@shrike
To je tvoje subjektivno misljenje, pa sad :p... Ja ga nisam ni probao da budem iskren, ali po slikama mi se cini intuativan. Kao tiling wm korisniku...
@stefan
Pitanje je kolko ti vremena treba da podesis sve te opcije? A kolko bi ti bilo zgodnije da se to odradi samo ili editanjem nekog filea jednostavno(umjesto 20klikova po tabovima itd)...
EDIT:
Ispravak, da uopce nisu potrebne tolke opcije(da budem malo tocniji)...
Ova 'GNOME-ova' filozofija se temelji na micanju nepotrebnih opcija. Pitanje je kolko su to sve neke extra opcije a kolko sami dizajn protokola. Cek, jel ti pricas za kernel ili za OS? Nitko ne prica o generalnom micanju fleksibilnosti, sve je fleksibilno dok je slobodni software :p...
Takoder, sve je vec napisano u linkovima koje sam stavio, neda mi se to sve ponavljat bezveze(pogotovo kad su to ljudi tako lijepo napisali), pa ko sta sam vec napisao, ako vec netko zeli raspravljat o ovome, mislim da bi treba procitat gore navedene linkove. I link iz citata isto sadrzi dosta informacija

.
Jednu stvar sto sam zaboravio gore iznjest, sto se tice dodatnog sloja koji se stvara: cini mi se da smo takoder imali dosta problema s tim gui frontendima di jednostavno nisu radili...