Sada je: 19 ruj 2020, 13:16.
Prijedlozi, komentari, kritike i sl. vezano uz portal.

Moderator/ica: Moderatori/ce

U zadnjih nekoliko mjeseci, kako bismo udovoljili željama forumaša za HTTPS-om (barem u nekakvom pseudoobliku) i smanjili broj spambota na forumu, servirali smo web i forum putem Cloudflareovog CDN-a.

Nedavno je otkrivena značajna sigurnosna ranjivost u Cloudflareu, Cloudbleed, koja je u periodu od 22. 9. 2016. do 18. 2. 2017. omogućavala zlobnicima pristup malo prevelikim količinama Cloudflareovog RAM-a, stoga i zahtjevima prema serverima koji su se u to vrijeme našli u RAM-u.

Nije jasno koliko je procurilo čega i nije jasno je li LZS zahvaćen ovim (prema indicijama koje trenutno imam, nije, ali svejedno trebamo biti na oprezu). Cloudflare tvrdi da je maksimalno dnevno curenje bilo 0.00003% zahtjeva.

Do daljnjega, Cloudflare je na domeni linuxzasve.com isključen jer u ovom trenutku nemam povjerenja u njihovu sigurnost. Žao mi je što to znači gubitak HTTPS-a, ali curenje podataka nije dopustivo.

Molim sve korisnike LZS-a da promijene lozinku na LZS-u te svim stranicama gdje koristite istu lozinku, a pozivam vas da promijenite lozinke na svim drugim stranicama koje koriste Cloudflare, a kojih ima jako mnogo: https://github.com/pirate/sites-using-c ... /README.md

Djelomično se osjećam odgovorim zbog ovog stoga izražavam duboko žaljenje zbog ovakva ishoda našeg beta testiranja, ali nadam se da ćemo to izgurati.
Avatar
Site Admin
Postovi: 4510
Site Admin
Postovi: 4510
Pridružen/a: 07 ožu 2009, 17:00
Podijelio/la zahvalu: 98 puta
Primio/la zahvalu: 187 puta
Spol: M
OS: w10, ubuntu, macos
Ne planiram mijenjat password jer nemam ništa strašno bitno ovdje, a ovaj password ne koristim drugdje (ja sam jedan od onih "pacijenata" koji ima nešto više od 20-tak passworda i sve ih pamti :hihi :zvizdi)..
A tebi svakako VELIKO HVALA! :-)
Arch Linux Install Script
Hash Checker
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.

I've seen some idiots back in my days but you man... you're special!
Avatar
Moderator
Postovi: 6369
Moderator
Postovi: 6369
Pridružen/a: 13 stu 2010, 21:12
Lokacija: /hrvatska/split/.../9/7
Podijelio/la zahvalu: 272 puta
Primio/la zahvalu: 348 puta
Spol: M
OS: Arch MATE/Xfce/LXDE

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.