Iako se potpisuje peticija za testiranje hardvera u informatičkom časopisu VIDI, nekako mi je to teško ostvarivo. I ako se i dokle se to ostvari mi sami možemo nešto još poduzeti...
Iako ste napravili mogućnost prijave hardvera koji radi na wiki.open.hr malo ljudi to čini, prvenstveno zato jer im je potreban account, i vrijeme potrebno za svladavanje osnove formatiranja u vikiju i samim time je suviše komplicirano, pretpostavljam.
Stoga predlažem nešto slično kao što su napravili na PC Ekspert forumu pod nazivom "Zalijepljeno: Performanse naših USB memory stickova".
Napravio bi se jedan forum thread koji je zadužen samo za to, i administrator foruma bi imao zadatak redovito održavati thread preglednim. Korisnici linuxzasve foruma bi sami prijavljivali svoj hardver koji je dostupan kod nas i koji radi pod linuxom u određenim stupnjevima. Kada se za određeni komad hardvera skupi dovoljno "recenzija" koje su slične, taj komad harvera bi se uvrštavao u wiki od strane ovlaštene osobe.
Naravno, trebalo bi i napisati detaljne upute da i "obični" korisnici mogu postati testeri i samim time bi veći dio portala mogao doprinjeti projektu.
Evo, nadam se da je ideja donekle dobra.
sR
Dostupan Hardver
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Dostupan Hardver
Ne znam... bojim se dosta posla za moderatora, a premalo stvarne preglednosti, zato smo sve i napravili na Wikiju.
slažem se da je upis na WIki mnogima strano tijelo, no možda bi se to moglo pojednostaviti kakvim extensionom....
U svakom slučaju, ako ćemo to imati i ovdje na forumu, svi koji žele prijaviti hardver morati će biti registrirani...
slažem se da je upis na WIki mnogima strano tijelo, no možda bi se to moglo pojednostaviti kakvim extensionom....
U svakom slučaju, ako ćemo to imati i ovdje na forumu, svi koji žele prijaviti hardver morati će biti registrirani...
Re: Dostupan Hardver
Po meni i nije uopce losa ideja a to koliko bi bilo posla za moderatora to neznam, mozda u startu bi kada bi svi krenuli upisivati svoje ali kasnije bi se to sve smirilo.
To da se vecini ljudi neda pisati wiki to je opcepoznata stvar. To recimo, po meni, ne stvara problem za ostale teme na wikiju jer ce se to pomalo popuniti nego sto se tice hardvera bilo bi odlicno da netko moze negdje jednostavno prijaviti da mu hardver radi a ne da samo prijavljuju onih 10% kojima se da pisati na wiki.
To da se vecini ljudi neda pisati wiki to je opcepoznata stvar. To recimo, po meni, ne stvara problem za ostale teme na wikiju jer ce se to pomalo popuniti nego sto se tice hardvera bilo bi odlicno da netko moze negdje jednostavno prijaviti da mu hardver radi a ne da samo prijavljuju onih 10% kojima se da pisati na wiki.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.