Stranica: 1/2.

[RIJEŠENO] bridge connection

PostPostano: 04 ruj 2010, 11:24
Postao/la andrei
Pozdrav svima,
već jako dugo se mučim dobiti internet na iPod Touchu, jer uzevši ISKON CarNET duo opciju dobio sam spajanje putem pppoe-a :nee ... I sada mi je palo na pamet da bi mogao spojiti se na svoju kućnu režu (SimensWLAN) na svom računalu (Ubuntu 10.04), otvoriti konekciju sa pon dsl-provider, spojiti se na drugi ruter putem ethernet kabla i onda na tom drugom ruteru pokrenuti mrežu na kojoj bi bio internet. Znači nešto ovakvo:

ruter (SimensWLAN)<-> laptop (posebno otvorena pppoe konekcija na računalu) <-> ruter2 (WiFi) <-> iPod Touch


Sada trebam vašu pomoć. Što treba staviti u bridge, ovaj pppoe ili ovaj SimensWLAN? Možda oboje?
I ključno pitanje kako da to napravim :mrgreen:

Hvalla punooo :D

[EDIT] Znam da već postoji nešto slično na forumu, ali to je way tooooo much napredno za mene :zvizdi

Re: bridge connection

PostPostano: 04 ruj 2010, 11:57
Postao/la ante003
Ja sam imal slicni problem i rijesio sam to tak da sam nabavio Wireless USB i napravio svoju wireless mrezu i sljakalo je. USB ti dode oko 100 kn pa na vise ali meni je ovaj od 100kn bio sasvim ok. (ja nisam imao router sa WiFi-em pa nisam ni isprobavao preko njega a usb je jeftiniji pa sam njega rade nabavio :) )

Re: bridge connection

PostPostano: 04 ruj 2010, 12:59
Postao/la andrei
nije baš ono na kaj sam ciljao, više mi se hoće ovako :D sorry ;)

Re: bridge connection

PostPostano: 05 ruj 2010, 13:16
Postao/la glaskoncILLa
da li na Iskonovom routeru imas wireless, odnosno da li se mozes spojiti na Iskonov router sa Ipodom?

Re: bridge connection

PostPostano: 05 ruj 2010, 19:51
Postao/la andrei
glaskoncILLa je napisao/la:da li na Iskonovom routeru imas wireless, odnosno da li se mozes spojiti na Iskonov router sa Ipodom?


Da mogu. Zašto? Nažalost iPod nema taj pppoe.

Re: bridge connection

PostPostano: 05 ruj 2010, 19:56
Postao/la glaskoncILLa
ni ne treba ti, vjerovatno se mozes spojiti sa oba uredjaja na iskonov router ali prerutati Ipod preko kompa kroz pppoe i tako izbjeci drugi router.

Re: bridge connection

PostPostano: 06 ruj 2010, 05:58
Postao/la andrei
glaskoncILLa je napisao/la:ni ne treba ti, vjerovatno se mozes spojiti sa oba uredjaja na iskonov router ali prerutati Ipod preko kompa kroz pppoe i tako izbjeci drugi router.

okej to zvuči super :) kako to napravim? :zvizdi

Re: bridge connection

PostPostano: 06 ruj 2010, 07:51
Postao/la glaskoncILLa
kazu da se zelje ostvare ako nesto stvarno jako zelis. pa pocni zeljeti. :D

zezanje, reci mi koju privatnu mrezu koristis na tom iskonovom routeru, odnosno koju ip adresu ti dobije komp pa cu ti napisati konfiguraciju kad uhvatim vremena.

Re: bridge connection

PostPostano: 06 ruj 2010, 12:22
Postao/la andrei
Neće li to biti problem ako je router DHPC? Svaki puta dobije novu IP adresu kako imamo više računala doma. Da li se može negdje postaviti static adresa? U ovom slučaju podaci su sljedeći:
Kod: Označi sve
IP Address: 192.168.5.81
Broadcast Address: 192.168.5.25
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Route: 192.168.5.1
Primary DNS: 192.168.5.1
I još jedno malo pitanjce da li će onda otvaranje pppoe konekcije na drugom računalu biti moguće (shvaćam da će biti nepotrebno)?

Hvala puno!

Re: bridge connection

PostPostano: 06 ruj 2010, 13:13
Postao/la glaskoncILLa
kojem drugom racunalu?

adrese ces staviti staticki, pretpostavljam da koristis network manager pa vidi tamo kako se postavlja jer ja se ne sjecam jer se vec duze vremena ne druzim sa network managerom.