Stranica: 6/14.

Re: systemd po defaultu na novim instalacijama

PostPostano: 10 stu 2012, 23:52
Postao/la drone
Prije nekoliko dana sam i na laptopu prešao na systemd. Na njemu nisam imao problema sa Sambom kao na desktopu. Meni CUPS ne pravi takve probleme, ali zato se Samba ne ponaša jednako na oba kompjutera. Čudno. Mislim da systemd nije baš dovoljno stabilan.

Inače, nisam primjetio neka bitna ubrzanja, možda je brže gašenje. Uključio sam i readahead. Kao da nisam. Ne znam, da se ne mora, ne bih ni prešao. Vratio bih rc.conf. Možda systemd radi bolje na novom hardveru, SSD-ima i sl.

Re: systemd po defaultu na novim instalacijama

PostPostano: 29 stu 2012, 19:58
Postao/la Medojedni jazavac
slika

Re: systemd po defaultu na novim instalacijama

PostPostano: 29 stu 2012, 20:27
Postao/la drone
Primjećuješ li kakva poboljšanja?

Re: systemd po defaultu na novim instalacijama

PostPostano: 29 stu 2012, 20:46
Postao/la Medojedni jazavac
Mogu reci da je bilo skroz jednostavno se prebaciti.

Jednostavno je sve konfigurirati jer se moze preko komandi iz terminala. Ne mora se mariti za traznjom datoteka.

Boota se brze, ne puno, ali zamjetno.

Sve u svemu, zasada, I approve. :thumbs

Re: systemd po defaultu na novim instalacijama

PostPostano: 01 pro 2012, 10:30
Postao/la Archer
I ja sam primetio par prednosti, u svakome slucaju podrzavam systemd...

Re: systemd po defaultu na novim instalacijama

PostPostano: 01 pro 2012, 15:00
Postao/la eloop
Nisam zagovornik komplikovanja ali ima dobrih stvari, sad mi je najdraze "systemd-analyze". Sto se brzine tice nije da je brze od bsd skripti sa backgroundovanim daemonima i jos je "ruzan" boot screen tako da sam stavio "quiet" u kernel cmd line. :D

Ovo za paralelizaciju mislim da nije dobro za klasicne diskove jer isti vjerovatno jos se muce i nakon boota ako je malo tezi setup. (windows style, i kad napokon boota moras jos cekat par sekundi).

Sa druge strane nisu me jos Arch developeri iznevjerili pa se necu zalit, ugvnom radi fino.

Re: systemd po defaultu na novim instalacijama

PostPostano: 22 sij 2013, 15:26
Postao/la Dani
pozdrav! Imam pitanje. Je li itko primjeti error u svezi sa systemd-loading-module.service nakon nadogradnje kernela na 3.7.3?Jucer upgradeao i danas mi se javi taj error pri bootanju. Kada opalim systemctl status kaze mi da je loaded,ali ne i activan. Imam dosta onemogućenih .service .target .socket stavki. Inače sve radi ok.

Re: systemd po defaultu na novim instalacijama

PostPostano: 22 sij 2013, 17:08
Postao/la eloop
Ako vec nisi pogledaj;
Kod: Označi sve
sudo journalctl -u systemd-module-loading.service

Re: systemd po defaultu na novim instalacijama

PostPostano: 22 sij 2013, 18:58
Postao/la Dani
Ovo mi izbaci:
Kod: Označi sve
-- Logs begin at Pet 2012-10-19 16:16:13 CEST, end at Uto 2013-01-22 18:53:59 CET. --

Re: systemd po defaultu na novim instalacijama

PostPostano: 22 sij 2013, 19:09
Postao/la Dani
Kod: Označi sve
sudo journalctl -b _PID=336


izbaci ovo:
Kod: Označi sve
-- Logs begin at Pet 2012-10-19 16:16:13 CEST, end at Uto 2013-01-22 18:57:49 CET. --
Sij 22 18:33:08 archer systemd-modules-load[336]: Failed to insert 'powernow_k8': No such device


Kaže da se taj modul više ne koristi pa sam aktivirao acpi_cpufreq modul i obrisao cpufreq.conf iz /etc/modules-load.d