Switch to full style
Pametni telefoni, tableti, netbook prijenosnici...
Odgovori

[RIJEŠENO] problem sa SD karticom

23 kol 2013, 08:26

imam problem sa SD karticom na mobitelu,kad ga upalim pojavi mi se ikona od kartice da je mogu sigurno ukloniti,kliknem na nju i nestane ikona,normalno mogu gledati videozapise i fotografije ali kad želim koristiti fotoaparat nemogu ga koristiti i kaže mi da ubacim karticu ali ona je ubačena,čak ponekad nemogu niti pregledavati slike jer kaže da je nemam,odem u postavke file manager i tamo je nema tj.nije vidljiva,da li tko zna kako je opet baciti u pogon,prije mi je javljalo da je oštećena,sad više ne a da je oštečena nikako nebi mogao pregledavati slike,što da radim?????
Zadnja izmjena: dajac59; 25 kol 2013, 15:10; ukupno mijenjano 1 put/a.

Re: problem sa SD karticom

23 kol 2013, 11:59

@dajac, na prvu da ti odmah kažem da ti nemem pomoći jer osobno nikad nisam imao ni sličan problem no ...

a) koji je pametnitelefon
b) koja je vrsta i kapacitet SD katrice
c) koji OS je na telefonu (i koja verzija tog OS-a)
d) da li se to tako dešava od kada si kupio karticu ili je nekad radila normalno (ili se OS s njom ponašao normalno, odnosno od početka ti je prijavljivao grešku/oštećenje koje si spomenuo na kraju teksta)

.. jer su to podaci koji će pomoći nekome da ti pomogne oko problema.

:zen
Zadnja izmjena: bertone; 23 kol 2013, 12:15; ukupno mijenjano 1 put/a.

Re: problem sa SD karticom

23 kol 2013, 12:04

Pogledaj u postavkama gdje on ima namjeru spremati snimljene fotografije. Ako mu je odredišna mapa SD kartica koju ne prepoznaje, logično je da ne želi fotografirati. A te slike koje gledaš, da nisu na memoriji samog telefona. Ili je mem. telefona puna pa ne želi niti fotkati jer nema gdje spremiti fotke.
U svakom slučaju, vjerovatno ti je ta kartica riknula. Probaj ju ubaciti u drugi mobitel. Ništa drugo mi ne pada na pamet. Ako imaš adapter ili utor na računalu, možeš ju i tako provjeriti.
Btw, ne bi bilo loše kad bi napisao o kojem se mobitelu radi. Možda netko ima isti takav pa da ti točno opiše postupak umetanja SD kartice i provjere ispravnosti iste.
:zen :kava-novine :zen

Re: problem sa SD karticom

24 kol 2013, 05:58

imam mobitel goclover fone 500,os je android 4.0,kartica je micro SD 4 GB od kingston proizvođača,kad sam je stavio super je radila i samo odjednom je počela ovak kakati,stvarno neznam što joj je i sad samo se pojavi sa ikonom koja obavještuje da se kartica može sigurno ukloniti i kad kliknem na ton nestane ikona a kad uđem u file manager tamo je nema samo interna phone storage,znači da ovu pametnjaković od mobitela neprepoznaje

Re: problem sa SD karticom

24 kol 2013, 06:20

Pa, ako klikneš da se može sigurno ukloniti, naravno da nestane. nemoj kliknuti i sve će biti ok.

Re: problem sa SD karticom

24 kol 2013, 08:03

pa i kad ne kliknem na nju svjedno je nema a kad hoću upotrebiti fotoaparat izbaci mi prozorčić sa obavjesti da umetnem SD karticu a ona je umetnuta,odem na postavke za pohranjivanje i nariktam na internu memoriju da pohranjuje ali nemogu da slikam,jbg. vjerujem da je blisnula a nemogu da je isprobam u drugom jer imam drugi sony ericson ali nije micro već je šira kartica i nemože u moj da uđe

Re: problem sa SD karticom

24 kol 2013, 08:30

Probaj naći nekoga tko ima uređaj koji prihvaća tu karticu, ali ako ti je vrisnula popravka nema. Uvijek moraš imati backup slika i stvari!

Re: problem sa SD karticom

24 kol 2013, 08:35

čovjek da ne povjeruje koja je tehnika surova,evo sad sam je opet izvadio i stavio i odjedanput se pojavila,sad mogu slikati ali me opet nešto čudi,prije kad nije radila kad uđem u file manager bilo je samo oznaka phone storage,sad toga nema već samo SD,klknem na nju i sve ima ali mi nije jasno zašto ispod nema i phone storage jer je prije bilo

Re: problem sa SD karticom

24 kol 2013, 08:45

E, kopiraj si sve te stvari jer ti je ovo možda zadnji put da radi.

Re: problem sa SD karticom

24 kol 2013, 08:55

nerazumijem,što misliš da radi po zadnji put?????
Odgovori