Stranica: 1/1.

Poziv na online sastanak tima časopisa LiBRE!

PostPostano: 30 svi 2012, 16:05
Postao/la Broker
Poziv na online sastanak tima časopisa LiBRE!

Redovan sastanak tima časopisa LiBRE! će biti održan danas (30-05-2012) u 20h na irc.freenode.net, kanal #floss-magazin. Jedna od najvažnijih tema sastanka je saradnja sa drugim zajednicama.

Večeras će kao i svake srede u 20h biti održan sastanak o časopisu LiBRE! Prva stavka na dnevnom redu je saradnja sa ostalim open source zajednicama i zato pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže. Cilj današnjeg sastanka je da se upoznamo i da vidimo kako možemo da sarađujemo i pomognemo jedni drugima. Časopis vidimo kao sjajno mesto za razmenu ideja između zajednica i svako može da učestvuje u njegovom stvaranju.

Dakle, danas u 20h, kanal #floss-magazin, server irc.freenode.net
Tema: Časopis LiBRE! i saradnja sa ostalim zajednicama
Kompletan plan sastanka: https://forum.lugons.org/cgi-bin/yabb2/ ... 1338289025
Kako? Najjednostavnije je putem sledećeg linka: http://webchat.freenode.net/?channels=floss-magazin

Posetite i zvaničnu stranicu časopisa: https://libre.lugons.org/

Pozdrav, Broker

Re: Poziv na online sastanak tima časopisa LiBRE!

PostPostano: 07 lip 2012, 11:57
Postao/la Broker
Novosti u vezi FLOSS magazina Libre

Latinica:
Uvodimo novu rubriku u časopis već od prvog broja, koja će da se bavi aktivnostima FLOSS zajednica iz zemlje i okruženja (predavanja, promocije, okupljanja i sl.). [Kada kažemo zemlje iz okruženja mislimo pre svega na zemlje bivše SFRJ]. Radni naziv ove nove rubrike je LoCo scena (LoCo→Local Community). Međutim, nešto nam se i ne sviđa ovaj radni naziv pa smo u potrazi za novim u kome će da figuriše izraz LoZa (od Lokalna/e Zajednica/e). Pokušavali smo na sinoćnjem sastanku da se dogovorimo o konačnom imenu ove rubrike i došli do ideje LoZa u regionu. Međutim, osim što nas je novo ime asociralo na rakiju, do konačnog rešenja nismo uspeli da dođemo. :) Zato smo odlučili da zatražimo pomoć od vas. Šaljite ovde u temi vaše predloge o tome kako biste voleli da se zove nova rubrika u časopisu a čije su karakteristike gore navedene. Rok za uvažavanje predloga je petak, 08.06.2012. u 20:00 časova. Ukoliko se pitate zašto je rok ovako mali, opravdaćemo vašu sumnju, prvi broj uskoro stiže!

LiBRE! tim

Ćirilica:
Уводимо нову рубрику у часопис већ од првог броја, која ће да се бави активностима FLOSS заједница из земље и окружења (предавања, промоције, окупљања и сл.). [Када кажемо земље из окружења мислимо пре свега на земље бивше СФРЈ]. Радни назив ове нове рубрике је LoCo scena (LoCo→Local Community). Међутим, нешто нам се и не свиђа овај радни назив па смо у потрази за новим у коме ће да фигурише израз ЛоЗа (од Локална/е Заједница/е). Покушавали смо на синоћњем састанку да се договоримо о коначном имену ове рубрике и дошли до идеје ЛоЗа у региону. Међутим, осим што нас је ново име асоцирало на ракију, до коначног решења нисмо успели да дођемо. :) Зато смо одлучили да затражимо помоћ од вас. Шаљите овде у теми ваше предлоге о томе како бисте волели да се зове нова рубрика у часопису а чије су карактеристике горе наведене. Рок за уважавање предлога је петак, 08.06.2012. у 20:00 часова. Уколико се питате зашто је рок овако мали, оправдаћемо вашу сумњу, први број ускоро стиже!

ЛиБРЕ! тим

https://libre.lugons.org/.

Re: Poziv na online sastanak tima časopisa LiBRE!

PostPostano: 07 lip 2012, 12:07
Postao/la drone
Znači, ludi i pijani :)
Šalu na stranu, meni su oba naziva OK. Međutim, ako je riječ samo o rubrici, pa zašto ju ne nazovete nekim punim nazivom, možda su kratice za rubriku nepotrebne.

Re: Poziv na online sastanak tima časopisa LiBRE!

PostPostano: 07 lip 2012, 12:15
Postao/la iv@n
Ne vidim potrebu za kraticom, što fali "Lokalna zajednica u regionu"? Bez kompliciranja, jasan i posve pristojan naziv za jednu rubriku.

Re: Poziv na online sastanak tima časopisa LiBRE!

PostPostano: 07 lip 2012, 12:18
Postao/la shicy
Apsolutno se slažem s iv@nom

Re: Poziv na online sastanak tima časopisa LiBRE!

PostPostano: 07 lip 2012, 13:02
Postao/la Broker
Znate kako, ja sam samo ono sto bi rekli glasnik, o svemu treba videti sa uzom ekipom Libre magazina.
Najprakticnije je to uraditi na IRC kanalu u realnom vremenu.
Recimo Atlatnic777 je jedan od te uze ekipe redakcije magazina, a jako cesto je na vise IRC kanala.
Recimo #lugons, #slackware-srb, #ubuntu-rs
Svi kanali su na FreeNode serveru kao i #linuxzasve.com ;)

drexcya i Atlatic777 su vec stupili u kontakt na kanalu #linuxzasve.com.
Ne znam sada ko je na forumu drexcya.

Uglavnom, prenecu da se uzmu u obzir Vase sugestije i zahvaljujem se na njima. :thumbs