Sada je: 14 kol 2020, 21:06.
Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Bunker je napisao/la:
Ankl sem vise ne postoji, bar ne u onom donedavno prihvacanom opisu. Postoji globalizacija i kapital, te za njih nema granica, ideologije, vjere. Sa nekim ce biti saveznik dok tim krugovima donosi neki vid dobiti, a u milisekundi bu taj saveznik proglasen neprijateljem ako se prestane uklapati u shemu.

Sjeti se cilja globalizacije : jedinstveno planetarno trziste, jedna vlada, jedna valuta, jedna banka.... I pritom postaje nebitno kaj je win proizvod microsofta koji ima sjediste u americi, a mozda su pravi vlasnici izvan amerike skriveni iza niza fondova i sl. Znas za kineski udio u njemackoj auto industriji ?... Nema vise jasne granice i jasno prepoznatljivog negativca. A i taj negativac je na parne datume pozitivac.. Mozes li biti siguran koliko zidovskog kapitala ima arapske korijene...

Razumijes da hoću reći da u globalnim prilikama windows u minhenu nista nemjenja po pitanju sigurnosti ili spijunaze.

.
Bunker je napisao/la:U globalizacijskim uvjetima nema vise jasno vidljive granice izmedju dobrih i losih decki. Granice ili politicka pripadnost vise nisu toliko bitne. Planetom drma krupni kapital , korporacije i sl, i u tim uvjetima je nebitno da li bu puc u nekoj drzavici izvela milicija koju su financirali ameri ili rusi ili kinezi, kad tako i tako odluku o tome donose isti ljudi. Iz tog aspekta , njemci nece biti ni vise ni manje spijunirani koju god platformu stavili u minhenu...

Po ovome ispada da je stvar svršena i da je već uspostavljen novi poredak.
Nikada neće uspjeti taj plan "jedna, vlada, jedna država... jedan kapital", mnogi su kroz povijest na razne načine pokušavali i mnogi pokušavaju osvojiti svijet.
Globalizacija nije ujedinjena, ima tu više struja, danas si najbogatiji, a sutra ti netko to sve može oduzeti na "legalan način, i po zakonu ako zatreba". Jeste da oni svi sjede za istim stolom, ali si zaboravio na zakon prirode- zakon jačeg.
U pravu si što se tiče kapitala, da je izmješan i da se ne zna tko je vlasnik čeka i koje banke. I biti će teško povjesničarima to prenijeti u knjige. Ali ima tu dosta borbe i podmetanja, nikakva sloga kao što si napisao "jedna banka, jedan globalizam".
Još uvijek je šaka vojnika bolja od hrpe argumenata. Ili kako je Al Capone rekao "uvijek se više postigne uz oružje i lijepu riječ, nego samo uz lijepu riječ". Ma da ima korporacija koje mogu i vojsku podmititi.

Njemačka je najšpijuniranija država, a posebno njena industrija, i to od strane ujaka Sema. Pa bih više volio da se Nijemci malo po malo oslobađaju ujakovog zagrljaja, pa makar i kroz sitnicu kao linux, tj. da se riješe M$. Ma da su prioriteti ukloniti američke vojne baze i nuklearne ICBM.
Bolje da se oslobode okupacije po malo, nego da narod preuzme gnjev, pa da se uzdigne novi "veliki vođa". Možda misliš kakav gnjev ovaj jeremija sada spominje. Ima gnjeva i pritajen je, i lako se narodu stavi bubica u glavu. I lako i po potrebi to neka vele sila može iskoristiti.
Za razliku od ljubavi poštovanje se ne može kupiti- Homer Simpson
Avatar
Postovi: 596
Postovi: 596
Pridružen/a: 20 pro 2015, 15:51
Podijelio/la zahvalu: 130 puta
Primio/la zahvalu: 26 puta
Spol: M
OS: Dual Ubuntu 20.04 i win10
Ovo je tema o tome hoće li gradske strukture minhena koristiti windows ili linux. Ta odluka se moze promatrati iz mnostva vektora, i svakako da je mogućnost špijunaže jedan od vektora kroz koji mozemo promatrati pro et contra win ili linux u minhenu. A kada već promatramo mogućnost spijunaze kroz win, onda bi bilo korektno i razgraniciti, ako je to uopće moguće, tko bi to spijunirao nijemce, kaj bi time dobio a da to već nema i sada, te kome bi uopće bile dostupne tako prikupljene informacije obzirom na globalnu isprepletenost kapitala i utjecaja.

Ako nekome smeta razmatranje teme iz svih aspekata, onda cemu tema, dovoljna bi bila anketa gdje mozes samo kliknuti da ili ne.

@shrike

Imas stav o tome, i to je pohvalno, no mozda neraspolazes sa dovoljno tocnih informacija .... ? U nekoj prikladnijoj temi rado ću ti iznijeti moja osobna i konkretna iskustva te doticaje sa krugovima o kojima pricas.

@jhim

Tvoje rezanje u korijenu je zavrsilo srednjevjekovnom inkvizicijom, i pozivanje na te argumente iskljucivosti u svakoj temi koja se ne razvija u tebi zeljenom smjeru je vec vise puta vidjen scenario.

@jeremija

Kompa, i tebi, kao i kolegi shrikeu svaka cast na izdizanju iznad prosjecnosti sjekača korijena, i rado mozemo razmijeniti argumente u nekoj prikladnijoj temi ili okolini...
Avatar
Postovi: 374
Postovi: 374
Pridružen/a: 06 tra 2017, 18:40
Podijelio/la zahvalu: 84 puta
Primio/la zahvalu: 34 puta
Spol: M
OS: Manjaro KDE
Bunker je napisao/la:@jhim
Tvoje rezanje u korijenu je zavrsilo srednjevjekovnom inkvizicijom, i pozivanje na te argumente iskljucivosti u svakoj temi koja se ne razvija u tebi zeljenom smjeru je vec vise puta vidjen scenario.


Jedini korisnik na ovom forumu koji ima problema sa temama koje se "ne razvijaju u željenom smjeru" si ti jer na temama gdje ne posjeduješ tehnička znanja za smisleno raspravljanje navlačiš diskutante u teorije zavjere, "one koji vuku sve konce" i tu se rasprava pretvara u bljuzgu i žestoki off topic, nije ovo prva tema koju si odvukao u teorije zavjere. I vratio si se na LZS jer ti se ovdje koliko toliko toleriraju takve stvari, na stranim forumima moderatori su puno oštriji i za odvlačenje tema u teorije zavjere se brzo zaradi brisanje postova, a onda i ban na idućem kršenju.

Teorijama zavjere nema mjesta na tehničkim i drugim forumima, koji forum to dopusti riskira da propadne jer sa vremenom će mu se pojaviti još koji korisnik ufuran u to i onda je forum mrtav kada krenu svaku temu zagađivati, korisnici koji vrijede napuštaju takve forume a konspiratori ostaju u svom blatu, već viđeno na više foruma, zato se takve stvari na mnogim forumima sasijeku u korijenu. Za takve teme postoje posebni forumi i kome je to napeto ima gdje pisati.

LZS je jedan od rijetkih foruma kod nas koji ima sposobne i normalne ljude, za razliku od drugih "tehničkih" foruma kod nas koji su puni nadobudnih idiota svake vrste, zato ne želim vidjeti da bude zagađen teorijama zavjere jer sam vidio kako to ide na drugim forumima, dođe jedan koji to počne širiti, onda mu se to dopusti, onda dođe drugi, treći, četvrti i ode forum u qrac.
Avatar
Postovi: 2808
Postovi: 2808
Pridružen/a: 23 ruj 2013, 21:19
Podijelio/la zahvalu: 41 puta
Primio/la zahvalu: 177 puta
Spol: M
OS: Ubuntu 18.04 LTS
Njemačka ima stotine gradova. U njihovim javnim službama je Windows vrlo vjerovatno (jer se ne piše nrp. da Berlin ili Bonn imaju Linux). I sad je kao problem špijunaža, ako Munchen pređe na WIn. Jedina činjenica je da se promijenila vlast i da sad nabava ne ide od firme A nego od firme B. I to je to. Oba rješenja koštaju i traže održavanje, simple as that. Ostalo je stvar marketinga, lobiranja i interesa pojedinaca. Niti je Linux ili LO zbog ove odluke lošiji niti bolji
Postovi: 286
Postovi: 286
Pridružen/a: 05 stu 2008, 14:40
Podijelio/la zahvalu: 38 puta
Primio/la zahvalu: 32 puta

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.