Stranica: 1/3.

[RIJEŠENO] Racunala ne mogu slat podatke na net

PostPostano: 18 srp 2012, 08:49
Postao/la scheissman
zona sumraka.
Izglleda mi kao da mi linux racunala nemogu slat podatke na net.
situacija i simptomi.
Ocu nesto postat on stoji i nakon minute kaze da je izgubio connection , isto je sa fejcom:) stoji gore connecting i nema sanse da se spoji,
sve stranice dobro otvara, nisam nikakve updateove instalirao, na svim racunalima jednaka stvar, sad sam digo win i mrzi me reci ali sve je ispravno.
ima li tko kakvu ideju ? szbunjen szbunjen szbunjen

idem probat jos neki drugi browser probat iako je do sad sve radilo i probat cu dici neki live cd pa surfat

Re: čavrljanje

PostPostano: 18 srp 2012, 09:23
Postao/la Lax
Cek kazes da vise linux racunala ne mogu na net a vise windows racunala mogu?

Ako ti se lokalne ip adrese dodjeljuju automatski provjeri si to, i dal se spajas preko wifi ili kabla?

Re: čavrljanje

PostPostano: 18 srp 2012, 09:29
Postao/la calisto053
scheissman je napisao/la:zona sumraka.
Izglleda mi kao da mi linux racunala nemogu slat podatke na net.
situacija i simptomi.
Ocu nesto postat on stoji i nakon minute kaze da je izgubio connection , isto je sa fejcom:) stoji gore connecting i nema sanse da se spoji,
sve stranice dobro otvara, nisam nikakve updateove instalirao, na svim racunalima jednaka stvar, sad sam digo win i mrzi me reci ali sve je ispravno.
ima li tko kakvu ideju ? szbunjen szbunjen szbunjen

idem probat jos neki drugi browser probat iako je do sad sve radilo i probat cu dici neki live cd pa surfat



Slične probleme nekad imam i ja - sam od sebe se nekad odbija spojit ili brzina postane katastrofalno spora, veza puca, moram refrešat 20-ak puta i sl. To nije stvar brownsera (probao s firefoxom i operom), već Minta i power managementa na mrežnoj kartici. Vidi moje postove ovdje (postavio sam i rješenje pa ti možda pomogne):
viewtopic.php?f=26&t=8829&start=20

Re: Racunala ne mogu slat podatke na net

PostPostano: 18 srp 2012, 09:38
Postao/la scheissman
@LAX
2 komada idu preko wifi 1 ide preko kabla, automatski dobijaju ip-ove i sve je radilo cca 3 godine unazad.
@calisto
nije do toga nazalost ,

sad sam se nakacio na tudji wireles :mrgreen: i sad sve funkcionira kak treba sopak sopak

jedini zakljucak (koji mi nije najuvjerljiviji )da je ISP nest zeznio :facepalm


ps. na live cdu mi je posting.php skinio kao datoteku nije uopce odradio skriptno

Re: Racunala ne mogu slat podatke na net

PostPostano: 18 srp 2012, 10:10
Postao/la Suko
Probaj resetirati ruter. Možda pomogne.

Re: Racunala ne mogu slat podatke na net

PostPostano: 18 srp 2012, 10:17
Postao/la calisto053
Suko je napisao/la:Probaj resetirati ruter. Možda pomogne.


:thumbs

Re: Racunala ne mogu slat podatke na net

PostPostano: 18 srp 2012, 10:25
Postao/la scheissman
sve sam ubio i jedan i drugi router :)
i nema neke razlike, to sam prvo probao

Re: Racunala ne mogu slat podatke na net

PostPostano: 18 srp 2012, 11:08
Postao/la Suko
Onda zovi one iz tvog ISP-a da ti ne valja net. Ne spominji Linux.
Pa neka se oni s tim zaje.... ;)

Re: Racunala ne mogu slat podatke na net

PostPostano: 18 srp 2012, 11:22
Postao/la scheissman
Morat cu vidjet ali posto je kod mene bnet i sve ide preko kabla mislim da se nece bas tako lako rjesit.
najvise me nervozira sto win radi a nix nece :thumbs_down :thumbs_down :thumbs_down :thumbs_down

svemu je kriv M$

Re: Racunala ne mogu slat podatke na net

PostPostano: 18 srp 2012, 11:24
Postao/la Lax
Da nije Bnet poceo sa cenzurom linuxa?
Moguce je blokirati promet koji dolazi sa odredenog os-a.