vraćanje sustava unatrag

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

drone
Moderator

Re: vraćanje sustava unatrag

Post Postao/la drone »

dajac59 je napisao/la:od svih pametnih dgovora na moje pitanje je odgovorio bez pametovanja shrike,pa ljudi moji,svi mi dobro znamo što znači backup ali system restore to definitivno nije već je trenutni popravak nećeg što si zahebo dan ili dva unatrag i sa system restore vračaš sustav prije tog zaheba,daj molim vas svi to dobro znate ali sad ovakva pametovanja,ma neću dalje
Ti bi Windows System Restore pod Linuxom. Takvo što je nemoguće jer Linux niti ima Registry ni dllcache ni ostale stvari koje su uključene u taj proces. Prouči rad pojedinog backupa, izaberi što ti treba, iskombiniraj si sam ako već ne želiš poslušati savjete nego tvrdiš da su savjeti pametovanja.

@Stefan
I odgovori i rasprava vezani su uz temu i ne slažem se da odgovarajućih odgovora nije bilo. Uglavnom, meni je dosta pokušaja pomaganja i ovakvih zahvala. Odustajem od toga.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

drone je napisao/la: Ti bi Windows System Restore pod Linuxom. Takvo što je nemoguće jer Linux niti ima Registry ni dllcache ni ostale stvari koje su uključene u taj proces. Prouči rad pojedinog backupa, izaberi što ti treba, iskombiniraj si sam ako već ne želiš poslušati savjete nego tvrdiš da su savjeti pametovanja.
Čekam samo dan kad će netko doći i reći da želi particije na Linuxu raspoređene po C: (/), D: (/home), E: (/media/dvd) i onda će demonstrativno napustiti forum jer ćemo mu reći da to nije paradigma koja se koristi na Unixu :lulz

Nekad je samo potrebno uvidjeti sljedeće: ako se GNU/Linux koristi sad već barem na 30-ak milijuna desktopa, a još deseci milijuna na serverima što može biti odgovor zašto neke prijeko potrebne elementarne značajke s Windowsa nema na GNU/Linuxu?
a) Ta funkcija/značajka nema analogon na GNU/Linuxu jer mu nije ni potrebna... ili se takav problem rješava na drugačiji način.
b) Milijuni korisnika bespomoćno koristi GNU/Linux iz dana u dan iako im fale prijeko potrebne stvari za normalno funkcioniranje OS-a, tipa sustav se ne može popraviti i onda moraju recimo svakih par dana reinstalirati sustav da bi radio :-D
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

4ndY je napisao/la:...svakih par dana reinstalirati sustav da bi radio :-D
...ili napraviti sistem restore. :-D
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
shicy

Post Postao/la shicy »

@drone: ne sekiraj se...znaš da je uvik tako. ideš bit dobar i pojedeš govno. svaki put.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Tak je @drone, ak ti je teško na ovom forumu skokni na Ubuntu.hr forum, tamo unazad mjesec-dva, svaki drugi novi korisnik traži pomoć isključivo za Windowse .. onak ravno u glavu, bez okolišanja .,. ovdje je još mila majka :-D
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

drone je napisao/la:@Stefan
I odgovori i rasprava vezani su uz temu i ne slažem se da odgovarajućih odgovora nije bilo. Uglavnom, meni je dosta pokušaja pomaganja i ovakvih zahvala. Odustajem od toga.
pface
Još jedan koji se našao uvrijeđen. U virtualnom svijetu :hihi
Klinci u osnovnoj znaju zrelije reagirati.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Ne sekiram se, daleko od toga. Samo mi je pomalo dojadilo pa slijedi ignoriranje. Neka si pomažu istomišljenici. Recimo oni s naslovnice koji tvrde da je terminal zastario. Kad nešto zapne neka si pomažu pomoću GUI-ja, "automatizirano" :hihi
Bertone, zašto bih skoknuo na nešto još gore? :D

@Stefan
Svašta. Uopće nisam uvrijeđen, zašto bih to bio? Pa meni ne treba pomoć. Međutim, ne razumijem zašto me ti sad zapravo vrijeđaš? Zato što sam rekao da se ne slažem s tobom jer su odgovarajuće informacije ponuđene?
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Ne vrijeđam. Bar mi to nije bila namjera. Sorry ako je djelovalo kao uvreda.

Protumačio sam si da si "dignuo nos" pa sam htio komentirati... da je to suvišno. Zadnja stvar oko koje se treba živcirati.

Ja svakodnevno imam besmislena pitanja studenata pa sam emotivno otupio i reakcije su mi uvijek flegma. A stvarno svašta "progutam"...

Sent from my HTC Sensation using Tapatalk 2
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
paupav

Post Postao/la paupav »

većina stvari se da popraviti preko liveCD-a, tako da nije ni potrebno.
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Može pitanje? Postoji li neki "packet manager" za Windowse? Htio bih da mi Windowsi automatski ažuriraju čitavi sustav, zajedno s aplikacijama. :hmm

Dakako da se na linuxu može napraviti "restore" sustava kakav je bio na određeni datum i to pomoću raznih programa za backup i uz malo podešavanja. To što se ne zove "Linux restore" i nema isti GUI kao na Windowsima ne znači da se ista funkcionalnost ne može postići na linuxu. Isto tako je važno napraviti kopiju MBR i particijske tablice diskova.
"Hodor bre foobar"
Odgovori