Switch to full style
Rasprave u vezi Linux aplikacija.
Tema je zaključana

[RIJEŠENO]Clementine kao default music player (Ubuntu 11.10)

20 lis 2011, 17:16

primavera je napisao/la:Još mi samo ostaje namjestiti Clementine kao default player ako ikako bude moguće!


System Settings - System Info - Default Applications - Music - Izaberi Clementine i to bi trebalo raditi.

Nemam ga, pa ne znam kako to radi s integracijom sound indicatora... ali probaj pa vidi. :)

EDIT:

Probao sam. Sve 5. Clementine se automatski pojavi u sound indikatoru nakon instalacije, a defaultni postaje na gore opisani način.

Uživaj!

Re: Libreoffice

20 lis 2011, 18:02

Probala sam već tako i nije išlo. Dvostruki klik na neki mp3 file mi stalno otvara prethodni (i zapravo aktualni) defaultni program, a to je Banshee. Ne bih željela svaku temu na kojoj se pojavim usmjeriti prema nekim za nju nevezanim pravcima pa ću samo staviti link gdje sam već o tome pisala, pa ako ti se bude dalo pročitati (13 postova, mojih 5), možeš mi odgovoriti na PM ili ću ja onda otvoriti novu temu. Mislim, što se mene tiče, možeš mi odgovoriti i ovdje, ali nisam sigurna da je to baš korektno prema ostalim forumašima kojima će trebati informacije o LibreOfficeu i samim pravilima foruma, eventualno ako se kasnije pobrišu postovi. Hvala što si išao instalirati i podešavati Clementine samo da mi pomogneš! :)

http://ubuntu-hr.org/forum/viewtopic.php?f=10&t=7884

Re: Libreoffice

20 lis 2011, 18:44

Ma tu ću ti sada odgovoriti ;) Jer zapravo nemam ni što. Meni ti Clementine radi baš onako kako bi trebao nakon onoga što sam ti napisao. Nisam trebao čak niti posebno reći da mp3-ce otvara s clementineom. Sve se samo podesilo. Ja ti imam instaliran i ubuntu-restricted-extras i ništa drugo posebno... i meni radi najurednije. Ne znam zašto tebi neće. Imamo istu verziju Ubuntua

Re: Libreoffice

20 lis 2011, 20:30

Meni odgovara. Uostalom, ti si šef u ovom kvartu! :) Da, nemam pojma. Iz nekog razloga ga sistem ne želi prepoznati i ne znam kako da ga uvjerim u ono što bih ja željela. Ja jedino imam 32-bitnu verziju Ubuntua, ali to mi se ne čini kao razlog zbog kojeg ne bi funkcioniralo dodavanje defaultnog playera, i također imam instaliran ubuntu-restricted-extras. Ako nekad negdje slučajno uočiš rješenje, bit ću ti vrlo zahvalna ako mi ga proslijediš. Hvala i što si pogledao link. S Ubuntuom zasad ostajem na 3:1.

Re: Libreoffice

20 lis 2011, 20:36

Ako ti već nisu ponudili ovo kao rješenje, isprobaj - čini se kao slučaj identičan tvome, i riješen je (apparently, radi se o bugu):
http://ubuntuforums.org/showthread.php? ... 423&page=2

Ako pak ne upali, svejedno nemoj shvaćati korištenje Ubuntua kao neku "bitku" ili "natjecanje" protiv njega :D

Re: Clementine kao default music player (Ubuntu 11.10)

21 lis 2011, 09:27

@Abzeenth
Nisam željela više spamati temu o LibreOfficeu sa za nju nevezanim postovima pa sam radije otvorila novu za konkretan slučaj.

Isti problem, samo s drukčijim epilogom kod mene. Izgleda da je stvarno neki bug u pitanju. Super si to pronašao! Tnx! Najprije sam pročitala sve komentare i bila prilično sigurna da će ovo biti moj treći uspjeh u nizu i prilika za još jedan weee čarobni trenutak. Da ću konačno ukrotiti Ubuntuovu hirovitu zvijer i potpuno je prilagoditi svojim idejama o idealnom OS-u. Budući da se ova verzija zove Oneiric Ocelot, sada je jasno su mu njegovi tvorci udahnuli i mačju ćud. Shvatiti to kao borbu, kroćenje divlje zvijeri ili nešto treće, sasvim je svejedno. You shall not pass!, kaže Gandalf i udari štapom po mostu! spametan Tako samo sama sebi stvaram priču da ne odustanem od traženja rješenja, naravno uz veliku pomoć konstruktivnih komentara forumaša!

Ovako sam ja to podesila u mimeappsu nakon tvojeg linka:

gedit ~/.local/share/applications/mimeapps.list

[Added Associations]
x-scheme-handler/http=firefox.desktop;
x-scheme-handler/mailto=thunderbird.desktop;
text/calendar=gedit.desktop;
audio/x-vorbis+ogg=clementine.desktop;
video/x-ogm+ogg=totem.desktop; (čak sam u jednoj verziji i video promijenila na C.)
image/jpeg=eog.desktop;
application/x-xpinstall=gedit.desktop;
application/x-sqlite3=gedit.desktop;
inode/directory=ubuntu-software-center.desktop;

[Default Applications]
audio/x-vorbis+ogg=clementine.desktop

Priča je dalje išla ovako. Još prije, nakon što nisam nikako uspijevala Clementineu (C.) dati prioritet, našla sam Guayadeque (G.), kojeg je sistem također ignorirao na popisu mogućih playera, čisto da vidim hoće li njega prihvatiti. Naravno da ni on sistemu nije bio po volji. C. i G. su bili kao dvoje izopćenika, lutali su okolo i hranili se mrvicama zvukova koje bi ispale iz zvučnika sistemskih ljubimaca. (fast forward) I maknem sad Banshee s kompa (nakon ovih promjena u geditu) i on kao default stavi G.! Što, kako... čista pakost! :twisted: Maknem G., stavi Movie Player, maknem MP a on stavi Rhythmbox, maknem R. i on napokon da mandat Clementineu, ali samo kao dekoraciju (ne i u Show Other Apps). I dobro, napokon proradi dupli klik na MP3 file. Vratim opet Movie Player i sistem mu opet da prednost. :ljut2 Izreka "zadnja rupa na svirali" u svom najdoslovnijem značenju.

Dosta je već savjeta potrošeno i na drugom forumu, tako da ne znam koja su još rješenja moguća, ali možda netko ponudi još kakvu opciju. Kad pogledam jjj-ovo rješenje za EHTip, jasno je da ponekad sve ovisi o trenutku inspiracije. Možda ova mačka ipak nije alergična na agrume!

Re: Clementine kao default music player (Ubuntu 11.10)

21 lis 2011, 09:29

http://www.debian.org/ :)

Re: Clementine kao default music player (Ubuntu 11.10)

21 lis 2011, 09:35

http://www.youtube.com/watch?v=V4UfAL9f74I :mrgreen:

Re: Clementine kao default music player (Ubuntu 11.10)

21 lis 2011, 09:40

hahahahha glaše, opet je počela kampanja? :D

Re: Clementine kao default music player (Ubuntu 11.10)

21 lis 2011, 09:44

koincidencija, to sam vec dobio na poslu, samo sam taj put bio carobnjak.. :)
ah taj zivot, pun je iznenadjenja i preokreta.. :)
Tema je zaključana