao u tome peći. Gradele su ipak nezamjenjive. Kad smo već kod roštiljanja, imam mramornu ploču, samo još moram dobar okvir napraviti. Prednost je da ne moraš paziti na žar. Može se i koji plamen pojaviti. Na kraju samo lagano špahtlom prođeš. Jedino što nema gareži i dima, a možda je tako i bolje.
Avatar
Moderator
Postovi: 5770
Moderator
Postovi: 5770
Pridružen/a: 28 lis 2011, 23:31
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 199 puta
Primio/la zahvalu: 250 puta
Spol: M
OS: Arch i samo Arch Xfce
Jedva čekam subotu, iako su najavili kišu. Ali velim sam sebi "makar sjekire padale" ide šaran iz gornjeg posta.
Avatar
Moderator
Postovi: 5770
Moderator
Postovi: 5770
Pridružen/a: 28 lis 2011, 23:31
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 199 puta
Primio/la zahvalu: 250 puta
Spol: M
OS: Arch i samo Arch Xfce
Ili skuhaj fiš... :zvizdi
I da, hoćemo detaljne upute ko bertoneove slikovnice ;)
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.

jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Avatar
Moderator
Postovi: 5818
Moderator
Postovi: 5818
Pridružen/a: 25 ožu 2012, 14:29
Lokacija: ~/kauč
Podijelio/la zahvalu: 155 puta
Primio/la zahvalu: 250 puta
Spol: M
OS: Mint 17.3 Cimet
Pozdrav svima!
Vlado još samo na tu mramornu ploču postavi neku kupolu i imaš dimilicu - dim.
Kad se male ruke slože...
S rogatim se bodeš samo kada je dobro pečen
Avatar
Postovi: 452
Postovi: 452
Pridružen/a: 20 pro 2015, 15:51
Podijelio/la zahvalu: 108 puta
Primio/la zahvalu: 20 puta
Spol: M
OS: Ubuntu 18.04 i 16.04
Jeremija je napisao/la:...neku kupolu i imaš dimilicu - dim...

Nije mi bas jasno, ali spreman sam eksperimentirati. Bubni ovdje koju sliku.
Avatar
Moderator
Postovi: 5770
Moderator
Postovi: 5770
Pridružen/a: 28 lis 2011, 23:31
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 199 puta
Primio/la zahvalu: 250 puta
Spol: M
OS: Arch i samo Arch Xfce
Kao što sam obećao, evo slikovnice.

Hardver. Lijeskova grana i dvije manje grane gloga.
slika

Disk dobro očistiti i podijeliti na dvije particije.
slika

Za prvi boot najbolje koristiti suhe jelove letvice. Potpaliti.
slika

Montirati disk dok se vatra dobro razgori. Prije montiranja, dobro je posoliti (20 minuta ranije) obje strane. Soli ne može biti previše, jer meso uzme koliko mu treba, a sa kože se lako ostruže. Maslinovog ulja nikada dosta iako se radi o riječnoj ribici.
slika
slika

Prvo se peče strana sa kožom.
slika

Kad je strana sa kožom gotova, a to znamo kad počinje curiti s druge strane, okrećemo na drugu stranu.
slika
slika

Može se zalijevati pivom, ali ja sam ju radije iskoristio u druge svrhe.
I to bi bilo to. Sorry ako sam bio škrt na info. :-)
Avatar
Moderator
Postovi: 5770
Moderator
Postovi: 5770
Pridružen/a: 28 lis 2011, 23:31
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 199 puta
Primio/la zahvalu: 250 puta
Spol: M
OS: Arch i samo Arch Xfce
Vl@do je napisao/la:
Jeremija je napisao/la:...neku kupolu i imaš dimilicu - dim...

Nije mi bas jasno, ali spreman sam eksperimentirati. Bubni ovdje koju sliku.

Ideju sam vidio od Jamie Olivera, a ja koristim staklenu vatrostalne posudu. Samo na roštilju meso poklopim zdjelom, kao kupolom, i tako meso dobije intenzivniji okus po dimu. Spomenuto si mramornu ploču kao roštilj, i tome je jedina mana slabiji okus dima, što si i spomenuo, a ostalo je super. Pa ako imaš s čime poklopiti iznad ploče, da se dim zadržava na mesu, dobiješ intenzivniji okus.
slika
Uuuu, dobro izgleda šaran na rasljama, čuo sam da je prava delikatesa ali nisam nikada probao.
S rogatim se bodeš samo kada je dobro pečen
Avatar
Postovi: 452
Postovi: 452
Pridružen/a: 20 pro 2015, 15:51
Podijelio/la zahvalu: 108 puta
Primio/la zahvalu: 20 puta
Spol: M
OS: Ubuntu 18.04 i 16.04
Vl@do, koliko dugo se šaran pekao?
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.

jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Avatar
Moderator
Postovi: 5818
Moderator
Postovi: 5818
Pridružen/a: 25 ožu 2012, 14:29
Lokacija: ~/kauč
Podijelio/la zahvalu: 155 puta
Primio/la zahvalu: 250 puta
Spol: M
OS: Mint 17.3 Cimet
calisto053 je napisao/la:Vl@do, koliko dugo se šaran pekao?

Nisam gledao na sat, ali slušao sam majstore, da kada počne curit tekućina s druge strane (cca 40 min. mislim). U stvari, ovisi o jačini vatre, a i vidi se kad meso potamni s druge strane, koža je gotova.
NItko ne može reći točnu minutažu, jer ne možemo niti temperaturu regulirati. Ali okvirno 40 minuta koža, 20 minuta unutrašnjost i po potrebi još zapeći obje strane.
Avatar
Moderator
Postovi: 5770
Moderator
Postovi: 5770
Pridružen/a: 28 lis 2011, 23:31
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 199 puta
Primio/la zahvalu: 250 puta
Spol: M
OS: Arch i samo Arch Xfce

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.