sumski je napisao/la:4ndY, veliš da je isto i sa razorom, dal sa KWinom ili openboxom? Probal drugi graphicssystem?
Koristio sam Razor s OpenBoxom, ali bih mogao probati s KWinom i vidjeti mogu li reproducirati ponašanje. Problem je što se to ne događa tako često da bih mogao uočiti periodičnost - svašta radim na kompjuteru tokom tjedan dana (cijelo vrijeme je uključen) i onda se samo jedno jutro probudim i već čujem da rošta po HDD-u što znači da je popunio swap, odnosno da se problem ponovio. Jel do browsera,
Netko je napisao/la:Kako si skuzio promocu /proc/-a da se curenje desava u heapu X-a? (pitam cisto informativno)
Uhvatim PID procesa:
- Kod: Označi sve
ps ax | grep /usr/bin/X
i onda otvorim u editoru:
vim /proc/836/smaps
te tražim heap (:/heap)
00ab8000-0f868000 rw-p 00000000 00:00 0 [heap]
Size: 243392 kB
Rss: 241784 kB
Pss: 241784 kB
Shared_Clean: 0 kB
Shared_Dirty: 0 kB
Private_Clean: 4 kB
Private_Dirty: 241780 kB
Referenced: 166792 kB
Anonymous: 241784 kB
AnonHugePages: 106496 kB
Swap: 1356 kB
KernelPageSize: 4 kB
MMUPageSize: 4 kB
Locked: 0 kB
Pa ako kazes da se curenje desava u heapu X-a i nedesava se s intel driverima ni drugim grafickim suceljima onda je problem vjerojatno u X-u ili driverima...
Vjerojatno, ali dalje od toga ne mogu suzit mogućnosti. Problem vjerojatno mogu riješiti promjenom grafičke, iako ne znam koja eksterna grafička radi bez problema sa slobodnim driverima osim integriranih Intelovih?
Ja bi ovako nekako krenuo: nasao bi verziju KDE-a koja mi je zadnja radila bez problema i onda dalje radio git bissect da dodem do problematicnog commita, prijavio bug report KDEu sa svim tim informacijama i onda eventualno vidjeo koji dio X-ovog API-a KDE koristi i s tim je problematican i onda prijavio bug X devovima ili pustio da to ucine KDE devovi(posto ipak njihov software neradi kako su zamislili)...
Nisam siguran jel to uopće do promjene KDE-u ili novih drivera/kernela. Možda je taj "feature" u KDE-u gotovo od početka, a novi kernel/driver je to počeo podržavati tek unazad godinu-dvije?
Teško da bih se sad mogao vraćati unazad sve te verzije - morao bih ih kompajlirat, a to mi je trenutno overkill.
Sto se tice analiziranja sadrzaja RAM-a tu ti nemogu bas pomoc, to mi se cini "ludo", tako rec ^_x.
Mislim da bih baš od tud mogao izvući neki koristan podatak koji bi me usmjerio dalje. Kad sustav radi s minimalnim brojem procesa i pokrenutih programa (kad bi mu inače potrošnja RAM-a bila čak ispod 100MB), ako ja imam preko 6GB (RAM+swap) zauzeća onda se mora unutra ponavljati neki obrazac koji je popunio taj RAM. Barem tako nalaže logika

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'