Switch to full style
Aktivno sudjelujte u stvaranju sadržaja na portalu.
Odgovori

Kako pravilno napisati naslov teksta i zašto je to bitno

12 lip 2012, 12:16

Rangiranje na internetskim pretraživačima i optimizacija stranica (SEO) igraju vrlo važnu ulogu u svim tvrtkama čije poslovanje ima imalo veze s internetom. Na rezultate pretraživanja će utjecati kvaliteta sadržaja koje pojedine stranice nude, ali nekim stranicama trećinu posjeta generiraju tzv. roboti ili crawleri. Riječ je o posebnim programima koji indeksiraju i klasificiraju sadržaj na internetu, a na temelju tih podataka tražilice prikazuju relevantne rezultate za pojedinu pretragu.

Na koji način najbolje optimizirati stranice za što bolje pozicioniranje među rezultatima pretrage, ukratko je opisao Jonathan Rick, suradnik portala Mashable. Piše da algoritmi na kojima se baziraju rezultati pretrage ne razumiju ironiju, humor, stil i druge elemente koji vrijede za ljude, pa konstatira da osim što mora pisati za publiku, današnji novinar mora znati pisati i za Google.

Pod time misli da naslovi ne moraju namjerno biti nemaštoviti ili 'zatupljujuće doslovni', nego samo da u obzir treba uzeti još neke kriterije. Rick je izdvojio primjere iz nekoliko vodećih medijskih kompanija i klasificirao ih od najlošijih do najboljih primjera iz prakse.


Čitav tekst http://www.dnevno.hr/techno/it_trend/ka ... 18541.html

Re: Kako pravilno napisati naslov teksta i zašto je to bitno

12 lip 2012, 15:07

Ja već neko vrijeme tupim isto i za naslove mailova na mailing listama, ali neki se baš namjerno prave glupima. Digne mi se tlak kada dobijem mailove tipa "hej ho" ili bez naslova ili "ffffff" ili "sadafsasda" u kojima me netko traži da uradim nešto ozbiljno. Mislim wtf?! Onda se čude kada sankcioniram takvo ponašanje
Zadnja izmjena: shrike; 12 lip 2012, 15:17; ukupno mijenjano 1 put/a.

Re: Kako pravilno napisati naslov teksta i zašto je to bitno

12 lip 2012, 15:14

+1 :?
Odgovori