Stranica: 1/1.

[RIJEŠENO] Manjaro + realtek rtl8723be

PostPostano: 15 ožu 2016, 20:43
Postao/la bikerbj
ima li tko na laptopu realtek rtl8723be wifi i da mu radi jer ja je još nisam uspio pokrenuti pod nijednom distrom....a načitao sam se svega i svačega ali ništa....

***
Post/problem, prebačen u novu temu kako bi se u slučaju da problem bude riješen tema mogla dodati na popis riješenih problema!
EDIT by bertone

Re: Manjaro linux

PostPostano: 15 ožu 2016, 21:18
Postao/la oldman
@ bikerbj, kaj se mučiš. Nađi neku Intelovu ili Broadcomovu i zamijeni je. Ovako te stalno zeza. Ebay ima za oko 30$, Broadcomovu. Probaj naći ekvivalente pa stavi tu, možda neko ima ili mijenja za drugu ili nešto drugo. :hmm

Re: Manjaro linux

PostPostano: 15 ožu 2016, 21:51
Postao/la bertone
Atheros AR9285 ... na njuškalu su po 50-60 kn i vozi bilo koju distribuciju :-D

Re: Manjaro linux

PostPostano: 15 ožu 2016, 23:01
Postao/la bikerbj
stvar je u tome što je laptop star tri dana...novi je a mora se otvarati pa mi se neda sa tim zafrkavat ali imam jedan stari usb stick pa sad idem preko njega dok se nešto ne popravi....

Re: [PROBLEM] Manjaro + realtek rtl8723be

PostPostano: 17 ožu 2016, 18:46
Postao/la bikerbj
ima hrpa tutoriala ali nikako da uspijem....

Re: [PROBLEM] Manjaro + realtek rtl8723be

PostPostano: 23 ožu 2016, 23:09
Postao/la bikerbj
evo može admin stavit da je riješeno....riješio sam pomoću savjeta sa ubuntu foruma i manjaro foruma ali postupak je sličan sa tim da sam ja malo izmjenio postupak...znači ja sam uradio ovako....
Kod: Označi sve
sudo pacman -S git

Kod: Označi sve
git clone https://github.com/lwfinger/rtlwifi_new/

Kod: Označi sve
cd rtlwifi_new

Kod: Označi sve
make

Kod: Označi sve
sudo make install

Kod: Označi sve
sudo modprobe -r rtl8723be

Kod: Označi sve
sudo modprobe rtl8723be


i za svaki slučaj još kaže....
Kod: Označi sve
echo "options rtl8723be fwlps=0" | sudo tee /etc/modprobe.d/rtl8723be.conf

ali kod mene ovo gore nije radilo pa sam naišao na ovo....
Kod: Označi sve
echo "options rtl8723be ant_sel=2" | sudo tee /etc/modprobe.d/rtl8723be.conf

i kod mene radi kao urica ... :bravo a ovo navedeno se može i rućno napravit u
Kod: Označi sve
/etc/modprobe.d/rtl8723be.conf

osnova za sve mi je bila https://forum.manjaro.org/index.php?topic=30166.0
uglavnom dokazano da nema stroja na kojem linux distre neće radit....ja sam ovo isprobao na mintu, debianu, manjaru i archu i radi...
e pa ovoliko nisam pisao otkad sam na forumu.... :kava

Re: [RIJEŠENO] Manjaro + realtek rtl8723be

PostPostano: 23 ožu 2016, 23:32
Postao/la bertone
Promijenjen naslov i dodano na popis.