Sada je: 25 stu 2020, 06:23.
Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Izvor: HULK
"Došao je dan i kad možete naručiti otvorenu grafičku karticu. Grafička kartica ima 2 DVI konektora i 256 MB RAM-a. Međutim, ono što je zanimljivo je da možete FPGA programirati za specifične poslove, te tako optimizirati vlastite grafičke poslove. Cijena kartice je 1500 dolara, a u mogućnosti je ostvariti popust od 100 dolara ako ste među prvih 100 naručitelja. Karticu je moguće naručiti ovdje. "

Izvor: LUGONS
"The Open Graphics Project je objavio da je OGD1 u pretprodaji. Dizajnirana je sa 2 DVI priključka, 256MB RAM, PCI-X i Xilinx Spartan-3 FPGA zajedno sa FPGA za programiranje pri boot-ovanju. FPGA-ovi se mogu programirati, što znači da kartica može biti optimizovana za specifične zadatke, te ih može izvršiti brže nego procesor opšte namene - CPU. Kartica može biti programirana za određene kodeke kako bi ubrzala enkodiranje ili dektodiranje. Otvoren hardver predstavlja potencijal za bolju podršku drajverima. Naravno, FPGA uvek možete koristiti za nešto drugo ... recimo krekovanje kriptografije.

Ima dve mane, po mom mišljenju. Prvo, cena od 1500$ je previsoka. Drugo PCI/PCI-X je nešto što retko ko želi za grafičku karticu. Nadamo se da će u budućnosti izbaciti i AGP i/ili PCIe varijantu."
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Avatar
Site Admin
Postovi: 7632
Site Admin
Postovi: 7632
Pridružen/a: 01 pro 2007, 18:12
Lokacija: Vinkovci, Hrvatska
Podijelio/la zahvalu: 273 puta
Primio/la zahvalu: 167 puta
Spol: M
OS: openSUSE TW
Mislim da poanta toga nije da se koristi kao grafička kartica, nego kao neki dedicated procesor. Nvidia ima sada projekt na tu temu, a ima i kartice baš za te svrhe koje koštaju ko suha platina.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Avatar
Moderator
Postovi: 10105
Moderator
Postovi: 10105
Pridružen/a: 07 pro 2007, 18:07
Podijelio/la zahvalu: 169 puta
Primio/la zahvalu: 281 puta
Spol: Y
OS: utuntu 19.10

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.