Sada je: 14 lis 2019, 12:05.
Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pokušat ću sa vlasničkim. Ne koristim vlasničke jer mi webcam ne radi s istima i neke ikone nisu vidljive, ali se nadam da su ih popravili zbog Steama.
Say hello @geekowski
Avatar
Postovi: 133
Postovi: 133
Pridružen/a: 06 vel 2010, 13:53
Lokacija: Osijek
Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: m
OS: Arch Linux
Ako ništa, bar da vidiš je li do drivera.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Avatar
Moderator
Postovi: 3293
Moderator
Postovi: 3293
Pridružen/a: 01 pro 2010, 23:50
Lokacija: Nova Gradiška
Podijelio/la zahvalu: 122 puta
Primio/la zahvalu: 156 puta
OS: Arch/KDE, Debian/Armbian
Ako nisi, otkomentiraj u pacman.conf testing repozitorij i nadogradi sustav s pacman -Syu
Mislim da ima tu noviji kernel i mesa.
Slamd64
Slamd64
Pokušao sam instalirati vlasničke drivere, ali mi javlja nešto što mi nikada prije nije javio.
Javlja da su catalyst-utils i xorg-server u konfliktu.

Našao sam ovo na netu....baš krasno.

This is intentional. AMD's catalyst is not yet compatible with xorg-server 1.14 and we don't want to delay moving this to extra because of some binary driver. Because of the conflicts, upgrades are blocked, users of catalyst-utils either have to put xorg-server on-hold or switch to opensource drivers. The alternatives are a silent upgrade resulting in a broken system due to a driver that doesn't work, so I think the current situation is the best of all options.


Izgleda da ću morat ili čekati ili vratiti stariji xorg-server.
Say hello @geekowski
Avatar
Postovi: 133
Postovi: 133
Pridružen/a: 06 vel 2010, 13:53
Lokacija: Osijek
Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: m
OS: Arch Linux
ja sam morao vracati kernel na lts
Slamd64
Slamd64
Koristan wiki ako zatreba downgrade:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Downgrade

Inače, koristim downgrade skriptu iz AUR-a, a ima ih još nekoliko za tu namjenu.
Morat ću i ja raditi downgrade zbog nvidia drivera koji mi "zamrači ekran" u terminalu :)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Avatar
Moderator
Postovi: 3293
Moderator
Postovi: 3293
Pridružen/a: 01 pro 2010, 23:50
Lokacija: Nova Gradiška
Podijelio/la zahvalu: 122 puta
Primio/la zahvalu: 156 puta
OS: Arch/KDE, Debian/Armbian
drone je napisao/la:Koristan wiki ako zatreba downgrade:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Downgrade

Inače, koristim downgrade skriptu iz AUR-a, a ima ih još nekoliko za tu namjenu.
Morat ću i ja raditi downgrade zbog nvidia drivera koji mi "zamrači ekran" u terminalu :)



Kako misliš zamrači ekran u terminalu? Ja osobno koristim nvidia proprietary drivere i sve je up to date (testing repoi nisu uključeni) i sve radi uredno. Screen blanking je vezan uz xscreensaver i dpms , koje isključim preko unosa u bashrc-u :/
masteroman
masteroman
Ma do nvidia drivera je. Pod X-ima radi sve ok. CTRL ALT F(n) radi, ali ništa se ne vidi, blank screen. Taj feature sam dobio s najnovijom nadogradnjom kernela i nvidia 304 drivera (imam 7000M na laptopu, pa moram koristiti max 304 drivere).
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Avatar
Moderator
Postovi: 3293
Moderator
Postovi: 3293
Pridružen/a: 01 pro 2010, 23:50
Lokacija: Nova Gradiška
Podijelio/la zahvalu: 122 puta
Primio/la zahvalu: 156 puta
OS: Arch/KDE, Debian/Armbian
drone je napisao/la:Ma do nvidia drivera je. Pod X-ima radi sve ok. CTRL ALT F(n) radi, ali ništa se ne vidi, blank screen. Taj feature sam dobio s najnovijom nadogradnjom kernela i nvidia 304 drivera (imam 7000M na laptopu, pa moram koristiti max 304 drivere).



aaa ok, to neznam, pošto ja koristim nvidia drivere jer je nešto novija kartica, a na laptopu mi je intel, tak da, nisam stručan :)
masteroman
masteroman

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.