Sada je: 08 pro 2019, 04:32.
Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

vision je napisao/la::udri_glavom
Promijeni u:
Kod: Označi sve
#navigator-toolbox > toolbar:not(#toolbar-menubar):not(#TabsToolbar):-moz-lwtheme {
  background-image: linear-gradient(rgba(255,255,255,.0), rgba(255,255,255,.0));
}


:thmbs-up :thmbs-up :thmbs-up :thmbs-up :thmbs-up .
Hvala puno. Zamijenio sam samo prvi red i sve radi. Tko zna dokad, možda do Firefoxa 47 :-D

Pozz
Sinko moj, vidiš što ti je život ....
Avatar
Postovi: 788
Postovi: 788
Pridružen/a: 30 ruj 2013, 12:12
Podijelio/la zahvalu: 41 puta
Primio/la zahvalu: 38 puta
Spol: M
OS: Xubuntu 19.10
Google chrome, a sada i opera nakon što je uzela chromov engine je postala smeće. Ima memory leak koji sam potvrdio sa straceom i jednostavno guta memoriju. pojede 4 GB rama i onda još 8 GB swapa i onda sustav počne rikavati. rekoh, da probam ff i troši rama daleko manje.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Avatar
Moderator
Postovi: 9918
Moderator
Postovi: 9918
Pridružen/a: 07 pro 2007, 18:07
Podijelio/la zahvalu: 158 puta
Primio/la zahvalu: 270 puta
Spol: Y
OS: utuntu 17.04
Chromium radi savršeno, hvala bogu. S dva youtubea i dvije obične stranice oko 600 MB.
slika
:thmb-up
Avatar
Postovi: 1897
Postovi: 1897
Pridružen/a: 16 tra 2011, 08:34
Lokacija: i grupa Film
Podijelio/la zahvalu: 45 puta
Primio/la zahvalu: 339 puta
Spol: M
OS: Mint 10 LXDE itd...
Meni Firefox sa tri taba otvorena jede od 1,24 GB do 2,2GB RAM-a. :zvizdi
Avatar
Site Admin
Postovi: 4413
Site Admin
Postovi: 4413
Pridružen/a: 07 ožu 2009, 17:00
Podijelio/la zahvalu: 98 puta
Primio/la zahvalu: 179 puta
Spol: M
OS: w10, ubuntu, macos
Vi to inače (redovito) mjerite potrošnju RAM-a ili ste to sad napravili zbog shikeovog posta? :-D

@shrike, trebao si dati linkove na web stranice koje ti pojedu RAM pa da usporedba bude ista... ovako je to khm... :hmm
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T440p
Intel Core i5-4300M
Intel HD Graphics 4600
16GB DDR3L
1xSanDisk X400 512 GB & 1x240GB Intel 2500 Pro
15.6" FHD IPS anti-glare
6 & 9 cell Li-Ion battery
OS: kako kada
Slika: dio kolekcije

***

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Avatar
Site Admin
Postovi: 10296
Site Admin
Postovi: 10296
Pridružen/a: 01 kol 2012, 12:39
Podijelio/la zahvalu: 573 puta
Primio/la zahvalu: 752 puta
Spol: M
OS: LinuxMint Cinnamon
Meni je količina rama stalno pred očima na desktopu u GkrellM indikatoru i zato znam otprilike koliko FF troši.
@iweb: Jesi li siguran da mjeriš pravu potrošnju memorije (tj. rezidentnu - stvarnu a ne onu virtualnu, koja je uvijek puno veća)
Edit: u stvari ni FF mi ne troši ništa više od Chromiuma.
Avatar
Postovi: 1897
Postovi: 1897
Pridružen/a: 16 tra 2011, 08:34
Lokacija: i grupa Film
Podijelio/la zahvalu: 45 puta
Primio/la zahvalu: 339 puta
Spol: M
OS: Mint 10 LXDE itd...
Često bacim pogled na temperaturu CPU-a u panel, a kad zatvorim prozor bacim nekad oko na procese, net, i ram u conky.

Kod mene opera dobro radi sa uključenim nativnim adblockom, jedino na neke stranice ne može otvoriti video ali me to ne zanima.

20 stranica, dosta reklama, 2 yt:
Opera: 1.38 GB;
FF: 1.1 GB;
Chromium: 1.8 GB;

FF je očajno spor, treba mu nekoliko sek. I više da učita stranicu.
Avatar
Postovi: 1795
Postovi: 1795
Pridružen/a: 15 sij 2014, 09:37
Lokacija: Zaljev svetaca
Podijelio/la zahvalu: 68 puta
Primio/la zahvalu: 177 puta
Spol:
OS: Leap 15 / Linux Mint 19
Potpuno je nebitno na koje stranice odem, što god posjetim zauzeće memorije raste. Dapače, ne moram čak ni otvarati nove stranice, dovoljno je da skrolam po tabovima i memorija se polako zauzima. Iako, sumnjam zapravo da je fundamentalni uzrok u nekoj biblioteci jer je ovo na debian stretch, dirketno upgradan sa debian jessie koji je imao daleko, daleko gore memory leakove i kataklizmiško loš disk management. Recimo, kod kopiranja datoteka sve bi iskopirao u ram i tek onda na disk, što znači kada bi kopirao fajl napunio sav ram, sav swap i tek onda na disk, no tada bi laptop posta opoptuno neuptrebljiv jer bi load bio preko 80. na stretchu se to popravilo, ali chrome memory leak je i dalje isti.

BTW, ako želite videjti zauzeće memorije od nekog programa, nalazi se u /proc/PID/status (PID je program id od programa, numerička vrijednost).
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Avatar
Moderator
Postovi: 9918
Moderator
Postovi: 9918
Pridružen/a: 07 pro 2007, 18:07
Podijelio/la zahvalu: 158 puta
Primio/la zahvalu: 270 puta
Spol: Y
OS: utuntu 17.04
shrike je napisao/la:Potpuno je nebitno na koje stranice odem, što god posjetim zauzeće memorije raste. Dapače, ne moram čak ni otvarati nove stranice, dovoljno je da skrolam po tabovima i memorija se polako zauzima. Iako, sumnjam zapravo da je fundamentalni uzrok u nekoj biblioteci jer je ovo na debian stretch, dirketno upgradan sa debian jessie koji je imao daleko, daleko gore memory leakove i kataklizmiško loš disk management. Recimo, kod kopiranja datoteka sve bi iskopirao u ram i tek onda na disk, što znači kada bi kopirao fajl napunio sav ram, sav swap i tek onda na disk, no tada bi laptop posta opoptuno neuptrebljiv jer bi load bio preko 80. na stretchu se to popravilo, ali chrome memory leak je i dalje isti.

BTW, ako želite videjti zauzeće memorije od nekog programa, nalazi se u /proc/PID/status (PID je program id od programa, numerička vrijednost).

Da nije nešto u tvom sustavu shebano?
A zauzeće memorije u proc/PID je ista stvar kao u top, htop, ps -aux ili bilo čemu drugom jer mislim da svi čitaju iz proc/statusa. Samo treba paziti da se ne gleda virtualna memorija nego stvarna (dakle ne VmSize ili VmPeak nego VmRSS).
Avatar
Postovi: 1897
Postovi: 1897
Pridružen/a: 16 tra 2011, 08:34
Lokacija: i grupa Film
Podijelio/la zahvalu: 45 puta
Primio/la zahvalu: 339 puta
Spol: M
OS: Mint 10 LXDE itd...
da, nešto je. jessie instalacija je bila totalno smeće. Ali kompletno neupotrebljivo, kao da imam experimental. mint je radio totalno glatko, no sada sam odlučio napraviti upgrade na stretch i probati ovo debuggirati pa što se da naučiti.

inače, da u pravu si, svi gledaju u /proc, ali napomenuo sam to čisto za ekipu koja to ne zna i gleda u htop/top/štoveć i onda procjenjuje koliko je što zauzelo:)
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Avatar
Moderator
Postovi: 9918
Moderator
Postovi: 9918
Pridružen/a: 07 pro 2007, 18:07
Podijelio/la zahvalu: 158 puta
Primio/la zahvalu: 270 puta
Spol: Y
OS: utuntu 17.04

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.