Pozdrav,
imam problema sa spajanjem konfiguriranjem OpenVPN servera na pfSenseu sa LDAP-om koji se vrti na FreeIPA-i.
Lokalna autorizacija mi radi, ali kroz LDAP neće. Port 1194 i 389 su otvoreni, postavke koje koristim od IPE su:
cn= Dirctory Manager
dc=localdomain,dc=tld (zamijenjeno sa pravim vrijednostima)
Ovo su screenshootovi postavki.
http://i.minus.com/ibD7KnKVGqTlG.png
http://i.minus.com/iZLFb2cHTfoJF.png
Korisnik u IPI se može uredno ulogirati u shell i na web sa svojim podatcima.
Zna li netko gdje radim grešku? pfSense je v2.0. Certifikati su izgenerirani kroz pfSense i nisam ih nigdje učitavao u IPU, već kada skinem bundleani OpenVPN klijent sa pfSensea, tamo se nalaze.
OpenVPN na pfSense povezati sa FreeIPA LDAP-om
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: OpenVPN na pfSense povezati sa FreeIPA LDAP-om
Da li je stroj ubacen u IPA-u ?
Bez logova nista. Imas u pfsenseu log dio za VPN, prikljuci nekakav debug.
Bez logova nista. Imas u pfsenseu log dio za VPN, prikljuci nekakav debug.
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.
Pod Status: OpenVPN nemam nikakvih zapisa osim trenutnog spajanja kojeg mogu ostvarit direktnim spajanjem, tu i je najveći problem (preko accaunta u pfSenseu - Local Database).
Stroj nisam dodavao u IPA-u, samo usere koji bi se trebali autetificirati.
Stroj nisam dodavao u IPA-u, samo usere koji bi se trebali autetificirati.
U klijentsku konfu ubaci "verb N", gdje je N level verboznosti (stavi 5 ili 9). Takodjer dodaj syslog unos, pa gledaj sto se dogadja kada se pokusas konektirati.
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.
na windowsu s kojim pokusavam imam event viewer koji nista ne logira sto se tice pokusaja spajanja, a verboznost ne znam gdje i kako dodati :/
Edit Config, iz oVPN GUI-a (na klijentskom dijelu).